Објашњено осигурање за замену новог аутомобила

Пре него што одвезете нови аутомобил са дилера, можда бисте желели да размислите о осигурању за замену новог аутомобила.

Рецимо да је ваш ауто - ваша нова беба - украден или уништен у несрећи. Свеобухватно осигурање и осигурање од судара, и једно и друго обично потребно за век трајања ауто кредита, исплатиће се до вредности аутомобила, минус било који одбитак.

Али пошто нова возила брзо губе вредност, тај чек ће бити мањи од онога што сте платили за аутомобил, остављајући вас у финансијској шкрипци без вожње.

Осигурање за замену новог аутомобила, опција код неких осигуравача, нуди ублажавање финансијских болова. Плаћа се вредност потпуно новог аутомобила исте марке и модела, умањена за одбитак, ако је ваш аутомобил проглашен потпуним губитком.

» ВИШЕ: Како купити нови аутомобил

Осигурање за замену новог аутомобила генерално:

  • Трошкови додатно.

  • Важи само за новије аутомобиле.

  • Доступно је само ако купите осигурање од судара и каско.

Ко нуди осигурање за замену новог аутомобила?

Осигурање за замену новог аутомобила није универзално доступно. Неке од највећих компанија за осигурање аутомобила, укључујући Геицо, Прогрессиве, Стате Фарм и УСАА, то не нуде. А међу компанијама које то нуде, покриће за замену нових аутомобила можда неће бити доступно у свим државама.

Ове компаније описују своје смернице онлајн. Али други могу понудити и покриће за замјену новог аутомобила, па се обавезно обратите свом осигуравачу.

Осигуравач

Детаљи

Ацуити

Покрива прве 4 године поседовања новог возила. Доступно и за мотоцикле.

Аллиед

Односи се на аутомобиле до 3 године; затим се замењује осигурањем празнине.

Аллстате

Аллстате ревиев

Возило мора бити старо 2 године или новије.

америчка породица

Рецензија америчке породице

Покрива прву годину поседовања новог возила. Ограничено на 110% од препоручене малопродајне цене оригиналног возила од стране произвођача.

Америприсе

Покрива прву годину или првих 15.000 миља. Ако ново возило исте марке и модела није доступно, плаћа се до 110% МСРП оригиналног возила.

Цинциннати

Покривеност мора почети у року од 30 дана од куповине новог аутомобила са мање од 1000 миља из текуће или претходне године модела.

Цонцорд Гроуп

Укључено је покриће за првих 12 месеци без додатних трошкова. Може се продужити до 24 месеца након куповине.

Ерие

Ерие рецензија

Покрива прве 2 године. Може се додати у било ком тренутку пре губитка.

фармери

Преглед фармера

Возило мора бити осигурано код фармера при куповини и бити мање од 2 године или имати мање од 24.000 миља.

Фарм Буреау (Ајова група)

Објашњавач Фарм Бироа

Односи се на возила до 4 године старости модела (5 у неким државама).

Хановер

Покрива прву годину или првих 15.000 миља.

Хартфорд

Тхе Хартфорд ревиев

Покрива првих 15 месеци или 15.000 миља. Политике доступне само члановима ААРП-а у већини држава.

Либерти Мутуал

Либерти Мутуал Ревиев

Возило мора бити мање од годину дана и имати мање од 15.000 миља.

Срео живот

МетЛифе рецензија

Покрива прву годину или првих 15.000 миља.

Нодак (Биро за фарму Северне Дакоте)

Возило не сме бити старије од 2 године и имати мање од 24.001 миље.

Пенн Натионал

Не примењује се ако је нови аутомобил украден или оштећен у пожару.

Плимоутх Роцк

Покрива прве 2 године власништва оригиналног власника, са доступним пакетима за надоградњу.

Сафецо

Сафецо рецензија

Односи се на оригиналног власника аутомобила млађег од годину дана.

Склониште

Покрива прву годину или првих 15.000 миља. Укључено у све ауто политике склоништа.

Путници

Преглед путника

Покрива првих 5 година поседовања новог возила. Не примењује се ако је аутомобил украден или оштећен у пожару или поплави. Такође укључује покривеност празнина и нижи одбитак за потраживања од стакла.

Колико кошта осигурање за замену новог аутомобила

Цене се разликују у зависности од возача, возила и државе, тако да неке компаније не дају детаље о трошковима.

Да бисмо дали грубу идеју, Травелерс каже да његово покриће за замену новог аутомобила, које такође укључује осигурање празнина и нижи одбитак за потраживања од стакла, додаје око 5% на цену полисе. Дакле, ако ваша полиса за путнике кошта 100 долара месечно, платили бисте додатних 5 долара месечно да бисте додали покриће за замену новог аутомобила.

Неки осигуравачи, укључујући Цонцорд Гроуп и Схелтер, укључују покриће за замјену новог аутомобила без додатних трошкова; друге компаније га повезују са пакетом надоградњи.

Једини начин да добијете тачну цену је да добијете понуде од осигуравача.

» ВИШЕ: Како да процените осигурање аутомобила пре куповине аутомобила

Колико плаћа осигурање за замену новог аутомобила

Нова возила почињу да губе вредност пре него што мирис новог аутомобила нестане. Узмите у обзир Хонда Аццорд ЕКС купљену нову 2017. по цени од 26.530 долара. У просеку, 2017 Хонда Аццордс је изгубио 22.2% њихове првобитне вредности у првој години, према Едмундсу, платформи за информације и куповину аутомобила.

Ако је несрећа укупан износ споразума износио на годину дана, обично осигурање од судара би могло да плати 20.640 долара — вредност након амортизације — умањено за одбитак полисе.

Поређења ради, да је аутомобил био покривен полисом за замену новог аутомобила, осигурање би могло да плати 27.470 долара, умањено за одбитак. То је цена налепнице за сличан Хонда Аццорд из 2018.

Замена новог аутомобила вс. боља замена аутомобила

Ако не возите нови аутомобил, покриће за замену можда вам неће бити доступно. Али можда ћете моћи да добијете политику „замена новијег аутомобила“ или „боља замена аутомобила“ у неким компанијама, укључујући:

  • Ацуити.

  • Ерие.

  • Хановер.

  • Либерти Мутуал.

Опциона боља замена аутомобила у Либерти Мутуал-у, на пример, исплатиће вам вредност аутомобила који је новији за годину модела и који има 15.000 миља мање од вашег укупног возила. Доступан је за аутомобиле било које старости.

Замена новог аутомобила вс. осигурање размака

Док осигурање замене за нови аутомобил може да вам помогне да купите нови аутомобил, осигурање празнина је дизајнирано да осигура да можете да отплатите стари.

Ако је ваш аутомобил украден или украден, а ваше осигурање од судара или свеобухватно осигурање не покрива оно што дугујете по основу кредита или закупа аутомобила, осигурање од губитка исплаћује разлику умањену за све одбитне трошкове. Цене варирају, али генерално покривање празнина кошта неколико долара месечно, наводи Есуранце.

Пре него што купите осигурање од празнине или покриће за замену новог аутомобила:

  • Разумети одредбе и услове. У зависности од осигуравача, покриће празнина може бити доступно више година од покрића за замену новог аутомобила - корисно ако имате кредит.

  • Добијте понуде да бисте упоредили трошкове осигурања празнине и покрића замене новог аутомобила, посебно ако дугујете више него што аутомобил вреди.

  • Ако прескочите покриће за празнине или замену за нови аутомобил, уверите се да имате довољно уштеђевине да отплатите зајмодавцу ако је аутомобил укупан и да уплатите учешће за други аутомобил.

Ако се одлучите за осигурање замене за нови аутомобил, обавезно га откажите када ваш аутомобил пређе старосну границу или километражу коју је одредио ваш осигуравач. У супротном, можда ћете на крају платити за истекло покриће.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here