Стратегија моје кредитне картице: финансирајте летњи камп, набавите „Цхасе Трифецта“,

Као извештач о кредитним картицама, осећам се прилично самоуверено када кажем да знам како се сналазим у новчанику пуном пластике. Између мог мужа и мене, имамо 10 рачуна кредитних картица и сваки користимо за различите трансакције да бисмо зарадили максималне могуће награде.

Као и већина људи, волимо да уштедимо новац кад год можемо. Знање коју картицу да користимо за коју врсту куповине нам је помогло да новац вратимо у џеп само за трошење на начин на који бисмо иначе.

Дакле, када је дошло време да платим рачун да пошаљем своје двоје деце у ноћни камп овог лета, знао сам да желим да користим картицу са уводном понудом од 0% годишње. Камп је морао да буде у потпуности плаћен пре датума почетка, а био је то огроман део кусур који мој муж и ја нисмо желели да издвојимо одједном. Уз уводну АПР понуду од 0% могли бисмо да је отплатимо у току неколико месеци без додавања камате на укупан износ.

Како сам изабрао 0% уводну АПР картицу

Осим што нам помаже да финансирамо велику куповину, желео сам и картицу од које бисмо и даље могли да користимо када промотивни период истекне. Цхасе Фреедом Унлимитед® је имао највише смисла за наше потребе, из више разлога.

За почетак, Цхасе Фреедом Унлимитед® нуди следећи АПР: 0% уводни АПР за куповине током 15 месеци, а затим текући АПР од 14.99%-24.74% Варијабилни АПР.

Постоје картице које нуде дуже уводне периоде од 0% годишње при куповини, али обично су то прилично обичне картице без много тога да понуде осим нешто дуже паузе за финансијске трошкове. Желели смо картицу са постојаношћу након промотивног периода.

Личне стратегије наших писаца кредитних картица

• Цханелле Бессетте: Карта за сваки случај • Грегори Карп: Награђивање једноставности • Мелиса Ламбарена: Два покривају базе и један на палуби • Робин Сакс Франкел: Оснивајте летњи камп, набавите „Цхасе Трифецта“ • Кимберли Палмер : Повећајте буџет уз поврат новца • Цлаире Тсосие: Ја сам нелојална и то се исплати • Сара Ратхнер: Упознајте #ТравелГоалс путем паметног превлачења

Награде за поврат новца

Не само да Цхасе Фреедом Унлимитед® долази са уводном понудом од 0% АПР-а коју смо тражили, већ и враћа позамашних 5% на путовање резервисано преко Цхасе Ултимате Ревардс®, 3% назад на ресторане и дрогерије и 1.5% готовине назад на све остале куповине.

Постоје и друге картице са паушалним повратом новца које нуде веће текуће награде, као што је Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда, која враћа укупно 2% готовине – 1% када обавите куповину и још 1 % када га отплатите.

Али имао сам добар разлог да будем задовољан стопом награде Цхасе Фреедом Унлимитед®.

Тројица

Поседовање Цхасе Фреедом Унлимитед® за нас употпуњује оно што неки ентузијасти кредитних картица називају „Цхасе Трифецта“ — колекцију од три Цхасе картице која вам омогућава да повећате своју моћ зарађивања награда.

Већ смо имали Цхасе Фреедом®, који зарађује 5% назад на до 1.500 УСД тромесечне потрошње на ротирајуће категорије бонуса које активирате. (За све остале куповине се враћа 1%.) Такође имамо Цхасе Саппхире Ресерве® и користимо га за трошкове путовања и оброка у ресторанима, јер ове категорије зарађују 3 Цхасе Ултимате Ревардс® поена за сваки потрошен $1 (када нису резервисани код Цхасе-а). Све остале куповине зарађују један поен за сваки потрошен долар.

Додавање Цхасе Фреедом Унлимитед® у микс значи да можемо да га користимо да зарадимо 1.5% назад на куповине које не спадају у категорију за зараду бонуса за друге две картице.

Повећана моћ откупа

Оно где Цхасе повер трио заиста почиње да добија вредност је када је у питању откуп и удруживање награда.

Све три картице зарађују Цхасе Ултимате Ревардс® бодове – чак и повраћај новца који добијете од Цхасе Фреедом® и Цхасе Фреедом Унлимитед® долази у облику Цхасе Ултимате Ревардс® поена.

Када се искористе за повраћај новца, Цхасе Ултимате Ревардс® бодови вреде пени сваки. Али кључна предност Цхасе Саппхире Ресерве® је да поени које зарадите вреде 50% више када се искористе за путовање преко Цхасе Ултимате Ревардс® портала.

На пример, ако сте зарадили 100 УСД (или 10.000 Цхасе Ултимате Ревардс® поена) са вашом Цхасе Саппхире Ресерве® картицом, можете да искористите те поене за путовање у вредности од 150 УСД преко Цхасе портала.

Такође, можете пренети Цхасе Ултимате Ревардс® поене са других Цхасе картица у Цхасе Саппхире Ресерве®, ефективно повећавајући њихову вредност. Тако да 1.Стопа поврата новца од 5% на Цхасе Фреедом Унлимитед® вреди 2.25% када се искористи за путовање преко Цхасе портала. И те категорије бонуса од 5% постају вредне 7.5% и када се искористи на тај начин.

Цхасе Саппхире Ресерве® такође вам омогућава да пренесете бодове на више туристичких партнера у односу 1:1 – што значи да би те стопе награда могле бити још веће ако пронађете праву понуду са партнером за путовања.

Било би вам тешко да пронађете други начин да повратите оволику вредност на своју потрошњу.

Зашто ово ради за нас

Постоје и друге кредитне картице које још увек користимо у одређеним околностима које имају смисла — као што је кобрендирана хотелска или авио-кредитна картица, која може доћи са стварима као што су касно одјављивање или бесплатан чекирани пртљаг.

Али већину времена, једна од три Цхасе картице ће обавити посао и помоћи нам да извучемо максималну вредност из наше потрошње. За моје домаћинство, то је боље од плаћања у готовини сваки пут.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here