Правне услуге на мрежи: Штедња новца за мала предузећа

Правне услуге на мрежи нуде опције „уради сам“ и приступ адвокату по далеко нижим трошковима од традиционалних адвокатских фирми.

„Технологија је кључ за пружање већег приступа правним услугама“, каже Денисе Г. Бајер, пословни адвокат у Харингтону, Хоппе & Митцхелл у Јангстауну, Охајо. Она каже да су онлајн алати за самопослуживање корисни и често безбедни за основе као што су општи уговори, уговори о услугама и уговори о неоткривању података. Такође можете да уштедите новац попуњавањем неких образаца директно на владиним веб страницама, као што је резервисање назива предузећа или добијање пореске идентификационе картице, каже Бајер.

Међутим, мудро је унајмити адвоката када стварате свој пословни субјект, каже Бајер, пошто адвокати разумеју правне и пореске импликације и могу да прилагоде свој приступ вашим специфичним потребама.

Без обзира да ли желите сами да креирате основне документе или да унајмите адвоката по разумним ценама, ево узорка правних услуга на мрежи које вам могу помоћи. Обавезно проверите код добављача најажурније цене производа.

ЛегалСхиелд

Врста услуге: Паушална месечна накнада за личну помоћ.

Како то функционише: Покретање посла носи много ризика, а чак и наизглед једноставни документи често захтевају тумачење од стране адвоката, каже Џејмс Б. Росеау Ср., председник пословних решења. ЛегалСхиелд у суштини прикупља трошкове са којима се суочавају власници предузећа како би правне услуге биле приступачније.

ЛегалСхиелд је партнер са адвокатским канцеларијама у свакој држави. Адвокати у просеку раде 20 година. Појединци и мала предузећа се пријављују за месечне планове са паушалним накнадама који укључују неограничене правне консултације, плус неке позиве, писма и документе. Два највиша нивоа укључују услуге одбране суђења.

ЛегалСхиелд нуди подршку током целог пословања. То може значити развој политике људских ресурса, преглед уговора са добављачима или састављање писма клијентима који касне са плаћањем. „Када постоји писмо адвоката у односу на власника предузећа, постоји веома различита реакција у смислу

сврсисходност плаћања“, каже Росо.

ЛегалЗоом

Врста услуге: Плаћање по документу за самопослуживање, или паушална месечна накнада за личну помоћ.

Како то функционише: „Ми смо формирани на идеји да демократизујемо закон и учинимо га доступним свима“, каже Цхас Рампентхал, генерални саветник и потпредседник за развој производа.

ЛегалЗоом има мноштво „уради сам“ правних докумената за мала предузећа. Попуните упитник за документе за формирање вашег пословног субјекта. Користите сличан процес за жиговање назива предузећа, између осталих задатака.

Компанија такође има библиотеку правних докумената коју можете преузети и прилагодити. Уобичајени обрасци укључују уговоре о неоткривању података, споразуме о раскиду партнера и писма о прекиду.

Мала предузећа такође могу да плате паушалну месечну накнаду за правну помоћ код локалних адвоката када је то потребно. Годишње, ово може коштати мање од сат или два са традиционалним адвокатом, каже Рампентхал.

Ноло

Врста услуге: Плаћање по документу за самопослуживање.

Како то функционише: Ноло је најпознатији по свом именику адвоката и мноштву бесплатних правних информација. Сервис нуди хиљаде правних образаца и онлајн докумената, као и алате за оснивање бизниса. Ноло има огроман део прилагодљивих докумената пословања, као што су уговори за рад са независним уговарачима и обавештења о кршењу уговора.

Роцкет Лавиер

Врста услуге: Плаћање по документу за самопослуживање, или паушална месечна накнада укључујући личну правну помоћ.

Како то функционише: Због унапред договорених цена са адвокатима, Роцкет Лавиер каже да вам може уштедети хиљаде долара на правном заступању. Предузеће има библиотеку пословних докумената. Месечна уплата вам даје приступ неограниченим ревизијама и копијама једног обрасца.

Мала предузећа могу платити паушалну накнаду за једнократне правне процесе, као што је оснивање или покретање ЛЛЦ предузећа. Неки документи укључују консултације са стручњаком; ако региструјете жиг, на пример, укључене су консултације са адвокатом за жигове.

Чланство у Роцкет Лавиер-у укључује неограничене копије и ревизије свих докумената из правне библиотеке. Чланови такође добијају бесплатне савете од дежурних адвоката и не кошта више да адвокат прегледа документе које креирате на Роцкет Лавиер-у.

УпЦоунсел

Тип услуге: Онлине маркет.

Како то функционише: УпЦоунсел повезује појединце и предузећа са стотинама адвоката на захтев. „Ми нашим клијентима штедимо негде између 60% и 70% од традиционалног правног рачуна“, каже извршни директор Мет Фаустман.

Било да се ради о рутинском формирању пословања или сложеној тужби коју су покренули запослени, Фаустман каже, објавите своје потребе на УпЦоунсел-у. У року од сат или два, добићете предлоге од неколико адвоката. Понуде су фиксне накнаде за појединачне пројекте или сатнице за текуће потребе. УпЦоунсел помаже у управљању односима са бесплатним складиштењем докумената, потписима и комуникацијским записима.

Адвокати УпЦоунсел-а су пажљиво провјерени и имају просјечно 14 година искуства, већина у престижним адвокатским канцеларијама и компанијама. У недостатку режијских трошкова велике фирме и способне да раде виртуелно, они наплаћују релативно разумне цене.

Фаустман каже да многа мала предузећа користе УпЦоунсел за успостављање пословних субјеката и решавање комерцијалних уговора. Адвокати УпЦоунсел-а такође обично помажу око интелектуалне својине, као што је обезбеђивање патената или жигова, плус питања пореза и закона о запошљавању.

Научите како да покренете свој посао

НердВаллет је сакупио неке од наших најбољих информација о покретању посла, укључујући структурирање и именовање ваше компаније, креирање чврстог плана и још много тога. Помоћи ћемо вам да урадите домаћи задатак и да почнете на правом путу.

Прочитајте наш водич за покретање пословања

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here