Сервисирање студентског кредита на крају Навиент: шта очекивати

Навиент је једна од осам компанија које сервисирају савезне студентске кредите прикупљањем и праћењем плаћања. Очекује се да ће Навиент окончати сервисирање савезног студентског кредита након децембра 2021.

Бићете обавештени када се то деси и управљаћете плаћањима са новим сервисером, за који се очекује да ће бити Макимус — сервисер који тренутно управља неплаћеним савезним студентским кредитима.

Док се та промена не изврши, ако вам је Навиент додељен као сервисер, можете:

 • Региструјте се за онлајн приступ свом налогу. Када добијете приступ, можете контактирати Навиент, приступити својим месечним изводима рачуна и платити рачуне.

 • Пријавите се за аутоматско плаћање. Навиент може аутоматски да одбије ваше уплате са вашег банковног рачуна. Пријављивање за аутоматско плаћање ће смањити вашу камату за 0.25%.

 • Пријавите се за отплату на основу прихода. Можете затражити отплату засновану на приходу, која ограничава уплате вашег студентског кредита на проценат вашег прихода, попуњавањем папирног обрасца са Навиентом. (Можете се пријавити онлајн на студентаид-у.гов а затим поново потврдите свој приход сваке године и онлајн.)

 • Обрадите захтеве за одлагање и одлагање. Навиент вам може помоћи да привремено престанете да плаћате или да смањите износ плаћања ако се квалификујете. Ово вам помаже да задржите добру репутацију како бисте избегли неизвршење обавеза. Али током било којег периода одлагања или стрпљења, камата може наставити да расте.

 • Обрадите месечне уплате и додатна плаћања. Навиент ће пратити и прикупљати ваше уплате. Ако желите да извршите додатна плаћања, можете наложити Навиент-у (онлајн, телефоном или поштом) да примени додатне уплате на ваше тренутно стање. У супротном, може уместо тога применити додатни износ на уплату следећег месеца.

» ВИШЕ: Сервисери студентских кредита: Ко су и чиме се баве?

Вашег сервисера зајма додељује У.С. Одељење за образовање када је ваш кредит први пут исплаћен вашем колеџу. Назив компаније која вам сваког месеца шаље рачун за савезни зајам је ваш сервисер. Ако ваша исплата кредита није почела или нисте сигурни која компанија је ваш сервисер, пријавите се на Ми Федерал Студент Аид да бисте сазнали. Такође можете да ступите у контакт са било којим од контакт центара за кредитне услуге тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД.

Сервисери су ту да вам помогну, али могу понудити изборе који су најбољи за компанију, а не за зајмопримца. То значи да не могу да промене начин на који се уплате обрађују и можда не предлажу најповољнију опцију отплате за вас. Најважније је да знате своје опције отплате како бисте знали права питања која треба да поставите.

Када ће моји кредити бити пребачени са Навиента?

Планирано је да Навиент настави са сервисирањем кредита до децембра 2021. Сервисирање кредита ће се завршити по истеку уговора.

Пре истека уговора о сервисирању, зајмопримци треба да ураде следеће:

 • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

 • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

Када се ваш кредит пренесе, добићете информације које објашњавају како да приступите свом налогу преко његовог портала за услуге и да се пријавите за онлајн плаћања, аутоматско плаћање и обавештења само путем е-поште. Чак и ако сте ове функције поставили код претходног сервисера, мораћете да их поново покренете са новим сервисером.

Вероватно ћете остати код вашег додељеног сервисера осим ако не промените сервисера. Користите овај алат да бисте сазнали шта би могло да вам одговара.

Како доћи до Навиент корисничке службе

Навиент контакт број: 1-800-722-1300

Радно време: понедељак - четвртак 8х.м. - 9 п.м. ЕТ и петак 8 ч.м. - 8 п.м. ЕТ

Навиент адреса за отплату кредита: 

Навиент - У.С. Одељење за образовање за сервисирање кредита

П.О. Кутија 4450

Портланд, ОР 97208-4450

Навиент адреса за општу кореспонденцију: 

Навиент - У.С. Одељење за образовање за сервисирање кредита

П.О. Кутија 9635

Вилкес-Барре, ПА 18773-9635

Навиент веб-сајт: Навиент.цом

Навиент емаил: Пријавите се на свој Навиент налог да бисте приступили функцији Пошаљите нам е-пошту у Центру за помоћ.

Навиент друштвени канали: Навиент Фацебоок и Навиент Твиттер

Навиент је недавно решио тужбу коју је против сервисера поднела Америчка федерација наставника у којој се наводи да је Навиентова пракса пружања услуга корисницима довела до тога да зајмопримци буду ускраћени за опрост зајма или да пропусте најбољи могући план плаћања. Навиент је и даље предмет вишеструких тужби Бироа за финансијску заштиту потрошача и неколико државних тужилаца.

Како се жалити на Навиент

Ако имате потешкоћа са Навиентом које нисте могли да решите, почните тако што ћете поднети жалбу директно њеној Канцеларији заступника потрошача. То је највиша служба за корисничку подршку сервисера. Позовите 888-545-4199 или имејл [емаил заштићен.

Ако ваш проблем остане нерешен, можете да уложите жалбе на Навиент на:

 • Федерални систем повратних информација о студентској помоћи.

 • Канцеларија вашег државног тужиоца.

 • Ваш државни уред за заштиту потрошача.

 • Ваш конгресни представник.

Водите евиденцију о разговорима које водите, укључујући дан, време и представника корисничке службе са којим сте разговарали. Чувајте копије свих писама, рачуна или е-порука о свом налогу.

Како решити спор са Навиентом

Ако жалба не помогне, можете контактирати Савезну групу омбудсмана за помоћ студентима. Овај метод треба користити само као последње средство, каже савезна канцеларија за помоћ студентима. Попуните све информације на контролној листи информација омбудсмана пре него што контактирате. Када будете спремни да контактирате, ево како да ступите у контакт:

Телефон: 877-557-2575

Поштом: У.С. одељење за образовање

Група омбудсмана ФСА

П.О. Кутија 1843

Монтичело, КИ 42633

Такође можете да се обратите непрофитној организацији за студентске кредите као што је Институт саветника за студентске кредите, која пружа бесплатно решавање спорова.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here