Преглед пореских олакшица Оптима 2021: предности, мане, како се то пореди“,

Оптима Так Релиеф је једно од највећих имена у индустрији пореских олакшица. А у индустрији са пуно сумњивих играча, Оптимина величина и препознатљивост бренда су дефинитивно предности.

Наш став

Закључак Оптима се бави разним уобичајеним пореским питањима. Иницијална консултација је бесплатна.

Таксе за истрагу

Накнаде за решавање

$495

1.500-4.000 долара (у зависности од специфичности случаја)

Започните са Оптимом

Предност Мане

Прос

 • Накнаде за истрагу у складу са конкурентима.

 • Добро познато име у послу.

Цонс

 • Као и други провајдери, особа која ради на вашем случају није нужно особа која води ваш случај.

Упоредите са сличним провајдерима

ЦОУНИТИ ТАКС

Накнаде

 • Бесплатне почетне консултације.

 • 325 долара накнаде за истрагу. (Корисници НердВаллет-а добијају 50% попуста на ове накнаде користећи код НЕРД50.)

 • $750-$5,000 накнаде за решавање проблема; 3.000 долара у просеку.

Услуге

 • Посвећени аналитичар случаја.

 • Телефон, е-пошта, пошта и онлајн портал.

 • Поврат новца је могућ, али донекле ограничен.

Сазнајте више у Порезу заједнице

ОПТИМА ПОРЕСКА ОЛАКШИЦА

Накнаде

 • Бесплатне почетне консултације.

 • 495 долара накнаде за истрагу.

 • Накнаде за решавање од 1.500 до 4.000 долара (у просеку; зависи од специфичности случаја).

Услуге

 • Посвећени менаџер случаја.

 • Телефон, е-пошта, пошта и онлајн портал.

 • Повраћај новца само у року од 15 дана од уписа.

Сазнајте више на Оптими

ЈАЦКСОН ХЕВИТТ УСЛУГА ЗА РЕШАВАЊЕ ПОРЕСКИХ ДУГОВА

Накнаде

 • Бесплатне почетне консултације.

 • 399 долара накнаде за истрагу.

 • Просечне накнаде за решавање проблема нешто мање од 1.500 долара по компанији.

Услуге

 • Неки менаџери случајева су такође уписани агенти или ЦПА.

 • Телефон, е-пошта, пошта и ћаскање преко онлајн портала.

 • Поврат новца је могућ, али донекле ограничен.

Сазнајте више на Јацксон Хевитту

Комплетан преглед

Оптима Так Релиеф је једно од најпознатијих имена у области пореских олакшица. Основана 2011. године, компанија је била на Инц. Листа 5000 најбрже растућих компанија у Америци већ неколико година.

Оптима пружа низ услуга које се баве пореским проблемима, као што су заступање у ревизији, ослобађање од заложног права и намета и ослобађање од заплене на плате. Можете добити бесплатну почетну консултацију, али стварни истражни рад - примарни напор да се утврди колики је ваш проблем, за које године и други детаљи - кошта неколико стотина долара.

Типично, компаније за пореске олакшице наплаћују много више за решавање проблема – то јест, наплаћују вам другу накнаду да обавите посао који решава пореско питање. Три од најчешћих начина овде су добијање плана плаћања на рате код пореске управе, пријављивање за компромисну ​​понуду за измирење дуга за мањи износ од износа који се дугује и пријављивање статуса тренутно није наплатив код пореске управе.

Имаћете посвећеног менаџера случаја са којим ћете разговарати - везу између вас и пореских стручњака који раде. Оптима каже да су сви ти порески стручњаци или адвокати или регистровани агенти.

Оптима пореске олакшице су најбоље за:

 • Људи који желе да раде са националним брендом.

 • Порески обвезници који желе да истраже различите опције пореских олакшица.

 • Клијенти који не морају да разговарају директно са људима који раде на њиховим случајевима.

Оптима пореске олакшице на први поглед

Бесплатне консултације?

да.

Таксе за истрагу

$495.

Уговори на рате

1.500-4.000 долара (у зависности од специфичности случаја)

Понуда у компромисним апликацијама

1.500-4.000 долара (у зависности од специфичности случаја)

Тренутно се не могу сакупљати статусне апликације

1.500-4.000 долара (у зависности од специфичности случаја)

Повраћај накнада ако пореска управа одбије захтеве

Само у року од 15 дана од уписа

Опције контакта

Телефон, е-пошта, пошта и онлајн портал (лично доступно само у Санта Ани, Калифорнија, и Чендлеру, Аризона, када је то безбедно).

Посвећени менаџер случаја?

Да, али не нужно лиценцирани практичар.

Оптима пореске олакшице које треба знати

Накнаде: Компанија каже да нуди бесплатне консултације, које вам могу помоћи да одлучите да ли је Оптима за вас. Након тога, платићете око 500 долара да компанија дијагностикује величину и природу вашег специфичног проблема. Оно што долази након тога је мање извесно у смислу цене - накнаде се крећу од 1.500 до 4.000 долара у просеку и разликују се од случаја до случаја.

Ко обавља посао: Оптима Так Релиеф вам додељује адвоката који служи као посредник између вас и професионалаца који раде на вашем пореском питању. Ако случајно живите у Санта Ани у Калифорнији или Чендлеру у Аризони, можда ћете моћи да се састанете са неким лично да разговарате и постављате питања (када је то безбедно); у супротном, компанија има друге опције контакта приказане у табели.

Ако и када компанија постигне неку врсту договора са ИРС-ом у ваше име, поново ће погледати вашу финансијску ситуацију (бесплатно, пише) да види да ли бисте се могли квалификовати за Понуду у компромису ако (сте) т пре). Ако то учините, пореске олакшице Оптима кажу да ће наставити са довршавањем поднесака и радњи које су потребне за добијање те понуде у компромису.

Повраћај средстава: С обзиром на то да практично свако може добити план плаћања са пореском управом (који се назива и уговор на рате), мало је вероватно да ће ова или било која друга компанија за пореске олакшице рећи да не могу ништа да ураде за вас. Али ако одлучите да желите свој новац назад, Оптима Так Релиеф каже да можете ходати у року од 15 календарских дана од потписивања уговора.

Да ли компаније за пореске олакшице заиста функционишу? Ствари које треба знати

Пре него што одлучите да ангажујете компанију за пореске олакшице, ево неколико ствари које треба да знате.

Основе

Рад са компанијом за пореске олакшице обично подразумева два корака:

 1. Истрага, или откривање, рад, који укључује давање компанији легалан приступ вашим пореским евиденцијама и информацијама како бисте сазнали колико дугујете и разумели проблем. Компаније за пореске олакшице обично наплаћују накнаду за ово.

 2. Рад на решавању, који укључује компанију за пореске олакшице која ради са пореском улогом у ваше име како бисте добили план на рате, пријавите се за компромисну ​​понуду да платите мање него што дугујете, пријавите се за статус Тренутно није наплаћено или смислите нешто друго. Компаније за пореске олакшице обично такође наплаћују накнаду за ово.

Од вас се не тражи да ангажујете никога

Ако желите да ангажујете компанију за пореске олакшице јер немате времена или енергије да се бавите пореским питањем, то је у реду. Али имајте на уму да то није потребно. Постоји много ствари са којима можете да се бавите директно са Пореском управом да бисте се вратили на прави пут, а да не морате да плаћате трећем лицу. Неке од тих ствари укључују:

 • Добијање плана плаћања на рате код пореске управе.

 • Пријављивање за понуду у компромису.

 • Добијање копија старих пореских евиденција или пореских пријава.

 • Да сазнате колико тачно дугујете пореској управи.

И даље сте одговорни

три ствари овде:

 1. Ваш порески рачун не постаје порески рачун компаније за пореске олакшице. Пореска управа ће и даље тражити од вас одговоре (и новац), чак и ако компанија за пореске олакшице изгуби вашу папирологију, пропусти рок или нешто зезне.

 2. Компанија за пореске олакшице може затражити од пореске управе паузу у ваше име, али то не значи да ћете је добити. Пореска управа одбија више од половине свих захтева за компромисну ​​понуду, на пример. Можда ћете и даље морати да платите компанији за пореске олакшице, поврх свог пореског рачуна, чак и ако пореска управа одбије захтев или вам да само малу паузу.

 3. Одвојите минут и урадите математику. Упоредите износ који се надате да ћете уштедети са износом који ћете можда морати да платите компанији за пореске олакшице. На пример, ако на крају платите компанији за пореске олакшице 2.000 долара да смањите свој рачун пореске управе за 2.000 долара, нисте уштедели новац.

Да ли је Оптима пореска олакшица права за вас?

Оптима Так Релиеф може да реши многе уобичајене потребе за пореским олакшицама, а ви ћете радити са национално познатим брендом. Међутим, особа са којом разговарате о свом случају неће нужно бити особа која заиста ради посао, и можда ће бити тешко добити директан одговор о накнадама унапред.

Започните са Оптимом

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here