Нова Гранд Ресерве Ворлд Мастерцард добро се слаже са љубитељима вина

Чак и док планови путовања и ресторани нестају усред пандемије ЦОВИД-19, људи и даље купују пуно вина за пиће код куће.

Фотографија љубазношћу Гранд Ресерве

„Потрошачи су потрошили много више на вино за кућну потрошњу“, каже Јим Трезисе, председник трговинског удружења ВинеАмерица, у поређењу са истим периодом прошле године. То укључује куповину на мрежи, у продавницама намирница и пића и храну за понети у ресторанима, додаје он.

Унесите Гранд Ресерве Ворлд Мастерцард. Издаје Селтик банка и отпушчено авг. 4. 2020, картица доноси богате награде за трошење са стотинама винских партнера. Али такође зарађује бонус поене за куповину у општим винаријама, винским клубовима и винотекама. У октобру 2020., картица је додала бонус награде у ресторанима, баровима и продавницама пића.

Елегантна металик картица долази са годишњом накнадом од 149 долара, која се укида за прву годину. Ево још шта да знате:

» ВИШЕ: НердВаллет најбоље награђује кредитне картице

Награде везане за вино

Гранд Ресерве је програм лојалности вина, а његова нова кредитна картица добро се слаже са енофилима. Од октобра 2020. нуди:

  • 5 поена за 1 долар потрошен код више од 450 партнера Гранд Ресерве-а, што укључује мрежу винарија, винских клубова и продавница вина.

  • 3 бода за 1 долар у винаријама, продавницама вина и продавницама пића.

  • 3 поена за 1 долар у ресторанима и барду (укључујући храну за понети)

  • 2 поена за 1 долар код свих других трговаца.

  • Додатна 2 поена за 1 долар код вашег најбоље квалификованог трговца вином сваког месеца (укупно до 7 поена по долару, ако је ваш најбољи трговац партнер Гранд Ресерве).

Поени имају вредност од 0.5 до 0.9 центи сваки, у зависности од тога како одлучите да их искористите. Опције откупа почињу већ од 750 поена и укључују награде из каталога Гранд Ресерве, који садржи широку лепезу артикала везаних за вино, од књига до деканта до искуства дегустације вина.

Власници картица такође имају приступ стварима као што су ексклузивни догађаји и бесплатна претплата на магазин вина, као и попусти и надоградње у винаријама које испуњавају услове путем бесплатног чланства „Приорити Вине Пасс“." (Током пандемије, виртуелне дегустације су доступне.)

Ту је и бонус за регистрацију: нови власници картице могу да зараде 50.000 бонус поена ако потроше 3.000 долара у првих 90 дана од отварања картице. Потрошачи који су се раније пријавили на листу чекања за картицу могу зарадити додатних 10.000 бонус поена када буду одобрени. (Тренутни чланови Гранд Ресерве-а такође зарађују 10.000 бонус поена када им се одобри картица.)

Нема накнаде за иностране трансакције, идеално за дегустације вина и искуства у иностранству.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за поврат новца

Да вам новац вреди

Уз Гранд Ресерве Ворлд Мастерцард, зарада и исплата награда се врте око вина, што значи да картици недостаје флексибилност општијих наградних картица, као што су картице за повраћај новца. И свеукупно, вредности поена су ниже од индустријског стандарда од 1 цент по боду.

Али љубитељи вина који траже забаван начин да зачине свој хоби наћи ће у каталогу награда у чему ће уживати. На пример, ако сте неко ко троши 200 долара месечно на вино, а купујете преко Гранд Ресерве мреже, зарадићете 1.000 поена месечно. (Ово не укључује додатна 2 бода по долару који бисте зарадили на свом бр. 1 трговац тог месеца.) После три месеца, могли бисте да уновчите те поене за вински дневник и вадичеп (малопродајна вредност: око 15 УСД) или бисте могли да уштедите своје поене и добијете сет од две посуде за вино Иети после 10 месеци (малопродајна вредност: око 50 долара).

Каталог такође укључује ставке са већим улазницама, које имају тенденцију да нуде већу откупну вредност: ВинГардеВалисе Гранде, дизајниран за транспорт вина, кошта 44.000 поена у каталогу и продаје се за 349 долара, што значи да сваки бод вреди око 0.8 центи за ту опцију откупа.

С обзиром на годишњу накнаду, желећете да будете сигурни да ће ваша потрошња вина и зарада бодова надмашити тај трошак. Са поенима вредности између 0.5 и 0.9 центи сваки, што значи да морате потрошити најмање 3.311 долара на партнерима Гранд Ресерве (где сваки потрошен долар доноси по 5 поена) или 5.519 долара у било којој винарији, винском клубу или винотеци (где сваки потрошен долар зарађује по 3 бода) сваке године да рентабилност годишње накнаде. Неко ко купи леп шардоне неколико пута недељно би лако могао да постигне тај ниво потрошње.

Можда није најефикаснији начин да зарадите и потрошите награде ако је ваш приоритет повећање буџета, али би то свакако био пријатан начин да то учините.

» ВИШЕ: Најбоље картице НердВаллет-а за награде за путовања

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here