Орео, друге грицкалице ће порасти за 7% у 2022,

Упаковане грицкалице као што су Ореос и Ритз крекери поскупеће - и то чак и ако можете пронаћи сорте које желите на полицама продавница.

Произвођач грицкалица Монделез очекује почетак 2022. са повећањем цена од 7% у У.С., Извршни директор Дирк Ван де Пут рекао је у уторак у епизоди ЦНБЦ-овог "Звоно за затварање".”

Монделез је једна од највећих светских компанија за грицкање и произвођач је иза брендова укључујући Цадбури, Хонеи Маид, Орео, Перфецт Снацкс, Ритз, Соур Патцх Кидс, Трисцуит и Вхеат Тхинс.

Ван де Пут је навео више цене робе, амбалаже и транспорта као факторе за повећање цена, додајући да недостатак возача отежава одржавање полица залихама.

„Потражња за нашим категоријама и брендовима је и даље жива, а раст обима је солидан јер примењујемо цене како бисмо одражавали већу инфлацију“, рекао је Ван де Пут у припремљеној изјави након што је компанија објавила резултате за трећи квартал 2021. „Очекујемо да ће се повећана инфлација и нестабилност логистике задржати."

Нису само цене грицкалица које расту. Више цене и недостатак радне снаге муче многе компаније током пандемије ЦОВИД-19, а ти трошкови су понекад преношени на купце.

Цене хране порасле у септембру 2021. 4.6% од септембра 2020, према У.С. Индекс потрошачких цена Завода за статистику рада, који мери просечну промену коју плаћају потрошачи за робу и услуге. Цене меса, живине, рибе и јаја забележиле су највећу укупну промену цена са 10.повећање од 5% у односу на претходну годину. Житарице и пекарски производи су забележили 2.повећање од 7%.

Шта можете учинити у вези са повећањем цена хране

Само зато што трошкови хране расту не значи да морате да платите више него што можете да приуштите. Можете уштедети новац на намирницама тако што ћете заменити називе брендова генеричким верзијама. У тесту укуса, можда ће бити тешко разликовати прави Орео од генеричког крем колачића. И док је пандемија условила људе да купују на мрежи, можда ћете моћи да потрошите мање ако сами одете у продавницу.

Што се тиче колико треба да потрошите на намирнице, већина стручњака препоручује да намирнице, становање и друге основне потрепштине не заузимају више од 50% вашег месечног прихода.

Али ако видите да вам рачун за намирнице расте, размислите о томе да се пријавите за кредитну картицу која зарађује награде у продавницама и супермаркетима, тако да можете барем зарадити бонус поене за ту додатну потрошњу.

Што се тиче оних надуваних Орео цена, нејасно је колико дуго ће више цене у Монделезу трајати. Ван де Пут је рекао да његова компанија тражи начине да смањи трошкове, укључујући покретање сопствених транспортних рута у Сједињеним Државама.С., као и ограничавање асортимана производа које продаје. Набавите залихе тих дуплих ствари по овој цени пре него што вам буџет постане превише попуњен.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here