Нове функције провере Надоградња налога за управљање готовином

Рачуни за управљање готовином, које нуде небанкарски пружаоци финансијских услуга, имају за циљ да помогну људима да троше и уштеде свој новац. Донедавно, многи су истицали високу каматну стопу и недостајале су одређене функције везане за проверу, прилагођене потрошачима, као што су дебитне картице и приступ банкомату. Купци су често морали да користе онлајн трансфере да би преместили свој новац.

Пошто су каматне стопе пале на све стране за ЦМА-е почетком 2020. године – што је део финансијских последица пандемије коронавируса – ови рачуни су морали да се развијају како би задржали заинтересованост купаца. Ево неких од нових опција у вези са провером које ЦМА нуде да би привукле купце.

» Сазнајте више о томе како се ЦМА слажу: ЦМА вс. високоприносне штедне рачуне

Провера функција за рачуне за управљање готовином

Неки рачуни за управљање готовином тек су почели да нуде већи избор функција у стилу провере, док су их други нудили од самог почетка. Ево неких од основних функција провере које су сада широко доступне:

  • Дебитне картице (обично са могућностима дигиталног новчаника). Неки ЦМА сада нуде дебитне картице које омогућавају купцима да купују, као и да подижу или полажу готовину на своје рачуне. Ове дебитне картице се обично могу повезати са апликацијама за плаћање – као што су Аппле Паи, Гоогле Паи, Венмо и Цасх Апп – и користити за слање новца пријатељима и породици.

  • Бесплатно коришћење банкомата или надокнада накнада. Пошто већина ЦМА провајдера нема стандардне филијале или сопствене банкомате, они имају тенденцију да имају партнерство са мрежама банкомата које омогућавају клијентима да их користе бесплатно или нуде надокнаду накнаде за банкомат.

  • Мобилни чековни депозит. Ова функција се генерално споро уводи, али ЦМА-ови почињу да нуде депозите на чекове преко својих мобилних апликација као начин да клијенти финансирају своје рачуне.

  • Проверите писање. Иако сви ЦМА не нуде папирне чекове, Аспиратион, Фиделити Цасх Манагемент и СоФи Монеи су три која клијентима дају могућност да испишу чекове са својих рачуна.

» Желите да упоредите ЦМА? Погледајте НердВаллет-ове изборе за најбоље рачуне за управљање готовином

Основне функције рачуна за управљање готовином

Ако већ нисте упознати са ЦМА-овима, ево неких од главних предности које они обично нуде:

  • Солидан, ако не и звездан, АПИ. Нови талас ЦМА-а који је покренут 2019. године дошао је са годишњим процентуалним приносима који су били ривали штедним рачунима са високим приносом, а неки су нудили 2.00% или више. Али у 2020. стопе многих финансијских производа су значајно пале. ЦМА и даље имају тенденцију да нуде више стопе од оних на штедним рачунима у традиционалним банкама, али су знатно ниже него раније.

  • Могућност држања инвестиција и готовине под истим кровом. Ако имате инвестициони рачун, отварање рачуна за управљање готовином код исте фирме може олакшати пренос средстава између рачуна. Осим тога, можете добити корисничку услугу за више финансијских производа одједном.

  • ФДИЦ осигурање преко партнерских банака. ЦМА провајдери раде са банкама трећих страна како би клијентима обезбедили ФДИЦ осигурање тако што ће њихова средства пребацити на банковне рачуне иза сцене.

  • Услуге инвестиционог саветника могу бити доступне. Пошто се ЦМА првенствено нуде преко инвестиционих фирми, ови рачуни понекад укључују повратне информације и савете финансијских саветника. У случају готовине за лични капитал, саветодавни клијенти чак зарађују и већи АПИ (0.10%) од купаца који нису саветодавни клијенти (0.05%).

  • Понекад нуде поврат новца. СоФи Монеи, на пример, нуди поврат новца на ротирајућим категоријама бонуса, а Аспиратион нуди поврат новца за куповине од одређених друштвено свесних компанија.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here