Понуда: Шта треба знати

Офферпад је иБуиер који је покренут 2015. године и тренутно купује и продаје куће у областима метроа у 11 држава, првенствено у јужној половини Сједињених Држава. У другом кварталу 2021. године, Офферпад је купио 2.025 кућа - што је нови рекорд за компанију - и продао 1.259 кућа.

» ВИШЕ: Шта је иБуиер?

Шта је Офферпад?

Као иБуиер, Офферпад пружа три основне услуге купцима и продавцима кућа на својим тржиштима.

 • Продаја вашег дома Офферпад-у: Са Офферпад Екпресс-ом, компанија вам даје понуду у готовини и купује ваш дом директно од вас. Ова прилично стандардна понуда иБуиер-а укључује погодности као што су бесплатне локалне услуге селидбе и могућност изнајмљивања куће до 90 дана након затварања.

 • Стављање вашег дома на листу са Офферпад-ом: Ако желите да видите које понуде можете добити од купаца куће на отвореном тржишту поред понуде за готовину Офферпад-а, можете да радите са једним од Офферпад-ових партнера партнера да наведете свој дом са Офферпад Флек. У већини случајева, имаћете до 90 дана да скинете свој дом са тржишта и уместо тога користите готовинску понуду Офферпад-а.

 • Куповина куће од Офферпада: Некретнине које је Офферпад купио наведене су на веб локацијама за некретнине, иако иБуиер нуди погодности купцима кућа који раде са једним од његових партнера за некретнине.

Ако продајете свој дом Офферпад-у, иБуиер од вас захтева да потпишете обавезујући уговор о куповини на основу његове почетне понуде. Код већине иБуиер-а, не преузимате чврсту обавезу док не добијете њихову коначну понуду, која укључује прилагођавања због стања и поправки. Када потпишете са Офферпад-ом, платићете накнаду за отказивање једнаку 1% износа понуде ако одлучите да не идете на продају из било ког разлога осим прилагођавања поправке. Ако Офферпад одлучи да не прође са трансакцијом, новац се не дугује ни на једној страни.

Понуде локација

Од августа 2021, Офферпад купује и продаје куће у 11 држава у следећим областима метроа:

 • Алабама: Бирмингем.

 • Аризона: Феникс, Тусон.

 • Колорадо: Денвер.

 • Флорида: Џексонвил, Орландо, Тампа.

 • Џорџија: Атланта.

 • Индијана: Индијанаполис.

 • Невада: Лас Вегас.

 • Северна Каролина: Шарлот (укључујући суседна подручја Јужне Каролине), Рали.

 • Тенеси: Нешвил.

 • Тексас: Остин, Далас/Форт Ворт, Хјустон, Сан Антонио.

» ВИШЕ: Како продати свој дом иБуиер-у

Које врсте домова купује Офферпад?

Поред тога што се налази у области у којој послује Офферпад, ваш дом ће морати да испуни одређене стандарде. Они се разликују у зависности од тржишта, али иБуиер нуди неке опште параметре за типове кућа које ће и које неће купити.

Офферпад углавном купује куће које

 • То су стамбене куће за једну породицу, укључујући типове кућа као што су станови и градске куће.

 • Нису старији од 60-70 година.

 • Налазе се на парцелама од 1 јутар или мање.

 • Процењени су испод максимума Офферпад-а за њихово тржиште.

Офферпад не купује куће које

 • Имају више од 70 година.

 • Произведени су, модуларни или мобилни.

 • Немате јасан наслов.

 • Имате значајне проблеме са стањем, као што су темељи или структурални проблеми.

Ако ваша имовина не испуњава смернице за готовинску понуду, представник Офферпад-а може вам дати опцију да наведете кућу код агента за некретнине Офферпад.

Локални агенти на сваком тржишту помажу да се утврди вредност сваког дома и вероватноћа да ће Офферпад моћи да га препрода; иБуиерс зарађују продајући куће, а не држећи се за њих.

Како функционише Офферпад?

Офферпад нуди две главне услуге: Офферпад Екпресс, традиционалнију иБуиер понуду, и Офферпад Флек, који представља хибрид између продаје са агентом и продаје иБуиер-у. Такође можете купити кућу од Офферпада. Ево како ове услуге генерално функционишу:

Офферпад Екпресс

1. Затражите понуду

Одговорићете на низ једноставних питања о свом дому и дати своје контакт информације. Образац вам такође даје прилику да отпремите фотографије свог дома или одредите време за кратко виртуелно упутство са представником Офферпад-а. Иако је опционо, пружање детаља може вам помоћи да добијете понуду која прецизније одражава вредност вашег дома.

2. Прегледајте своју понуду

Офферпад каже да ће послати понуду за готовину за ваш дом путем е-поште у року од 24 сата. Понуда истиче четири дана након слања е-поште. Можете тражити да обновите понуду која је истекла на мрежи, али то неће нужно бити за исти износ као прва понуда.

3. Прихватите понуду и изаберите датум затварања

Иако се касније може изменити, морате званично прихватити почетну понуду Офферпад-а потписивањем уговора о куповини да бисте наставили са продајом. Ово се разликује од других иБуиера, где се почетна понуда сматра прелиминарном и није обавезујућа. Можете одабрати датум затварања који је до 90 дана од датума када је понуда прихваћена. Ако се испостави да ће вам требати више времена него што сте првобитно очекивали, можете да радите са представником Офферпад-а да прилагодите временску линију.

4. Нађите инспекцију

Након потписивања купопродајног уговора, улазите у период провере. Офферпад ће послати некога у ваш дом на отприлике двочасовну инспекцију. (Мораћете да будете ту за то.) Офферпад вам тада преноси резултате инспекције, углавном оно за шта компанија верује да треба поправку. Имајте на уму да ова процена није исто што и стандардна кућна инспекција или процена. Затим можете изабрати да Офферпад заврши поправке (са трошковима одузетим од коначног износа који ћете добити), да сами обавите поправке (пружајући Офферпад рачуне извођача) или једноставно кажете да нећете пристати на поправке — што би могло да наведе Офферпад да одустане од продаје. Ако се не слажете са траженим износом за поправке или прилагођавања понуде на основу стања куће, можете одустати од продаје без плаћања накнаде за отказивање од 1%.

5. Затвори и помери се

Отприлике два дана пре затварања, представник Офферпад-а ће обавити завршну процедуру како би се уверио да су поправке завршене и да је имовина у истом стању као што је документовано у инспекцији. Ако је потребно обавити било какав додатни посао, затварање може одложити.

Ако нећете бити спремни да се преселите до тренутка када затворите, можете да користите опцију „Продужени боравак“ у Офферпад-у да останете у свом дому мало дуже. Укључен је период до три дана; уз доплату, можете остати 15, 30, 60 или 90 дана.

Ако се селите у кругу од 50 миља од куће коју сте продали Офферпад-у, компанија ће платити трошкове селидбе за до 13.000 фунти ствари са до 2.800 квадратних метара имовине.

» ВИШЕ: Предности и мане продаје вашег дома иБуиер-у

Офферпад Флек

Са Офферпад Флек-ом, можете добити понуду у готовини (тако да знате шта је Офферпад спреман да плати за ваш дом), али такође можете да наведете некретнину код једног од Офферпад-ових партнера за некретнине, што вам омогућава да директно добијете понуде од купаца куће.

1. Затражите понуду

Почећете баш као што бисте са Офферпад Екпресс-ом — одговарањем на питања о свом дому и добијањем понуде за готовину. Али ако одлучите да наведете свој дом уместо да прихватите понуду, радићете са локалним агентом за листинг који је у партнерству са Офферпад-ом. Њихове услуге укључују професионалну фотографију, низ додатака на мрежи (попут 3Д интерактивног обиласка) и опсежан дигитални маркетинг.

2. Размислите о поправкама

Ако листате са Офферпад-ом и мислите да би вам козметичке надоградње могле помоћи да добијете бољу понуду, можете наложити извођачима компаније да заврше посао за вас. Уместо да плаћате из свог џепа, трошкови ће бити наплаћени од вашег евентуалног профита од продаје куће. Ово може укључивати услуге као што су фарбање, надоградња уређаја или опреме, замена подова, постављање куће и уклањање смећа или остатака. Неке услуге, као што су чишћење, основне поправке и чишћење пејзажа, укључене су у Офферпад Флек.

3. Продајте купцу или узмите понуду у готовини

Ако листање на отвореном тржишту не успије, Офферпад каже да ћете генерално имати 90 дана да се предомислите и одлучите да прихватите његову понуду.

Штреберски савет: Када радите са агентом за некретнине, природно можете претпоставити да они имају фидуцијарну одговорност према вама — другим речима, да ће деловати у вашем најбољем интересу. Али без обзира да ли радите са агентом или иБуиер-ом, обавезно прочитајте све уговоре о заступању пре него што потпишете. Офферпад-ови услови услуге јасно показују да, осим ако то није изричито наведено у уговору који је потписала компанија, Офферпад делује у сопственом интересу у било којој трансакцији.

» ВИШЕ: Начини да брзо продате свој дом

Куповина куће

Чак и ако не продајете кућу, можете купити кућу директно од Офферпад-а. Један од његових локалних агената ће деловати као агент вашег купца. Компанија каже да купци Офферпад-а добијају прве купње на листи Офферпад-а — пожељан подстицај на врућем тржишту некретнина. На неким локацијама, Офферпад одобрава до 1.000 УСД за трошкове затварања ако финансирате куповину путем Офферпад Хоме Лоанс-а.

Можете да прегледате Офферпад листе на његовој веб страници, мада ћете такође пронаћи куће у власништву Офферпад-а на другим веб локацијама са листингом некретнина.

» САЗНАЈТЕ ВИШЕ: Посетите Офферпад за више детаља

Офферпад феес

Сви иБуиери наплаћују накнаду за своје услуге. Ево рашчлањења трошкова Офферпад-а:

 • Офферпад Екпресс: 5% од коначне продајне цене.

 • Офферпад Флек: 6% од коначне продајне цене, за покривање провизија агента за некретнине и за агента за листинг и за агента купца.

 • Поправке: Трошкови ће варирати у зависности од тога шта је пронађено током инспекције Офферпад-а.

И као у свакој трансакцији некретнинама, бићете на удици за трошкове затварања. Ово може укључивати порезе или накнаде за пренос, накнаде за депоновање, адвокатске накнаде за некретнине, пропорционалне порезе на имовину или накнаде за ХОА и накнаде везане за власништво. Ако сте првобитно унајмили агента за листинг, а затим прешли на Офферпад, мораћете агенту да платите из свог џепа.

» ВИШЕ: Шта су трошкови затварања?

Како да почнете са Офферпад-ом

Да бисте започели, идите на веб локацију Офферпад и унесите своју адресу. Не морате одмах да бирате између Офферпад Екпресс-а (продаја Офферпад-у) и Офферпад Флек-а (листинг са Офферпад-ом), мада ако већ знате да бисте више волели једно од другог, померите страницу надоле и кликните „сазнајте више“ испод Екпресс или Флек. У сваком случају, на крају ћете испунити исти основни образац са подацима о својој кући и добити понуду у готовини у року од 24 сата.

Често постављана питања Да ли је Офферпад легитиман?

да. Офферпад је иБуиер који послује од 2015. Купује и продаје куће у 11 држава.

Могу ли да откажем Офферпад?

да. Ако након потписивања купопродајног уговора одлучите да не идете на продају, можете отказати. Али осим ако не откажете јер не можете да постигнете договор са Офферпад-ом у вези са поправкама и кућним стањем, мораћете да платите накнаду у износу од 1% понуде Офферпад-а. Ако иБуиер одлучи да одустане од уговора, ниједна страна не дугује ништа.

Да ли Офферпад плаћа трошкове затварања?

Офферпад не плаћа трошкове затварања продавцима, али ако купите дом Офферпад и финансирате куповину путем Офферпад Хоме Лоанс-а, можете добити кредит до 1.000 УСД за трошкове затварања. Доступност зависи од ваше локације.

Ако желите да уштедите на трошковима затварања, упоређивање стопа и накнада хипотекарних зајмодаваца може вам помоћи да платите мање. Такође можете потражити зајмодавце који не наплаћују накнаду за почетак.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here