Узајамни фондови за одлазак у пензију: Једноставни портфељи за ваше циљеве пензионисања

Наравно, ако улажете кроз план за пензионисање на радном месту, као што је 401 (к), ваш избор је ограничен. Ипак, ако се осећате супротно од паметног бирача акција, ти избори могу изгледати као превише. Ево добрих вести: не мора да буде тако компликовано. Можете креирати паметан, разнолик портфолио инвестиција са само неколико заједничких фондова за пензију.

Зашто вам не треба много заједничких фондова за пензију

Један од кључева успешног улагања је да се уверите да су ваше инвестиције диверсификоване. Желите да ваша улагања буду распоређена на много компанија у различитим индустријама и локацијама. На тај начин, чак и ако једна компанија или индустрија почне да трпи, мало је вероватно да ће друге следити њихов пример. И она повремена времена када се чини да су све акције у слободном паду? Тада вас одржава део обвезница вашег портфеља.

Заједнички фондови улажу у компаније. Дизајнирани су тако да индивидуални инвеститори могу поседовати акције у многим компанијама, често преко једног фонда. То значи да можете поседовати широко разнолик инвестициони портфолио са само неколико заједничких фондова за пензију.

» Желите да упоредите опције? Погледајте наше најбоље брокере за заједничке фондове.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

0%

Накнада за управљање

Накнаде

$0

Накнаде

0.25%

Накнада за управљање

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

бесплатно

саветовање о каријери плус попусти на кредит са квалификованим депозитом

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

До 1 године

бесплатног управљања са квалификованим депозитом

Модели портфеља чине избор фонда лаким

Када се посветите диверсификацији кроз заједничке фондове за пензију, следеће питање је: Који фондови су најбољи за вас? Неки стручњаци за финансије су креирали такозване лење портфеље намењене људима који планирају да задрже своје инвестиције на дужи рок. Можете једноставно поново креирати ове портфеље у свом 401(к), индивидуалном рачуну за пензионисање или другом рачуну за пензионисање. Можете чак и да распоредите свој лењи портфолио на све своје различите рачуне, улагањем у један заједнички фонд на један рачун, други фонд на други рачун, итд.

Лепота ових врста портфеља је у томе што их можете изградити користећи сличне фондове из различитих компанија заједничких фондова.

» ВИШЕ: Шта је типичан однос трошкова заједничког фонда?

Портфолио од два фонда

Портфолио који чини 60% у међународном ЕТФ-у и 40% у ЕТФ-у на тржишту обвезница може зарадити мање од портфеља уложеног искључиво у берзански фонд, али бисте се оставили рањивији на тобоган који вам се враћа у стомак током финансијског криза.

Диверзификованији портфељ са два фонда би такође могао пасти у финансијској кризи, а ни то није баш забавно. Али мање је вероватно да ће вас натерати да зароните до излаза тачно када је најважније да чврсто седите и чекате надолазеће тржишне добитке.

» ВИШЕ: Схватите како функционишу индексни фондови

Сложеније — и једноставније — опције

Они који траже још већу диверсификацију могли би да додају две класе имовине: некретнине и трезорске хартије од вредности заштићене од инфлације, или ТИПС.

Рецимо да желите 60% свог портфеља у акцијама и 40% у обвезницама. Можете ставити 30% свог портфеља у заједнички фонд на тржишту обвезница и 10% у ТИПС фонд. На страни дионица, можете ставити 45% свог портфеља у глобални дионички фонд и 15% у фонд за улагања у некретнине.

Или, ако желите да будете ултра-једноставни, можете уложити у само један фонд. Генерално, то би значило балансирани индексни фонд или фонд за пензију са циљним датумом, који не само да би створио диверсификован портфолио за вас, већ и ребаланс тог портфолија током времена.

» ВИШЕ: Да ли је робот-саветник прави за вас?

Водите рачуна о накнадама

Међутим, када бирате било који фонд, будите опрезни са накнадама. Једна од најважнијих инвестиционих одлука коју ћете донети је одабир заједничких фондова који су јефтини.

Шта значи ниска цена? Генерално, однос трошкова заједничког фонда од 1% или више је скуп. Многи фондови наплаћују мање.

Након што креирате свој лењи портфолио, седите, подигните ноге и размислите о било чему другом осим о улагању.

Или, ако чак и лењи портфолио звучи као превише посла, робо-саветници нуде јефтин пут до уравнотеженог, диверсификованог портфеља. Погледајте наше изборе за најбоље робо-савјетнике.

Прочитајте више о заједничким фондовима за пензионисање и диверсификацију

  • Наш водич за улагање 101

  • Шта је типичан однос трошкова заједничког фонда?

  • Диверзификација: Једноставан начин за смањење ризика улагања

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here