НердВаллетове 3 најбоље апликације за уштеду новца

Сазнајте више

у Ацорнс

Жир: Најбоље за опције улагања

  • Пребацује резервни новац на инвестициони рачун.

  • Улаже новац у портфолио на основу прихода и циљева.

Капитал: Најбоље за постављање циљева

  • Заокружује промену на најближи долар и пребацује је у штедњу.

  • Омогућава постављање и именовање специфичних циљева.

Цифра: Најбоље за једноставност

  • Израчунава шта можете да уштедите, оставља по страни.

  • Укључује бонус за штедњу свака три месеца.

Новчане победе почињу са плановима игре Пронађите начине да уштедите новац помоћу готовине, картица и банковних рачуна на једном месту. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

1. Жир

Најбоље за опције улагања

Сазнајте више

у Ацорнс

Како то функционише: Ацорнс је апликација за инвестирање која заокружује ваше куповине на најближи долар и аутоматски додаје разлику — преузету са повезаног рачуна потрошње — на Ацорнс инвестициони рачун. Тај новац се улаже у портфолио на основу ваших прихода и циљева, а ви ћете зарадити повраћај инвестиције.

Основни рачун Ацорнс кошта 1 долар месечно. (Месечна накнада је 3 УСД за опцију која укључује пензиони и текући рачун, и 5 УСД ако додате инвестиционе рачуне за децу). Сваки портфолио Ацорнс се састоји од фондова којима се тргује на берзи (обично корпе акција и обвезница), са опцијама које се крећу од конзервативних (са већи проценат обвезница) до агресивних (са већим процентом акција).

Погодност: Ако купујете са једним од партнера компаније — као што су Аппле и Валмарт — користећи повезану дебитну картицу, партнер враћа на ваш инвестициони рачун Ацорнс.

Недостаци: Пошто инвестиције нису загарантоване, ваш баланс се може смањити ако дође до пада у инвестицијама на које сте доделили своја средства. Такође може потрајати неколико дана за подизање новца са вашег рачуна јер се уделе у уложеном ЕТФ-у прво морају продати.

» Желите да сазнате више? Погледајте рецензију НердВаллет-а за Ацорнс

Назад на врх

2. Капитал

Најбоље за постављање циљева

Како то функционише: Капитал вам омогућава да поставите правила за аутоматизацију штедње. На пример, сваки пут када потрошите новац са повезаног рачуна за финансирање, Капитал може заокружити укупан износ на најближи долар (или више) и преместити износ на циљни рачун осигуран од стране Савезне корпорације за осигурање депозита. Или можете редовно доприносити одређеном износу у свој фонд. Зарађујете 0.Камата од 10% — што је мало за онлајн штедни рачун, али није лоша стопа за проверу.

Биће вам потребан спољни текући рачун да бисте се повезали са Капиталом и финансирали своје циљеве. Повлачење новца са Капитал рачуна траје један до два радна дана.

Погодности: Капитал вам даје могућност да креирате заједничке циљеве са породицом или пријатељима. Можете поставити разна правила у вези са потрошњом баш као што бисте то учинили за појединачне циљеве.

Недостаци: Морате бити члан да бисте користили апликацију, а постоје три нивоа чланства која коштају 3, 6 или 12 долара месечно, респективно, са вишим нивоима који нуде више прилагођавања и образовних ресурса. Такође, док је дебитна картица рачуна Капитал Спендинг слободна за коришћење за трансфере и куповине, можда постоје накнаде за коришћење банкомата. (Капитал вам неће наплатити, али власник банкомата може.)

упоредите неколико омиљених штедних рачуна нердваллет-а

Марцус би Голдман Сацхс Онлине штедни рачун

Америцан Екпресс® штедни рачун високог приноса

Барцлаис онлајн штедни рачун

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формуле за бодовање узимају у обзир више тачака података за сваки финансијски производ и услугу. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формуле за бодовање узимају у обзир више тачака података за сваки финансијски производ и услугу. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формуле за бодовање узимају у обзир више тачака података за сваки финансијски производ и услугу.
Прочитајте рецензију Сазнајте више Прочитајте рецензију

АПИ

0.50%

Са минималним стањем од 0 УСД

АПИ

0.40%

Са минималним стањем од 1 УСД

АПИ

0.40%

Са минималним стањем од 0 УСД

Бонус

Н/А

Бонус

Н/А

Бонус

Н/А

» Желите више опција? Погледајте НердВаллетове омиљене онлајн штедне рачуне са високим приносом

Назад на врх

3. Цифра

Најбоље за једноставност

Како то функционише: Дигит израчунава шта можете да уштедите на основу образаца потрошње и прихода на повезаном банковном рачуну. Затим преноси новац који можете да уштедите на рачун осигуран ФДИЦ-ом. Постоји 30-дневни бесплатни пробни период када се пријавите за Дигит, али након тога кошта 5 долара месечно.

Перк: Зарадићете 0.10% годишњег бонуса за штедњу који се исплаћује сваких 90 дана, на основу просечног дневног стања на вашем Дигит рачуну током тог периода.

Недостатак: Иако можете подесити максималан дневни износ за пренос са свог спољног банковног рачуна, иначе не контролишете тачан износ који Дигит преноси сваки дан. То значи да би аутоматска уштеда цифара теоретски могла да изазове прекорачење на спољном рачуну. Да бисте ово избегли, треба да обратите пажњу на свој баланс и обрасце преноса. Такође имате опцију да паузирате пренос цифара. Поред тога, Дигит ће рефундирати до две накнаде за прекорачење које се активирају таквим трансферима.

Назад на врх

Коришћење апликација за уштеду новца

Ако вам је тешко да изградите биланс штедње, коришћење апликације која то аутоматски ради уместо вас може бити добар први корак. Ако стекнете навику да редовно одлажете нешто новца - и видите како се ваша равнотежа повећава и расте - може вас довести на прави пут ка успешном управљању приходима и расходима. (Прочитајте више о томе како функционише сложена камата.) Када одвојите нешто новца, можете предузети следећи корак и отворити или допринети редовном штедном рачуну.

Како отворити штедни рачун

Ако немате штедни рачун, можете га отворити подношењем пријаве, било онлајн или у експозитури банке. Мораћете да наведете свој број социјалног осигурања и контакт информације, заједно са најмање једним обликом идентификације, као што је возачка дозвола или пасош. (За заједнички налог, сви који желе приступ налогу морају дати ове информације и ИД.) Углавном можете уплатити новац у готовини (ако лично) и чеком, као и банковним трансфером са постојећег рачуна.

Колико треба да имам уштеђевине?

За штедни рачун који садржи ваш фонд за хитне случајеве, радите на томе да покријете основне животне трошкове у вредности од три до шест месеци. Можете почети са малим – само 500 долара уштеђених може вам помоћи да платите за неке финансијске хитне случајеве без задуживања.

За краткорочне потребе, поседовање више штедних рачуна или једног који је подељен у „канте“ може бити згодно, посебно ако чувате новац да бисте постигли одређене циљеве, као што је одмор. Али када имате бафер за хитне случајеве, покушајте да почнете да градите пензиони рачун са инвестицијама, где ће ти долари зарадити више него што би на штедном рачуну.

Израчунајте своју штедњу Спремни да изградите свој банковни биланс? Погледајте наш калкулатор уштеде да бисте сазнали колико можете да уштедите. Калкулатор штедње

» Тражите више опција? Прочитајте изборе НердВаллет-а за најбоље налоге са високим каматама

Назад на врх + Погледајте резиме наших најбољих апликација за новац за уштеду и улагање

Најбоље апликације за новац за уштеду и улагање

  1. Жир: Најбоље за опције улагања

  2. Капитал: Најбоље за постављање циљева

  3. Цифра: Најбоље за једноставност

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here