Нико не воли летове. Ево зашто морају да буду виши

Често су ове обавезне накнаде оправдане листом хотелских услуга које су наводно укључене као део накнаде

да ли сте их користили или не.

Заступници потрошача често осуђују ове накнаде, али оне неће нестати ускоро. Ево зашто постоје - и зашто морају да иду још више.

Зашто хотели наплаћују одмаралиште

На површини, хотел који наплаћује скривену, обавезну накнаду изгледа само да граби новац. И постоји много доказа који ово поткрепљују; Очекивало се да ће хотели зарадити скоро 3 милијарде долара само од накнада прошле године, а тај број је у сталном порасту.

Али гледајући широке бројке, промашује се поента зашто толико хотела сматра да је неопходно да наплаћују ове накнаде, уместо да само подижу своје цене. Размислите о томе на овај начин: када некретнине почну да наплаћују скривене, обавезне накнаде које прикривају њихове праве цене, неће вероватно престати, јер би то учинило да изгледају мање конкурентне путницима који траже собу.

На пример, менаџер хотела за 120 долара по ноћи може схватити да може остварити већу продају тако што ће снизити своју оглашену цену, рецимо на 90 долара, а затим додати обавезну накнаду од 30 долара. И даље добијају истих 120 долара, али путницима ће се рекламиране цене сада чинити ниже од собе од 100 долара за коју нема одмаралишта.

И наравно, хотели ће вероватно прикрити такве накнаде колико год је то могуће, можда користећи веома ситна слова или убацујући наплату у нејасно формулисану ставку под називом „порези и накнаде.”

» Сазнајте више: Како да спречите прикривене накнаде да не ометају ваше „бесплатно“ путовање

Зашто одмаралишта треба да буду веће

Многи заговорници потрошача сматрају да хотели треба да смање ове накнаде или да их потпуно елиминишу. На пример, адвокат Лаурен Волфе, оснивач веб странице КиллРесортФеес.цом, тврди да ове накнаде нису питање новца, већ „проблем принципа.”

И то је проблем. Боравишне таксе никада неће нестати све док су само питање принципа - морају постати питање новца за просечног потрошача. Зато сам жељан да одмаралишта буду много, много веће

док посланици не дођу до логичног закључка да морају бити укинути.

Боравишне таксе остају само зато што обично нису превисоке. Они ће бити законски укинути само ако постану толико нечувени да потрошачи захтевају акцију.

Накнаде у распону од 20 до 30 долара по ноћи, које су уобичајене, можда не изгледају превише оптерећујуће. Али шта се дешава када почнете да додајете накнаде које су ближе 100 долара по ноћи, као што је ова накнада од отприлике 104 долара коју сам нашао преко РесортФееЦхецкер-а на плажи Ритз-Царлтон Дорадо у Порторику?

А шта кажете на то када су накнаде проценат цене собе, као што је накнада од 10% коју је Марк Остерман из Милес то Мемориес пријавио у Инн ат Баи Харбор у Мичигену, или накнада од 15% коју је Бриан Цохен из Тхе Гате пронашао у Ритз-Царлтон Аруба?

Ако одмаралишта овог обима постану све уобичајеније, онда ће можда доћи до већег беса што ће довести до тога да их закон заувек забрани. Али овај циљ изгледа далеко. У ствари, Америчко удружење хотела и смештаја тврди да само око 7% хотела наплаћује обавезну одмаралишну таксу.

Са тако малим процентом некретнина које наплаћују одмаралишне таксе, можда нећемо видети довољно гнева потрошача да подржимо Закон о транспарентности оглашавања хотела из 2019. године, који је део двопартијског законодавства недавно представљеног у Конгресу. Иако бих волео да видим да се овај закон усвоји, сумњам да ће то учинити осим ако одмаралишта не постану веће и чешће - и већа сметња.

Како избегавам одмаралишта

Обично више волим да искористим своје Ворлд оф Хиатт бодове за бесплатне ноћи, јер Хајатов програм обично одриче те накнаде за награде. (Изузетак су хотели и одмаралишта М Лифе који се могу резервисати са Хиатт поенима).

Програм Виндхам Ревардс такође има политику укидања одмаралишта за наградни боравак, али многи други програми лојалности, као што је Марриотт Бонвои, и даље намећу ове накнаде за наградне ноћи резервисане са поенима. Такође имам користи од статуса Хиатт Глобалиста, који ослобађа одмаралишта за плаћени боравак.

Чак и када не боравим у Хиатт-у или Виндхам-у, и даље успевам да избегнем ове бескорисне накнаде. Трик је да се брзо крећете кроз процес онлајн резервације док не дођете до последње странице пре него што потврдите. Када дођете до укупног износа, потражите ред са ознаком „порези и накнаде.”  Кликом на то место ћете пронаћи већину обавезних хотелских накнада. Лично, ако их пронађем, прелазим на резервисање у једном од отприлике 93% хотела који не наплаћују ове накнаде.

» Сазнајте више: Комплетан водич кроз програм Ворлд оф Хиатт

Доња граница

Наравно, контраинтуитивно је тражити више одмаралишта, али то је можда једини начин да они икада буду забрањени. Док тај дан не дође, ја и многи други путници ћемо се трудити да их избегнемо.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Планирање путовања? Погледајте ове чланке за више инспирације и савета: Пронађите најбољу хотелску кредитну картицу за себе Искористите ове погодности хотелске лојалности, чак и ако сте нелојални. Зарадите више поена и миља уз ових 6 стратегија

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here