Нелнет корисничка служба: шта може да уради и како да контактирам

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Нелнет је једна од осам компанија које сервисирају савезне студентске кредите прикупљањем и праћењем плаћања. Такође обезбеђује приватне студентске кредите и рефинансирање. Ако је Нелнет ваш сервисер за студентске кредите, ево шта вам може помоћи.

 • Региструјте се за онлајн приступ свом налогу. Када добијете приступ можете контактирати Нелнет, приступити вашим месечним изводима рачуна и плаћати рачуне.

 • Пријавите се за аутоматско плаћање. Нелнет може аутоматски одбити ваше уплате са вашег банковног рачуна. Ако се пријавите за аутоматско плаћање, смањићете вашу каматну стопу за 0.25%.

 • Пријавите се за отплату на основу прихода. Можете затражити отплату засновану на приходу, која ограничава уплате вашег студентског кредита на проценат вашег прихода, попуњавањем папирног обрасца са Нелнет-ом. (Можете се пријавити онлајн на студентаид-у.гов а затим поново потврдите свој приход сваке године и онлајн.)

 • Обрадите захтеве за одлагање и одлагање. Нелнет вам може помоћи да привремено престанете да плаћате или да смањите износ уплате ако се квалификујете. Ово вам помаже да задржите добру репутацију како бисте избегли неизвршење обавеза. Али током било којег периода одлагања или стрпљења, камата може наставити да расте.

 • Обрадите месечне уплате и додатна плаћања. Нелнет ће пратити и прикупљати ваше уплате. Ако желите да извршите додатна плаћања, можете да наложите Нелнет-у (онлајн, телефоном или поштом) да примени додатна плаћања на ваш тренутни биланс. У супротном, може уместо тога применити додатни износ на уплату следећег месеца.

» ВИШЕ: Сервисери студентских кредита: Ко су и чиме се баве?

Вашег сервисера зајма додељује У.С. Одељење за образовање када је ваш кредит први пут исплаћен вашем колеџу. Назив компаније која вам сваког месеца шаље рачун за савезни зајам је ваш сервисер. Ако ваша исплата кредита није почела или нисте сигурни која компанија је ваш сервисер, пријавите се на Ми Федерал Студент Аид да бисте сазнали. Такође можете да ступите у контакт са било којим од контакт центара за кредитне услуге тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД.

Сервисери су ту да вам помогну, али могу понудити изборе који су најбољи за компанију, а не за зајмопримца. То значи да не могу да промене начин на који се уплате обрађују и можда не предлажу најповољнију опцију отплате за вас. Најважније је да знате своје опције отплате како бисте знали права питања која треба да поставите.

Да ли сам заглавио са Нелнет-ом док се моји кредити не отплате?

Одељење за образовање понекад преноси зајмове са једног сервисера на другог.

Одељење за образовање планира да промени пејзаж сервисирања студентских кредита потписивањем нових уговора о сервисирању са пет компанија како би на крају преузело све сервисирање кредита. То значи да ће се ваш сервисер кредита вероватно променити. Планирано је да Нелнет настави са сервисирањем кредита до децембра 2021. године.

Пре истека уговора о сервисирању, зајмопримци треба да ураде следеће:

 • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

 • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

У супротном, вероватно ћете остати са Нелнет-ом осим ако не промените сервисера. Користите овај алат да бисте сазнали шта би могло да вам одговара.

Како доћи до Нелнет корисничке службе

Нелнет контакт број: 888-486-4722

Радно време Нелнет-а: понедељак–петак 8:00.м. до 10 стр.м. ЕТ.

Нелнет адреса за отплату кредита: Постоји више адреса које можете изабрати. Изаберите онај који најбоље одговара вашим околностима:

Пошаљите уплате за рачуне који почињу са „Е“ на: У.С. Одељење просвете П.О. Бок 2837 Портланд, ОР 97208-2837

Пошаљите уплате за рачуне који почињу са „Д“ на: Нелнет П.О. Бок 2970 Омаха, НЕ 68103-2970

Пошаљите уплате за налоге који почињу са „Ј“ на: Нелнет П.О. Бок 2877 Омаха, НЕ 68103-2877

Нелнет адреса за документа и остала питања:

Документи који се односе на одлагање, отплату, планове отплате или промене статуса уписа Нелнет Аттн: Обрада уписа П.О. Бок 82565 Линколн, НЕ 68501-2565

Документи у вези са отпуштањем кредита или захтевима за опрост Нелнет Аттн: Захтеви П.О. Бок: 82505 Линколн, НЕ 68501-2505

Документи у вези са стечајним потраживањима Нелнет Аттн: Потраживања П.О. Бок: 82505 Линколн, НЕ 68501-2505

Нелнет веб-сајт: Нелнет.цом

Нелнет имејл: Онлајн образац или [е-пошта заштићена

Нелнет друштвени канали: Нелнет Фацебоок и Нелнет Твиттер

Како се жалити на Нелнет

Ако имате потешкоћа са Нелнет-ом које нисте могли да решите, почните тако што ћете поднети жалбу директно његовом омбудсману. То је највиша служба за корисничку подршку сервисера.

Позовите 888-486-4722 или имејл [емаил заштићен.

Можете послати пошту на:

Нелнет Гуарантор Солутионс П.О. Бок 82561 Линколн, НЕ 68501-2561

Ако ваш проблем остане нерешен, можете се жалити и на Нелнет на:

 • Федерални систем повратних информација о студентској помоћи.

 • Канцеларија вашег државног тужиоца.

 • Ваш државни уред за заштиту потрошача.

 • Ваш конгресни представник.

Водите евиденцију о разговорима које водите, укључујући дан, време и представника корисничке службе са којим сте разговарали. Чувајте копије свих писама, рачуна или е-порука о свом налогу.

Како решити спор са Нелнет-ом

Ако жалба не помогне, можете контактирати Савезну групу омбудсмана за помоћ студентима. Овај метод треба користити само као последње средство, каже савезна канцеларија за помоћ студентима. Попуните све информације на контролној листи информација омбудсмана пре него што контактирате. Када будете спремни да контактирате, ево како да ступите у контакт:

Телефон: 877-557-2575

Поштом: У.С. одељење за образовање

Група омбудсмана ФСА

П.О. Кутија 1843

Монтичело, КИ 42633

Такође можете да се обратите непрофитној организацији за студентске кредите као што је Институт саветника за студентске кредите, која пружа бесплатно решавање спорова.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here