МиСтудентАид: Шта треба да знате о мобилној апликацији ФАФСА

Зароните дубље у ФАФСА

 • Када треба да се пријавите: Сазнајте који је рок за ФАФСА

 • Колику помоћи ћете добити: Процените своју награду за финансијску помоћ

 • Шта је на вашој ФАФСА контролној листи: Шта ће вам требати да довршите пријаву

 • ФАФСА ФАКс: Ваша ФАФСА питања, одговоре

Студенти се могу пријавити за савезну финансијску помоћ на исти начин на који деле снимке и приче: преко апликације на својим телефонима.

Мобилна апликација миСтудентАид из Сједињених Држава.С. Одељење за образовање омогућава студентима и родитељима да попуне и поднесу бесплатну пријаву за федералну помоћ студентима или ФАФСА.

Резултати ФАФСА одређују да ли студент испуњава услове за грантове, стипендије и радне студије. То је такође кључ за приступ савезним студентским кредитима. Студенти морају да заврше ФАФСА за сваку годину на колеџу да би добили финансијску помоћ.

» ВИШЕ: Да ли је колеџ вредан тога? Користите калкулатор приступачности студентског кредита да сазнате

„Надамо се да доступност апликације заиста привлачи студенте с обзиром да су студенти толико усредсређени на обављање свих својих задатака на свом телефону“, каже Ким Кук, извршни директор Националне мреже за приступ колеџима. Организација, непрофитна организација посвећена побољшању приступа колеџу за прву генерацију, недовољно заступљене студенте и студенте са ниским примањима, тестирала је бета верзију апликације пре објављивања 2018.

Шта миСтудентАид може, а шта не може

МиСтудентАид није без својих ограничења. Према Министарству образовања, и даље ћете морати да користите веб-сајт ФАФСА за одређене функције. Не можете да унесете исправку преко апликације ако направите грешку или морате да измените образац након што га пошаљете.

» ВИШЕ: 5 ФАФСА савета који ће вам уштедети време приликом пријављивања

Можете започети своју апликацију на мрежи и завршити је у апликацији, или обрнуто. Апликација обећава прилагођено искуство за кориснике, у зависности од тога да ли сте ученик, родитељ или припремач апликација треће стране. Користећи миСтудентАид, можете:

 • Управљајте својим ФСА ИД-ом и лозинком.

 • Користите функцију миЦоллегеСцорецард да упоредите стопе дипломирања на факултетима и просечни студентски дуг по дипломцу.

 • Поставите питања представницима Федералне студентске помоћи о вашој пријави.

 • Користите ИРС алатку за преузимање података да бисте пренели информације о федералној пореској пријави у образац.

 • Приступите историји савезне помоћи студентима користећи функцију миФедералЛоанс.

 • Добијте информације о финансијској помоћи директно са веб странице Федералне студентске помоћи путем апликације.

 • Прегледајте свој извештај о помоћи за студенте, укључујући очекивани допринос породице, који се користи за одређивање количине помоћи за коју се квалификујете.

Становници седам држава - Ајове, Минесоте, Мисисипија, Њу Џерсија, Њујорка, Пенсилваније и Вермонта - такође могу да пренесу ФАФСА информације у своју апликацију за државну помоћ користећи мобилну апликацију.

Ако сте апликацију преузели пре октобра. 1, морате преузети ажурирање да бисте приступили ФАФСА обрасцу 2020–21 када апликација постане доступна.

Колико вам користи рано подношење ФАФСА

Рок за 2020-21 ФАФСА је 30. јун 2021. Али што пре поднесете, већа је шанса да обезбедите прву помоћ, као што су Пелл Грантови и радна студија која ће вам помоћи да ограничите колико вам је потребно да позајмите у студентским кредитима.

Пре него што се пријавите, припремите се да попуните формулар са мање стреса тако што ћете имати сва документа која су вам потребна на дохват руке. Ова контролна листа ФАФСА може помоћи.

Мобилна апликација миСтудентАид доступна је за иОС и Андроид уређаје.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here