Родитељ ПЛУС одлагање кредита: да ли морате да платите одмах?

Ако сте узели савезни зајам за родитеље ПЛУС за образовање вашег детета, не морате одмах да почнете да га враћате. Родитељ ПЛУС одлагање кредита је доступно док ваше дете не дипломира или не падне испод пола радног времена, као и шест месеци након.

Камата ће се обрачунавати на кредите током одлагања. Та камата ће бити капитализована — или додата вашем стању — када почнете да отплаћујете родитељске ПЛУС кредите, повећавајући износ који отплаћујете.

» ВИШЕ: Може ли се родитељски кредит пренети на студента?

Када почињете да враћате родитељске ПЛУС зајмове?

Ваша прва уплата на родитељски ПЛУС зајам доспеће у року од 60 дана од коначне исплате зајма. Федерални студентски зајмови обично имају две исплате — једну за сваки семестар колеџа — тако да бисте вероватно почели да враћате ПЛУС кредите како се лето приближава.

Можете да одлучите да одложите отплату кредита за родитеље ПЛУС док је ваше дете уписано најмање пола радног времена у школу која испуњава услове. Одлагање кредита такође траје шест месеци након што ваше дете заврши школу, одражавајући грејс период за друге студентске кредите на основним студијама.

Родитељ ПЛУС одлагање кредита се не дешава аутоматски.

Ако желите одлагање, морате попунити захтев и предати га свом кредитном сервисеру. Можда ћете такође моћи да изаберете одлагање зајма за родитеље ПЛУС када се пријавите за кредит, у зависности од школских процедура.

Остала одлагања за матичне ПЛУС кредите

Зајмови за родитеље ПЛУС испуњавају услове за исте одгоде студентског зајма као и други савезни зајмови. То укључује одлагања ако сте незапослени или се суочавате са финансијским потешкоћама, на пример. Зајмови Родитељ ПЛУС такође испуњавају услове за отплату. Увек плаћате камату која се обрачунава на ПЛУС зајмове током одлагања или одлагања.

» ВИШЕ: Одлагање вс. стрпљивост: Што је право за вас?

Размотрите опције осим одлагања

Само зато што можете да одложите отплату кредита за родитеље ПЛУС не значи да бисте требали - посебно имајући у виду додатне трошкове.

Просечан зајам за родитеље ПЛУС у 2018-19 је био 17.220 долара, према Одбору колеџа. По садашњим каматним стопама, чекање четири године да отплата отплате би додала камату од 4.877 долара на тај салдо.

Када узимате родитељске кредите, настојте да минимизирате укупни износ који плаћате. То може значити плаћање камате док је ваше дете у школи или рефинансирање ПЛУС кредита одмах. Ако не можете да плаћате родитељске ПЛУС зајмове, упис у план отплате по основу непредвиђених прихода требало би да обезбеди исплату која се може лакше управљати.

» ВИШЕ: Како добити опрост зајма од родитеља ПЛУС

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here