Цене промене уља — и препродаје које треба избегавати“,

Праћење планираног одржавања вашег аутомобила одржава га да ради као добро подмазана машина - буквално, у случају промене уља. Редовна замена уља је један од најважнијих задатака одржавања које можете да урадите за свој аутомобил, и на срећу, један је од најјефтинијих.

Ваша шифра за куповину аутомобила Добијте брзе савете за Нерди о томе како да поједноставите процес куповине аутомобила чак и пре него што одете у заступство. Преузмите бесплатно

Цене мењања уља у ланцима продавница

Цене промене уља крећу се од 20 до 100 долара у продавници мазива (и 25 до 40 долара ако то урадите сами). На вишем крају је потпуно синтетичко уље, са више адитива за штиту вашег мотора. Конвенционално уље је најјефтиније, а у средини су синтетичке мешавине: мешавине које имају за циљ да обезбеде неке предности синтетичког уља по нижој цени.

Већина ланаца нуди купоне, попусте за онлине састанке или друге понуде за ниже цене. Ево кратког погледа на цене главних ланаца мењача уља, пре специјалних понуда.

Компанија

Распон цена*

Експресна замена уља

$37.99-69 долара.99

Фирестоне

$39.99-89 долара.99

Добра година

$24.95-69 долара.95

Јиффи Лубе

$39.99-99 долара.99

Мидас

$29.99-79 долара.99

Пеп Боис

$31.99-$74.99

Валволине

$39.99-89 долара.99

Валмарт

$19.88-49 долара.88

*Цене су засноване на онлајн листама и понудама добављача и могу се разликовати у зависности од локације.

Конвенционално вс. синтетички

Цена замене уља обично укључује 4 до 5 литара уља и нови филтер за уље, плус радну накнаду у радњи. Највећи фактор у коначној цени ваше замене уља је врста и квалитет уља који се користи. Трик је у томе да знате коју врсту да набавите и колико често да мењате уље – што можете да пронађете у упутству за власника, уместо да слепо следите застарело правило од 3000 миља.

Неки новији аутомобили захтевају синтетичко уље, а ако је то наведено у упутству за власника, не покушавајте да сечете са конвенционалним. Сав новац који сада уштедите ће вероватно бити изгубљен на дуге стазе када вашем мотору буду потребне поправке.

Ако вашем аутомобилу није потребно синтетичко уље, морате да донесете одлуку: да ли да платите за то? Синтетичко уље може бити боље за ваш аутомобил, што резултира „мањим хабањем мотора током животног века возила“, према студији ААА. Разлика у цени између синтетичког и конвенционалног уља мења? У просеку око 32 УСД у објектима које је одобрила ААА.

Избегавајте препродају

За механичара, замена уља је и добра прилика да пронађете стварне проблеме са својим аутомобилом и шанса да вам прода нешто што вам заиста није потребно или још увек не треба.

Дакле, да ли је превара када техничар за замену уља каже да вам треба филтер за ваздух или испирање мењача? Консултовање власничког приручника и сазнање када је ваш аутомобил последњи пут имао предложено одржавање су најбољи начини да сазнате да ли вам се више продаје.

За поправке ван рутинског одржавања, лампица за проверу мотора ће вас вероватно прво упозорити на проблем. Ако сте игнорисали мало светла на инструмент табли, механичар једноставно чита дијагностички код како би вам дао представу шта би могло да није у реду.

Ево неких уобичајених упутстава за замену уља и распореда, али запамтите: Ваш власнички приручник је прави извор истине.

Редовно одржавање

Када га добити

Промена филтера за ваздух

Сваких 30.000-45.000 миља, али чешће ако возите прашњавим или неасфалтираним путевима

Замена кочнице

Сваких 25.000-70.000 миља, али увелико варира у зависности од вашег стила вожње, квалитета кочионих плочица и других фактора

Филтер за ваздух у кабини

Сваких 12.000-15.000 миља или једном годишње, чешће ако често возите неасфалтираним путевима или у густом саобраћају

Испирање расхладне течности

Не пре сваких 30.000 миља, до сваких 120.000 миља

Чишћење ињектора горива

Када се појави лампица за проверу мотора, са повезаним дијагностичким кодом

Чишћење система горива и филтера

Сваких 60.000 миља или на лампици за проверу мотора са повезаним дијагностичким кодом

Трансмиссион флусх

Сваких 30.000-60.000 миља, али увелико варира - дужи интервали за новије аутомобиле

Замена метлице брисача

Када се пруге први пут појаве током употребе, или када сечива изгледају сува или напукла

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here