ОСЛА корисничка служба: шта може да уради и како да контактирам

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Оклахома Студент Лоан Аутхорити, или ОСЛА, је једна од осам компанија које опслужују савезне студентске кредите прикупљањем и праћењем плаћања. Ако је ОСЛА ваш сервисер за студентске кредите, ево шта вам може помоћи.

 • Региструјте се за онлајн приступ свом налогу. Када добијете приступ, можете контактирати ОСЛА, приступити својим месечним изводима рачуна и платити рачуне.

 • Пријавите се за аутоматско плаћање. ОСЛА може аутоматски да одбије ваше уплате са вашег банковног рачуна. Ако се пријавите за аутоматско плаћање, смањићете вашу каматну стопу за 0.25%.

 • Пријавите се за отплату на основу прихода. Можете затражити отплату засновану на приходу, која ограничава уплате вашег студентског кредита на проценат вашег прихода, попуњавањем папирног обрасца са ОСЛА. (Можете се пријавити онлајн на студентаид-у.гов а затим поново потврдите свој приход сваке године и онлајн.)

 • Обрадите захтеве за одлагање и одлагање. ОСЛА вам може помоћи да привремено престанете да плаћате или да смањите износ уплате ако се квалификујете. Ово вам помаже да задржите добру репутацију како бисте избегли неизвршење обавеза. Али током било којег периода одлагања или стрпљења, камата може наставити да расте.

 • Обрадите месечне уплате и додатна плаћања. ОСЛА ће пратити и прикупљати ваша плаћања. Ако желите да извршите додатна плаћања, можете упутити ОСЛА (онлајн, телефоном или поштом) да примени додатна плаћања на ваш тренутни биланс. У супротном, може уместо тога применити додатни износ на уплату следећег месеца.

» ВИШЕ: Сервисери студентских кредита: Ко су и чиме се баве?

Вашег сервисера зајма додељује У.С. Одељење за образовање када је ваш кредит први пут исплаћен вашем колеџу. Назив компаније која вам сваког месеца шаље рачун за савезни зајам је ваш сервисер. Ако ваша исплата кредита није почела или нисте сигурни која компанија је ваш сервисер, пријавите се на Ми Федерал Студент Аид да бисте сазнали. Такође можете да ступите у контакт са било којим од контакт центара за кредитне услуге тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД.

Сервисери су ту да вам помогну, али могу понудити изборе који су најбољи за компанију, а не за зајмопримца. То значи да не могу да промене начин на који се уплате обрађују и можда не предлажу најповољнију опцију отплате за вас. Најважније је да знате своје опције отплате како бисте знали права питања која треба да поставите.

Да ли сам заглавио са ОСЛА-ом док се моји кредити не исплате?

Одељење за образовање понекад преноси зајмове са једног сервисера на другог.

Одељење за образовање планира да промени пејзаж сервисирања студентских кредита потписивањем нових уговора о сервисирању са пет компанија како би на крају преузело све сервисирање кредита. То значи да ће се ваш сервисер кредита вероватно променити. Планирано је да ОСЛА настави са сервисирањем кредита до марта 2022.

Пре истека уговора о сервисирању, зајмопримци треба да ураде следеће:

 • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

 • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

У супротном, вероватно ћете остати са ОСЛА осим ако не промените сервисера. Користите овај алат да бисте сазнали шта би могло да вам одговара.

Како доћи до ОСЛА корисничке службе

ОСЛА Број телефона: 866-264-9762

ОСЛА Радно време: понедељак - петак, 8 х.м. - 5 п.м. ЦТ

ОСЛА адреса за отплату кредита: 

У.С. Одељење за образовање – ОСЛА

П.О. Кутија 4278

Портланд, ОР 97208-4278

ОСЛА адреса за општу кореспонденцију: 

ОСЛА

П.О. Кутија 18475

Оклахома Сити, ОК 73154-0475

ОСЛА веб-сајт: јавни.осла.орг

ОСЛА имејл: [е-пошта заштићена

ОСЛА друштвени канал: ОСЛА Фацебоок

Како се жалити на ОСЛА

Ако имате потешкоћа са ОСЛА-ом које нисте могли да решите, почните тако што ћете поднети жалбу директно Мери Ен Еванс, супервизору корисничке подршке, највишој особи за корисничку подршку сервисера. Позовите 405-556-9232 или имејл [емаил заштићен.

Ако ваш проблем остане нерешен, можете да уложите жалбе на ОСЛА на:

 • Федерални систем повратних информација о студентској помоћи.

 • Канцеларија вашег државног тужиоца.

 • Ваш државни уред за заштиту потрошача.

 • Ваш конгресни представник.

Водите евиденцију о разговорима које водите, укључујући дан, време и представника корисничке службе са којим сте разговарали. Чувајте копије свих писама, рачуна или е-порука о свом налогу.

Како решити спор са ОСЛА

Ако жалба не помогне, можете контактирати Савезну групу омбудсмана за помоћ студентима. Овај метод треба користити само као последње средство, каже савезна канцеларија за помоћ студентима. Попуните све информације на контролној листи информација омбудсмана пре него што контактирате. Када будете спремни да контактирате, ево како да ступите у контакт:

Телефон: 877-557-2575

Поштом: У.С. одељење за образовање

Група омбудсмана ФСА

П.О. Кутија 1843

Монтичело, КИ 42633

Такође можете да се обратите непрофитној организацији за студентске кредите као што је Институт саветника за студентске кредите, која пружа бесплатно решавање спорова.

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here