Осигурање аутомобила без власника: где купити и шта покрива

Осигурање за невласнички аутомобил је за људе који немају своје возило, али ипак морају с времена на време да возе. Можда се обично крећете возом, али повремено изнајмите аутомобил на одмору или ускочите у заједнички аутомобил да бисте стигли на састанак. Ако довољно често возите туђа возила, осигурање за невласнике би могло бити право за вас.

Међутим, осигурање аутомобила без власника није најбољи избор ако обично позајмљујете возило од рођака или некога у вашем дому. Уместо тога, требало би да будете наведени у политици власника аутомобила. У зависности од њиховог осигуравача и ваше државе, ово може бити потребно чак и ако аутомобил припада неповезаном цимеру, па чак и ако тренутно немате важећу дозволу.

Упоредите осигурање аутомобила

са Поштански број Старост 16-2021-2425-3435-4445-5455-6465+ Тренутни осигуравач Тренутно није осигуран21ст ЦентуриААА ИнсуранцеАллСтатеЕсуранцеФармерс ИнсуранцеГеицоНатионал Генерал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)И. Одличан (720-850) Добар (690-719) Просечан (630-689) Лош (350-629) ИДЕМО

Можете ли добити осигурање аутомобила без аутомобила?

Осигурање за невласничке аутомобиле, такође познато као осигурање за не-власнике или осигурање за не-возаче, обезбеђује покриће одговорности за људе који немају своје возило, али повремено возе туђе. Ауто осигурање од одговорности плаћа за повреде и имовинску штету коју нанесете другима у саобраћајној несрећи. Међутим, не покрива никакву штету на аутомобилу који сте позајмили или изнајмили, нити плаћа за било коју од ваших повреда ако изазовете несрећу.

Шта покрива осигурање аутомобила без власника

Полиса осигурања аутомобила која није власник обично укључује само потребне врсте покрића у вашој држави, иако често можете одабрати границе веће од минимума. Осим покрића одговорности, то може укључивати:

  • Неосигурана/неосигурана заштита возача, која се исплаћује ако сте повређени у несрећи коју је изазвао возач без икаквог или довољно осигурања од одговорности.

  • Медицинска плаћања или заштита од повреда, која плаћају ваше повреде након несреће без обзира ко је крив.

Осигурање невласника не укључује осигурање од судара или каско осигурање. У стандардној ауто полиси, то покриће плаћа поправке или замену возила које поседујете.

Обично нема одбитка за осигурање аутомобила који нису власници.

» ВИШЕ: Минимални услови осигурања аутомобила по држави

Коме је потребно осигурање аутомобила без власника?

Они који немају своје возило можда ће желети полису невласничког осигурања у следећим ситуацијама.

Потребан вам је образац СР-22 или ФР-44

Ваша држава може захтевати ове формуларе да бисте вратили своју возачку дозволу након озбиљне осуде као што је ДУИ. Осигуравачи их подносе у ваше име како би доказали да имате најмање минимални износ осигурања који вам је наложила држава.

» ВИШЕ: Шта је СР-22? Осигурање након грешке

Ваша држава захтева осигурање да бисте добили или вратили возачку дозволу

Ако добијате лиценцу по први пут или покушавате да је вратите након суспензије, неке државе ће можда захтевати осигурање да покаже „доказ о финансијској одговорности.”

Често користите услугу дељења аутомобила

Услуге дељења аутомобила као што су Зипцар и Туро нуде извесно покриће за возаче, али то је често довољно да испуни минималне захтеве ваше државе. Ако изазовете лошу олупину, трошкови би лако могли да пређу минималне границе, а ви бисте били одговорни за њих. Полиса невласника може допунити ово покриће.

Желите да одржите континуирану покривеност

Одлазак без ауто осигурања — чак и између аутомобила — чини да изгледате ризично у очима осигуравача, што доводи до виших стопа када купите возило. Из тог разлога, можда ће бити јефтиније купити осигурање за невласнике него прескочити покриће ако сте без аутомобила на кратак временски период.

Често изнајмљујете аутомобиле

Осигурање за невласнике може коштати мање од покрића одговорности на шалтеру за изнајмљивање ако изнајмљујете довољно често. Такође може понудити безбрижност ако сте забринути да ћете доживети несрећу изнајмљеног аутомобила (на крају крајева, возите непознат аутомобил у непознатом подручју). Обично неће покрити штету насталу приликом изнајмљивања, али можда ћете моћи да добијете то покриће путем кредитне картице или да купите одрицање од штете од судара од компаније за изнајмљивање аутомобила.

» ВИШЕ: Објашњено осигурање за изнајмљивање аутомобила

Често позајмљујете туђе аутомобиле

Осигурање власника аутомобила обично се исплаћује за несрећу, али ако трошкови прелазе границе њихове одговорности, ви бисте били на улици за остатак.

Рецимо да сте криви за несрећу док сте возили аутомобил пријатеља, а другом возачу је потребна медицинска нега у вредности од 35.000 долара. Ако пријатељ који вам је позајмио ауто има само 25.000 долара покрића одговорности за телесне повреде на возилу, ви бисте били одговорни за преосталих 10.000 долара. Ваша невласничка политика би могла покрити тај трошак.

Ко не би требало да купи осигурање аутомобила који није власник

Полиса осигурања за невласнике није најбоља опција у овим сценаријима.

Обично позајмљујете аутомобил од некога у вашем домаћинству

Ако возило које возите најчешће припада особи са којом живите, генерално би требало да будете наведени као покривени возач на њиховој полиси осигурања аутомобила, а не да добијате осигурање за невласништво. То је зато што, у зависности од тога где живите и која компанија осигурава возило, покриће може бити одбијено ако сваки члан домаћинства који је у доби за вожњу није наведен на полиси.

Возите ретко или никако

Ако је обим ваше вожње изнајмљивање аутомобила једном годишње или повремено позајмљивање аутомобила од пријатеља, осигурање аутомобила који није власник можда неће бити вредно трошкова. Можда ће бити јефтиније једноставно купити осигурање на шалтеру за изнајмљивање или се ослонити на полису осигурања вашег пријатеља да вас покрије ако се деси најгоре.

Ипак, вреди још једном проверити да ли сте покривени пре него што седнете за волан. Ако вам пријатељ да дозволу да возите његово возило и доживите несрећу, неће све осигуравајуће компаније покрити штету.

» ВИШЕ: Вожња туђим аутомобилом? Ево вашег минимума осигурања

Где купити осигурање аутомобила без власника

Да бисте добили понуду, обично ћете морати да позовете осигуравајућу компанију или агента. Осигуравачи немају тенденцију да дају понуде за осигурање аутомобила који нису власници на мрежи, а неки, попут Прогрессиве, нуде ово покриће само постојећим клијентима.

Проверили смо да следеће компаније нуде осигурање аутомобила без власника (или осигурање невласника, како га неки називају), али не нуде све информације на мрежи. Најбољи начин да добијете полису је да пронађете агента или директно позовете компанију.

Компанија

Позовите за понуду

Аццептанце Инсуранце

866-641-6352

америчка породица

800-692-6326

Даириланд осигурање

844-242-4468

Директно ауто осигурање

877-463-4732

фармери

888-327-6335

Геицо

800-207-7847

Либерти Мутуал

800-699-3534

Натионвиде

877-669-6877

Државна Фарма

800-782-8332

Путници

866-248-4363

УСАА*

800-531-8722

Компаније које нуде осигурање аутомобила које нису власници, можда га не продају у свакој држави. *УСАА продаје ауто осигурање само активним војним припадницима, ветеранима и њиховим породицама.

Поред стандардног осигурања за невласнике, Стате Фарм нуди полису личне мобилности за становнике Калифорније који немају своја возила. Политика укључује одговорност, неосигураног возача, свеобухватно покриће и покриће у случају судара, плус хитну помоћ на путу. Овом полисом сте покривени не само када возите позајмљени аутомобил, већ и када возите бицикл или се возите као путник у возилу за заједничко коришћење.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за осигурање аутомобила

Колико кошта осигурање аутомобила од невласника?

Типично, полиса осигурања аутомобила која није власник кошта мање од онога што бисте платили за исти ниво покрића одговорности за аутомобил који поседујете. Међутим, ако вам је потребно да осигуравач поднесе СР-22 или ФР-44, трошкови ће вероватно бити високи за било коју полису све док вам више не буде потребна.

Цена зависи од ваших година, возачког досијеа и колико често планирате да возите, поред других варијабли. Сазнајте више о факторима који утичу на стопе осигурања аутомобила.

Често постављана питања Можете ли осигурати аутомобил који немате?

Углавном не можете да осигурате туђе возило, али можете да се осигурате полисом невласника. Ова врста покрића укључује осигурање од одговорности за покриће штете коју бисте могли проузроковати другима док возите туђи аутомобил, али неће покрити штету на аутомобилу који возите ако сте ви криви за несрећу. То би било покривено осигурањем од судара власника возила, ако га имају.

Шта осигуравајућа друштва нуде осигурање аутомобила без власника?

Иако многе велике осигуравајуће компаније то не оглашавају на својим веб страницама, можете купити осигурање аутомобила који нису власници путем телефона од Геицо, Либерти Мутуал, Натионвиде, УСАА и Травелерс, између осталих. Компаније које пружају услуге возачима са високим ризиком, као што су Аццептанце, Даириланд и Дирецт Ауто, такође продају осигурање без власника.

Да ли осигурање аутомобила без власника покрива аутомобиле за изнајмљивање?

Осигурање од одговорности на вашој полиси за невласништво вероватно покрива повреде које нанесете другим људима и штету коју нанесете њиховој имовини док возите изнајмљени аутомобил. Али пошто правила за невласнике не укључују свеобухватно покриће или покриће судара, неће платити штету коју бисте могли да направите самом аутомобилу за изнајмљивање. За ово проверите да ли ваша кредитна картица пружа покриће или купите одрицање од штете од судара од компаније за изнајмљивање аутомобила.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here