Октобарски извештај о пословима даје уморним путницима трачак наде“,

Ево добрих вести за туристичку индустрију и за сваког недавног путника који је искусио (понекад екстреман) хаос усред недостатка особља у авио-компанијама и хотелима: Индустрија путовања доживљава значајан раст броја радних места.

У.С. економија је у октобру отворила укупно 531.000 радних места, према подацима које су објавиле У.С. Завод за статистику рада у петак. И док је било добитака у многим секторима — укључујући малопродају, фабрике и канцеларијске послове — највећи раст у односу на претходну годину долази из сектора транспорта и рекреације и угоститељства.

Укратко, то значи да се радна места везана за туристичку индустрију враћају - и она се такође попуњавају. Ово би даље могло указивати на то да би се поремећаји у путовањима узроковани пандемијом могли ускоро смањити.

Наши октобарски послови извештавају о налазима

Од 10 индустрија које су отвориле највише нових радних места током месеца октобра 2021. у односу на октобар 2020., осам спада у сектор транспорта или сектор одмора и угоститељства, наводи БЛС.

Ево најбрже растућих индустрија заснованих на проценту промене радних места, сезонски прилагођених.

Индустрија

Проценат промене од окт. 2020 до октобра. 2021

Проценат промене од септ. 2021 до октобра. 2021

Извођачке уметности и спортови за гледаоце

54.66%.

2.46%.

Сликовит превоз и разгледање

50.65%.

6.42%.

Индустрија снимања филмова и звука

35.49%.

3.34%.

Смештај

23.04%.

1.31%.

Активности подршке рударству

20.27%.

1.14%.

Ваздушни транспорт

19.46%.

2.01%.

Забава, коцкање и рекреација

18.92%.

0.55%.

Транзитни и копнени превоз путника

12.43%.

1.08%.

Услуге исхране и места за пиће

10.95%.

1.05%.

Музеји, историјска места и сличне институције

10.94%.

0.41%.

Како је понуда радне снаге утицала на путнике

Индустрија забаве и угоститељства била је посебно погођена у раним данима пандемије ЦОВИД-19, изгубивши 8.2 милиона радних места у марту и априлу 2020 — пад запослености од 49%, према БЛС.

Али чак и када су путовања почела да се повећавају, многи запослени се нису вратили, остављајући хиљаде радних места непопуњеним и стварајући огроман недостатак радне снаге. Овај недостатак је посебно изазвао хаос за авио путнике — на пример, више од 2.800 летова Спирит Аирлинеса је отказано између 30. јула и августа. 9. Стотине летова Америцан Аирлинеса отказано је током викенда Дана очева, а Соутхвест је отказао више од 1.800 летова током викенда у октобру.

У свакој ситуацији, авио-компаније су окривиле недостатак особља као кривца за почетна кашњења, од којих су многа прерасла у даља кашњења, пошто особље није било на месту да стигне до своје следеће планиране руте.

А хотели су смањили многе услуге, укључујући смањивање шведског стола за доручак на смеђе торбе или пружање услуга чишћења само на захтев. Без комплетног особља, хотелима је био изазов да пруже квалитетну услугу гостима на нивоима пре пандемије.

Краткорочна путовања ће вероватно и даље бити хаотична

Стручњаци су упозоравали на гужву и конфузију на аеродромима ове празничне сезоне, саветујући путнике да направе резервне планове ако недостатак особља примора путовања да скрену са курса. Али најновији подаци о пословима могу пружити трачак наде за путнике који нису вољни да се храбре потенцијални пандемонијум на путу.

Широм земље, сектор ваздушног саобраћаја је додао 9.200 радних места у октобру, док је сектор смештаја додао 23.200 радних места. Ресторани и барови отворили су 119.400 радних места у истом месецу.

Са тим новим пословима попуњеним, недавни изазови за путовања можда су скоро готови, а путовања на одмор могу бити мало мање хаотична него што се раније мислило.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here