Водич за животно осигурање за нове родитеље

Када постанете родитељ, живот добија нови смисао. Више не живите само за себе, већ за младу породицу коју сте створили.

Морате да планирате и своју нову породицу, што значи да се суочавате са питањима попут „Шта ће се десити са мојим дететом или партнером ако умрем?„Животно осигурање је један од начина да их финансијски обезбедите ако умрете пре него што сте очекивали.

Постоји неколико врста животног осигурања. Ево погледа на најбоље животно осигурање за нове родитеље.

Зашто је новопеченим родитељима потребно животно осигурање

Животно осигурање исплаћује новац кориснику — супружнику или су-родитељу, на пример — када осигураник умре. Ви бирате корисника животног осигурања када купујете покриће.

Новац може да издржава породицу у вашем одсуству, као што је плаћање хипотеке и финансирање образовања вашег детета.

Ево примера како животно осигурање функционише: купујете полису од милион долара којом осигуравате свој живот и именујете свог супружника као корисника. Ако умрете док је осигурање на снази, ваш супружник прима исплату од милион долара.

Најбоље животно осигурање за нове родитеље

Постоје две главне врсте животног осигурања: доживотно и трајно животно осигурање.

Животно осигурање је привремено. Животно осигурање је најприступачнија врста животног осигурања — можете купити много покрића по ниској цени. Купујете орочену полису животног осигурања која покрива временски период, као што је 10, 20 или 30 година.

Стално животно осигурање траје цео живот. Исплати се да ли умреш следеће године или за 50 година. Цео живот, универзални живот, варијабилни универзални живот и индексирани универзални живот су врсте трајног животног осигурања.

За већину нових породица је довољно животно осигурање. То је јефтино, тако да они којима је потребна покривеност могу купити довољно да створе јаку сигурносну мрежу. За орочене полисе, можете упоредити понуде животног осигурања на мрежи. Купите рок довољно дуг да покријете године када градите уштеђевину, отплаћујете дугове и имате трошкове подизања детета.

У идеалном случају, на крају мандата, више вам неће требати животно осигурање јер су деца одрасла и финансијски независна, ваша хипотека и други дугови су отплаћени, а ви сте акумулирали довољно уштеђевине да ваш супружник живи удобно у пензији.

Стално животно осигурање је корисно ако имате доживотно финансијско издржавано лице, као што је дете са инвалидитетом. Ако сте богати, можете користити и трајно животно осигурање као алат за планирање имовине. Ваши наследници би могли да искористе исплату да покрију савезне или државне порезе на имовину ако се очекују.

Мислите да вам је можда потребно трајно животно осигурање, али не можете га приуштити? Већина животних полиса се може конвертовати у трајно животно осигурање. Можете купити доживотну полису и претворити њене делове у трајно покриће током времена.

Зашто оба родитеља требају животно осигурање

Када одлучујете о најбољој полиси животног осигурања за своју младу породицу, имајте на уму: Животно осигурање није потребно само храниоцу. Родитељи који остају код куће такође треба да имају покриће, чак и ако не зарађују приход.

Родитељ који остаје код куће пружа вредне услуге, као што је брига о деци, које би преживели родитељ морао да плати да би их заменио. Исплата животног осигурања би такође могла да омогући преживелом храниоцу да узме неколико година одсуства са посла док се породица врати на ноге.

Колико животног осигурања купити

Да бисте схватили колико животног осигурања да купите, размислите о финансијским потребама ваше породице да нисте били ту да их подржите. Ево четири корака:

  1. Одлучите колико година прихода желите да замените полисом животног осигурања и помножите свој приход са тим бројем.

  2. Додајте друге финансијске обавезе, као што су дугови и трошкови факултета за вашу децу.

  3. Укључите трошкове услуга које пружате које би требало заменити.

  4. Одузмите уштеђевину и свако друго животно осигурање које већ имате.

Именовање корисника

Када купујете полису, именујете корисника, као што је ваш супружник, који ће добити новац од животног осигурања. Међутим, немојте именовати своју малу децу, чак и ако желите да им новац користи. Ако је корисник малољетан када умрете, друштво за животно осигурање не може исплатити накнаду док суд не именује старатеља.

Уместо тога, једна од опција је да успоставите фонд за животно осигурање који ће држати новац и имовину за вашу децу и навести поверење као корисника. Ви именујете повереника, као што је ваш супружник или друга одрасла особа, да управља поверењем у складу са вашим упутствима. Адвокат вам може помоћи да успоставите поверење, а друштво за животно осигурање може вам рећи како да наведете име корисника.

Како се цени животно осигурање

Годишња цена зависи од врсте полисе, висине покрића и, ако се ради о животној полиси, дужине трајања. Остали фактори укључују:

  • Старост: Што сте млађи, мање плаћате.

  • Пол: Жене углавном плаћају мање од мушкараца.

  • Здравље: Што сте здравији, мање плаћате.

  • Пушачке навике: Пушачи плаћају више од непушача.

  • Хобији: Људи са ризичним хобијима, као што је роњење, плаћају више за покривеност.

Цене животног осигурања варирају међу компанијама. Можете добити понуде животног осигурања на мрежи за полисе, али ћете желети да радите са финансијским саветником ако бирате трајну полису животног осигурања.

Уз животно осигурање, знаћете да ће ваша породица бити на чврстом финансијском тлу ако не можете да будете тамо. То би вам чак могло помоћи да боље спавате ноћу - барем када беба није устала.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за животно осигурање

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here