Преглед ОФКС трансфера новца

Ако ваш прималац може да сачека неколико дана да прими новац, ОФКС може бити јефтина опција за слање новца у иностранство. Испорука се ослања на стандардне банкарске сате и обраду, тако да генерално нећете добити испоруку истог или следећег дана уз ОФКС. И биће вам потребно најмање 500 долара да извршите трансфер. Осим тога, и вама и вашем примаоцу ће бити потребан банковни рачун.

Овај преглед ОФКС-а је за У.С.-заснована публика која шаље новац у САД.С. и то само у иностранству.

» Није оно што сте тражили? Упоредите добављаче трансфера новца

Најбоље за:

  • Људи који желе јефтин трансфер од банке до банке и нису забринути за брзину.

ОФКС Прос

  • Лако доступна корисничка служба. Можете контактирати некога у било ком часу, захваљујући канцеларијама ОФКС-а у различитим временским зонама.

  • Добро оцењена мобилна апликација. ОФКС мобилна апликација приказује корисне функције, као што су тренутне и историјске средње тржишне стопе и статус текућих или завршених трансфера. Апликација добија високе оцене корисника.

  • Без накнаде за трансфер. За разлику од неких других провајдера трансфера новца, ОФКС не наплаћује накнаде за трансфер, без обзира на износ слања. Као и други провајдери, ОФКС зарађује новац од курсне марже. Али за трансфере у земље које смо испитали, његове марже изнад средње тржишне стопе обично су око 0.03% или мање. Други провајдери додају цене тим земљама чак 0.04% за трансфере од банке до банке.

Чекајте, која је средња тржишна стопа, а која маржа?

Средњи тржишни курс, који се назива и међубанкарски курс, је курс који велике банке користе за размену валута међу собом. Већина провајдера даје клијентима девизни курс који је средњи тржишни плус додатни проценат или маржу да би остварили профит на трансферу.

Пример: Ако је средња тржишна стопа за У.С. долара за мексичке пезосе је 20 пезоса по долару, а онда повећање од 2% значи да вам провајдер даје 19.6 пезоса по долару. За трансфер од 500 долара, то је разлика између 10.000 пезоса из прве стопе и 9.800 пезоса из друге. И што је већа маржа, ваш прималац добија мање у локалној валути.

ОФКС Цонс

  • Трансфери трају у просеку два до четири радна дана. Ово се своди на један до два радна дана да би компанија примила средства са вашег банковног рачуна, плус један до два дана за испоруку вашем примаоцу. Брзина није конкурентска предност за ОФКС, с обзиром на то да неки други провајдери испоручују новац на међународном нивоу за неколико минута (иако кошта више).

  • Искуство на веб локацији није тако лако као на мобилном уређају. Веб локација провајдера излаже организовану листу корисних информација у својим честим питањима, али неки од његових језика могу бити жаргонични за почетнике, а не постоји функција ћаскања уживо на мрежи. Веб локација вам не дозвољава да видите ОФКС курсеве потрошача без пријављивања.

» Путујте често? Погледајте најбоље банке за међународна путовања

Методе и опције преноса ОФКС

ОФКС нуди неколико начина за трансфер новца. Ево поделе опција:

  • Канали за слање: ОФКС-ова веб локација и мобилна апликација.

  • Опције плаћања: Само банковни рачун. Можете изабрати да ОФКС изврши директно задуживање или да убрзате испоруку, уместо тога можете послати домаћи банковни трансфер ОФКС-у, иако ваша банка може да наплати накнаду (погледајте колико банке наплаћују банковне трансфере).

  • Опције испоруке: Само банковни рачун.

  • Ограничења преноса: Нема максимума, али минимум је 500 УСД по трансферу.

» Требају бржи трансфери? Размотрите друге опције.

Општи савети за међународне трансфере новца

1. Упоредите трошкове преноса код више провајдера. Постоје две врсте трошкова: авансна накнада и курсна маржа. Пронађите провајдера који има најјефтинију комбинацију ниског износа накнаде и најбољег курса који можете добити. Обично онлајн небанкарски провајдери нуде јефтиније трансфере од банака.

2. Сазнајте како курсеви функционишу (и како пронаћи најбоље). Девизни курс је цена једне валуте у односу на другу валуту. На пример, ако желите да претворите У.С. долара у евре, проверио би шта један У.С. долар вреди у еврима. Већина провајдера трансфера вам неће дати курс који бисте пронашли на платформи за мењање валута попут оне на Блоомбергу.цом (или када користите Гоогле курсеве), али платформа валута може бити корисна полазна тачка да сазнате како изгледа најбољи курс овог минута. Када проверите курс за међународни трансфер са услугама као што је Вестерн Унион, фокусирајте се на износ у страној валути. Што је већи, то више новца прима ваш прималац.

3. Избегавајте плаћање кредитном картицом. То је опција за неке провајдере, али можда постоји већа накнада унапред и издавалац ваше кредитне картице може да сноси трошкове као што су камате и накнаде за аванс. Ако вам је потребна брза испорука новца, уместо тога користите дебитну картицу. Трансфер плаћен директно преко банковног рачуна обично је много спорији трансфер.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here