Опендоор: Шта треба знати о кућном иБуиер-у

Опендоор, највећи иБуиер у Сједињеним Државама по обиму, користи технологију да помогне људима да брзо купе и продају своје домове за готовину.

Основан 2014. године, Опендоор је упознао свет са иБуиинг-ом када је купио свој први дом. У другом кварталу 2021, компанија каже да је купила рекордних 8.494 куће.

Опендоор је дебитовао са својим услугама у Фениксу и сада послује на 44 тржишта у 21 држави, укључујући Флориду, Тексас, Неваду и Северну Каролину.

» ВИШЕ: Шта је иБуиер?

Шта је Опендоор?

Званично познат као Опендоор Тецхнологиес Инц., компанија нуди пакет услуга који омогућава клијентима да брзо купују, продају или „замјењују“ своје домове, укључујући:

 • Продаја куће директно Опендоор-у.

 • Огласавање куће са Опендоор-ом.

 • Куповина куће у власништву Опендоор-а.

 • Куповина било којег дома доступног за продају (не само на Опендоор-у).

Да би поједноставио процес куповине и продаје куће, Опендоор такође пружа ове услуге:

 • Опендоор стамбени кредити: Помаже клијентима у финансирању куповине куће или рефинансирања хипотеке; не може се похвалити накнадама зајмодавцу и подстицајем од 1.000 долара за затварање.

 • Опендоор понуде са готовином: Омогућава купцима да се такмиче на врућим тржиштима станова тако што ће своје понуде подржати готовином.

 • Опендоор Цомплете: Омогућава људима који желе да купују и продају кућу у исто време да управљају целим процесом од почетка до краја на једној платформи и у једној трансакцији.

 • Опендоор-ова подружница ОС Натионал поједностављује процес затварања тако што пружа потпуно дигитално власништво и услуге депоновања.

Пуна понуда Опендоор-ових услуга није доступна у свакој држави; ево области којима служе.

Отворене локације

Од октобра 2021. Опендоор купује и продаје куће на ова 44 тржишта:

 • Алабама: Бирмингем.

 • Аризона: Феникс, Прескот, Тусон.

 • Калифорнија: Лос Анђелес, Риверсајд, Сакраменто, Сан Дијего.

 • Колорадо: Колорадо Спрингс, Денвер, Северни Колорадо.

 • Флорида: Џексонвил, Мајами, Орландо, Тампа.

 • Џорџија: Атланта.

 • Ајдахо: Боисе.

 • Индијана: Индијанаполис.

 • Минесота: Минеаполис-Сент Пол.

 • Мисури: Канзас Сити, Ст. Лоуис.

 • Северна Каролина: Ешвил, Шарлот, Гринсборо, Роли-Дарам.

 • Невада: Лас Вегас, Рено.

 • Охајо: Кливленд, Колумбо.

 • Оклахома: Оклахома Сити.

 • Орегон: Портланд.

 • Јужна Каролина: Колумбија, Гринвил.

 • Тексас: Остин, Корпус Кристи, Далас-Форт Ворт, Хјустон, Килин, Сан Антонио.

 • Тенеси: Чатануга, Ноксвил, Нешвил.

 • Јута: Солт Лејк Сити.

 • Вашингтон Д.Ц. (почиње у областима Северне Вирџиније).

» ВИШЕ: Предности и мане продаје вашег дома иБуиер-у

Како Опендоор ради?

Опендоор омогућава власницима кућа да брзо продају свој дом без потребе да га постављају, листају или показују. Такође не морате да бринете да ћете сами извршити било какве поправке. Уместо тога, Опендоор ће одредити шта поправља потребе вашег дома и одузети тај трошак од прихода од ваше продаје.

Ево како то функционише:

Продајем своју кућу Опендоор-у

 1. Поднесите захтев за понуду: Затражите понуду тако што ћете на отвореним вратима доставити своју адресу и основне информације о свом дому, укључујући његово стање и карактеристике.цом. Процес ће трајати око 10 минута и бесплатан је. Опендоор затим даје прелиминарну понуду за ваш дом истражујући упоредиву продају и процењујући тржишне податке. Нисте у обавези да прихватите ову понуду.

 2. Закажите процену куће: Ако одлучите да наставите, следећи корак је Опендоор-ова бесплатна процена куће. У овом кораку, Опендоор ће проценити стање унутрашњости ваше имовине. Постоје две опције: представник компаније може виртуелно да заврши процену преко видео снимка уживо са власником куће, или власник куће може да слика и снима видео са својом камером или паметним телефоном. Процес траје око 10 минута. Опендоор ће такође послати процењивача да процени спољашњост ваше куће. Отприлике 24 до 48 сати након ових процена, Опендоор ће поднети финалну понуду за дом. Ако се не слажете са коначним резултатима процене, можете отказати уговор у било ком тренутку пре затварања без казне.

 3. Затворите кућу: Ако одлучите да продате, можете да се крећете својим темпом тако што ћете изабрати датум затварања који вам одговара. Обично продавци могу затворити за само 14 дана или заказати затварање до 60 дана у будућности. Пре затварања, мораћете да отпремите информације на онлајн контролну таблу како бисте били сигурни да је ваш дом у истом стању као када је процена обављена. Затим, неколико дана након затварања, добићете приход од продаје куће.

» ВИШЕ: Како продати свој дом иБуиер-у

Које врсте домова Опендоор купује?

Иако се разликује у зависности од тржишта, Опендоор обично купује куће за једну породицу, градске куће, станове и дуплексе који се обично крећу између 100.000 и 600.000 долара. У зависности од локације, ова процена може да износи до 1 УСД.4 милиона.

Иако постоје изузеци на неким тржиштима, Опендоор обично не купује куће изграђене пре 1930. године или имања чија је површина већа од 2 хектара. Опендоор такође не купује мобилне или монтажне куће, куће у власништву банака или оне које се налазе у поплавним зонама.

Како купити дом са Опендоор-ом

Опендоор омогућава купцима кућа да пронађу, обиђу или купе куће, без обзира да ли их Опендоор поседује или не. Опендоор-ове понуде са готовином такође помажу купцима да дају понуде за све готовине за домове (које би продавци могли сматрати конкурентнијим).

Куповина куће у власништву Опендоор

Када купујете кућу у власништву Опендоор-а, имате могућност да сами купите кућу од Опендоор-а или радите са партнерским агентом Опендоор-а. Такође можете довести свог агента који може да поднесе понуду за вас. Ако кренете тим путем, сва ажурирања о продаји ће бити саопштена директно вашем агенту.

Да бисте пронашли домове у апликацији Опендоор или на мрежи, прво претражујте по граду да бисте прегледали листе, а затим изаберите „обилазак“ за упутства до домова које желите да посетите. Затим, ако одлучите да купите кућу, можете дати понуду на Опендоор-овом веб-сајту, преко апликације или слањем е-поште на [емаил протецтед. Опендоор ће прегледати и одговорити на вашу понуду у року од 24 до 48 сати; ако се прихвати, биће вам додељен представник који ће вам помоћи да финализујете трансакцију.

Куповина било које куће на тржишту

У одређеним градовима Опендоор такође нуди могућност куповине било ког дома који је на продају — чак и ако га Опендоор не поседује.

Након подношења понуде на Опендоор-овој веб локацији или у апликацији, бићете упарени са Опендоор партнерским агентом, који ће прегледати вашу понуду и затим је послати за вас. Ако ваша понуда буде прихваћена, купопродајни уговор ће бити састављен, а ви и продавац ћете морати да потпишете. Коначно, ваш Опендоор партнер агент ће вам помоћи да вас проведе кроз процес депоновања и затварања куће.

Без обзира да ли купујете од Опендоор-а или не, програм понуде компаније са готовином може помоћи купцима на одређеним локацијама да купе нови дом за готовину, што може да пружи предност на врућим тржиштима некретнина. Поред тога, не морате да плаћате никакве додатне накнаде да бисте искористили понуду са готовином, а она долази без процене, финансирања или непредвиђених трошкова продаје куће.

Опендоор такође нуди 90-дневну гаранцију која вам омогућава да се вратите кући ако нисте задовољни куповином (у неким околностима). Да би се квалификовала, кућа мора да је купљена или од Опендоор агента или Опендоор партнера и да испуњава одређене услове.

Трговање у кући

Такође можете истовремено да купујете и продајете кућу са Опендоор-ом (што Опендоор назива „трговањем” вашом кућом). Ово даје продавцима флексибилност да не морају да плаћају две хипотеке или да се селе два пута тако што бирају датуме затварања који ће се одвијати истовремено. Можете трговати да бисте купили кућу у власништву Опендоор-а, нову грађевинску кућу или било коју кућу која је на продају (у зависности од области тржишта).

Ако финансирање пропадне и не можете да затворите на време, Опендоор може да купи ваш нови дом како би се уверио да га други купац не покупи. Поред тога, када купујете и продајете кућу са Опендоор-ом у оквиру овог програма размене, такође можете да се квалификујете да добијете 1.25% од продајне цене вашег тренутног дома, са тим подстицајем који износи максимално 10.000 долара (мада не ако се ослањате на Опендоор да купи ваш нови дом за вас).

Продајем Опендоор-у

Ако желите да продате директно Опендоор-у, компанија наплаћује накнаду за услугу од 5% од продајне цене вашег дома да покрије трошкове одржавања (али не и поправке), као и куповину и каснију препродају куће. Компанија каже да би ова накнада за услугу потенцијално могла да буде мање-више заснована на времену за које Опендоор мисли да ће бити потребно да касније прода ваш дом.

Након што продате Опендоор-у, можете да користите опцију „касне одјаве“ која омогућава власницима да остану у кући највише 21 дан након затварања, све док положите депозит и платите дневну цену.

Листинг са Опендоор-ом

Ако продајете свој дом, Опендоор такође може да га стави на тржиште уместо вас — чак и ако не желите да им продајете директно. Бићете повезани са локалним стручњацима који ће вам помоћи да управљате читавим процесом, укључујући одређивање цене вашег дома.

Опендоор-ова провизија је такође 5% продајне цене куће, што покрива трошкове објављивања код локалног агента за некретнине. Ово је ниже од провизије агента од 6% која се обично дели између агента за листинг и агента купца.

Уступци продавцима, који су трошкови које купци могу тражити од вас да платите да би били сигурни да ће трансакција проћи, могу бити до око 2% куповне цене куће и о њима ће се преговарати уз помоћ вашег Опендоор агента. Након прегледа, купац такође може затражити од вас да извршите поправке или му дате кредит за колико поправка може коштати.

И без обзира да ли продајете или купујете кућу, трошкови затварања – који су неизбежни у сваком послу са некретнинама – могу да износе до 1% куповне цене куће.

» ВИШЕ: Посетите Опендоор за више детаља.

Како започети са Опендоор-ом

Да бисте започели, посетите Опендоор веб локацију. Затим унесите своју адресу и кликните на дугме „Преузми моју бесплатну понуду“. Ако Опендоор сервисира подручје, добићете прелиминарну понуду за куповину вашег дома у року од неколико минута.

Ако желите да напредујете са Опендоор-ом, продавци се обично затварају у року од 14 до 60 дана.

Често постављана питања Да ли је Опендоор легитимна компанија?

Да, Опендоор је представио иБуиинг када је купио свој први дом 2014. године и највећи је иБуиер у Сједињеним Државама. Након лансирања у Фениксу, сада купује и продаје куће у 44 подручја метроа у 21 држави. Опендоор Тецхнологиес Инц., као што је званично познато, компанија је јавно тргована компанија која се котира на Насдак-у под ознаком ОПЕН.

Да ли Опендоор плаћа поштену цену?

Опендоор израчунава вредност вашег дома тако што процењује његово стање, истражује сличне куће које су продате и консултује локалне професионалце. За разлику од превртања куће, Опендоор не жели да заради новац куповином куће по цени испод тржишне, реновирањем, а затим продајом за профит. Уместо тога, Опендоор зарађује од своје накнаде за услугу, која износи 5% продајне цене куће. То је ниже од стандардне провизије за некретнине, која обично износи до 6% подела између агената купца и продавца.

Можете ли преговарати са Опендоор-ом?

У извесној мери, да. Можете да обавестите Опендоор ако мислите да је компанија превидела детаље у процени вашег дома. Такође можете преговарати о трошковима затварања, који су обично 1% куповне цене куће, иако Опендоор каже да то зависи од услова вашег уговора.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here