Рефинансирање без трошкова затварања: да ли је право за вас?

НАПОМЕНА: Због избијања корона вируса, рефинансирање може бити мали изазов. Зајмодавци се суочавају са великом потражњом за кредитима и питањима особља. Ако не можете да платите свој тренутни стамбени зајам, погледајте наш ресурс помоћи за хипотеку. За најновије информације о томе како да се носите са финансијским стресом током ове ванредне ситуације, погледајте финансијски водич НердВаллет-а за ЦОВИД-19.

Хипотека без трошкова затварања може звучати превише добро да би била истинита. Када су стопе рефинансирања повољно ниске — али вас скупљање авансних накнада обесхрабрује да рефинансирате хипотеку — рефинансирање без затварања може бити вредно разматрања, посебно ако планирате да останете у својој кући још само неколико године.

» ВИШЕ: Када је добро време за рефинансирање?

Како функционише рефинансирање без трошкова затварања

Трошкови затварања рефинансирања могу износити од 2% до 5% ваше главнице. Ово су трошкови за процену, претрагу наслова, накнаде за снимање и све остало. Али зајмодавци понекад пакују хипотеке „без трошкова затварања“ за квалификоване зајмопримце. Ово се може постићи на неколико начина.

» ВИШЕ: Трошкови затварања рефинансирања хипотеке на које треба обратити пажњу

Зарачунавање веће камате. Зајмодавац може покрити трошкове рефинансирања без трошкова затварања подизањем стопе хипотеке на зајам. На тај начин ће зајмодавац надокнадити трошкове затварања, а можда и много више током времена, истовремено привући више кредитног посла.

Укључивање накнада у финансирање. Зајмодавац може да урачуна „бесплатне“ накнаде за рефинансирање у укупну главницу коју ћете дуговати. То је другачији метод са истим резултатом: већа исплата, пошто се накнаде плус камата плаћају током трајања кредита.

» ВИШЕ: Како рефинансирати хипотеку

Тражите рефинансирање ваше хипотеке? Рефинансирање ваше хипотеке може бити одличан начин за уштеду. Са НердВаллет-ом, можете лако да пратите вредност свог дома и видите да ли можете да уштедите рефинансирањем. ПРОВЕРИТЕ СВОЈУ РЕФИ УШТЕДУ

Предности и мане рефинансирања без трошкова затварања

Предности:

  • Не плаћају се унапред накнаде за почетак при затварању.

  • Неплаћање великих накнада унапред значи краћу тачку рентабилности.

Против:

  • Дуговаћете већу месечну уплату.

  • Вероватно ћете плаћати више камате током трајања кредита.

» ВИШЕ: Израчунајте своје трошкове затварања

Када одабрати рефинансирање без трошкова затварања

Надам се да ћу се ускоро преселити у другу кућу? Рефинансирање хипотеке без трошкова затварања може бити за вас. Ако планирате да останете у кући само неколико година, вероватно не бисте могли да надокнадите уштедом за рефинансирање унапред накнаде које бисте ионако платили.

И то је једина опција - осим чекања на куповину - за оне који једноставно немају уштеђевину да покрију све трошкове затварања унапред.

„То је једина опција – осим чекања на куповину – за оне који једноставно немају уштеђевину да покрију све трошкове затварања унапред.”

Међутим, не нуди сваки зајмодавац опцију без трошкова затварања. Према истраживању НердВаллет-а, само неколико зајмодаваца отворено рекламира програм рефинансирања без трошкова затварања. У ствари, У.С. Банка је била један од јединих националних зајмодаваца за које смо пронашли да промовишу специфичан програм рефинансирања са нултим трошковима.

Исплати се куповати са неколико различитих зајмодаваца јер би локалне банке и кредитне уније могле вероватније оглашавати ове опције.

» ВИШЕ: Друга опција: смањите трошкове затварања

Лоша страна рефинансирања без трошкова затварања

Ако пуштате корене на дужи временски период, вероватно би требало да размислите о плаћању трошкова затварања унапред. Само је ствар мало математике.

Док су ваши авансни трошкови смањени уз рефинансирање без трошкова затварања, резултат је већа исплата и можда знатно више камата које ће се плаћати током трајања кредита. Зајмодавци такође могу да додају одредбу о превременој отплати зајму како би вас обесхрабрили да поново рефинансирате пре него што надокнаде своје трошкове.

Трчање бројева

Да бисте донели мудру одлуку, замолите зајмодавце о којима размишљате да дају анализу трошкова затварања, као и разлике у каматним стопама и исплатама за рефинансирање без трошкова затварања у поређењу са кредитом са унапред накнадама. Уз апликацију, сваки зајмодавац ће доставити званичну процену зајма са детаљима о трошковима и условима које нуди.

Такође можете израчунати тачку „исплате“ колико би времена било потребно да се поврати трошкови затварања зајма и упоредите то са хипотеком без трошкова затварања.

» ВИШЕ: Како пронаћи тачку рентабилности за рефинансирање хипотеке

Желите да урадимо математику уместо вас? Користећи НердВаллет калкулатор рефинансирања, унесите услове рефинансирања без трошкова затварања, а затим услове стандардног рефинансирања са унапред накнадама. Калкулатор ће показати ваше тачке рентабилности, као и месечне уплате и уштеде.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here