Родитељ ПЛУС зајам одбијен? Шта даље

Ако вам је ускраћен федерални зајам за родитеље ПЛУС, вероватно је зато што не испуњавате услове за кредит. Али то порицање није увек последња реч – можда ћете моћи да:

  • Уложите жалбу на одлуку Одељењу за образовање.

  • Набавите жиранта који може да се квалификује за родитељски ПЛУС зајам.

  • Позајмите родитељски студентски зајам од приватног зајмодавца.

Ево зашто би вам могао бити ускраћен кредит за родитеље ПЛУС, као и шта можете да урадите да и даље помогнете у финансирању образовања вашег детета.

» ВИШЕ: Студентски кредити за лош кредит или без кредита

Разлози због којих су родитељима одбијени ПЛУС кредити

Нећете испуњавати услове за родитељски ПЛУС зајам ако имате лошу кредитну историју у вашем кредитном извештају. Лоша кредитна историја је негативна ознака на вашем кредитном извештају, као што је порески залог или плаћање дуга који касни више од 90 дана.

Такође можете бити одбијени ако ви или ваше дете не испуњавате услове за ПЛУС зајам другог родитеља. На пример, ваше дете мора бити студент основних студија, а ви морате бити У.С. грађанин.

» ВИШЕ: Преглед зајма Федералног директног родитеља ПЛУС

Жалба на одбијеницу зајма родитеља ПЛУС

Ако је ваш родитељ ПЛУС одбио кредит због олакшавајућих околности или нетачних информација у вашем кредитном извештају, можете се жалити на одлуку тако што ћете доставити писмену изјаву и документацију Одељењу за образовање.

Документација коју ћете укључити зависиће од ваше ситуације. На пример, ако је заплена наведена на вашем кредиту, требало би да покажете да је хипотека плаћена у потпуности, да је кратка продаја завршена или да пружите други доказ да више не дугујете дуг.

Догађаји који су можда довели до кредитних проблема, као што је губитак посла, обично се не квалификују као олакшавајуће околности.

Након подношења жалбе, одлука се оставља Одељењу за образовање. Ако вам зајам буде одобрен, мораћете да завршите кредитно саветовање на веб страници савезног студентског зајма.

Како добити родитељски ПЛУС зајам са лошом кредитном способношћу

Ако је ваша жалба неуспешна или имате лошу кредитну способност, још увек можете да добијете зајам за родитеље ПЛУС додавањем индосанта у вашу пријаву.

Жирант такође не може имати лошу кредитну историју и, као супотписник, биће законски одговоран за отплату кредита ако не можете. Дете које користи родитељски ПЛУС зајам не може бити ваш жирант.

Жиранту ће бити потребан ФСА ИД, а затим мора да попуни додатак онлајн. Ако ваш жирант буде одобрен, од вас се очекује да завршите кредитно саветовање на веб страници савезног студентског зајма.

Шта се дешава ако вам се ускрати ПЛУС кредит?

Чак и ако знате да не испуњавате услове за родитељски ПЛУС зајам, ипак има смисла да се пријавите. То је зато што постоји једна потенцијална корист од одбијања: износ студентских кредита које ваше дете може да добије ће се повећати.

За њихову прву и другу годину школовања, доступно је додатних 4.000 долара у несубвенционисаним фондовима - чиме укупан износ који могу да позајме у савезним зајмовима сваке године износи 9.500 и 10.500 долара, респективно. За њихову трећу годину и касније, доступно је 5.000 долара додатних несубвенционисаних кредита, што повећава годишњи максимум студента на 12.500 долара.

Након што ваше дете исцрпи савезну помоћ, размислите о приватном задуживању како бисте покрили све преостале трошкове. Можете позајмити родитељски зајам за свог ученика од банке, кредитне уније или онлајн зајмодавца. Да бисте се квалификовали за приватни родитељски зајам, обично ће вам требати добар кредитни резултат и сталан приход.

Ако је ваша кредитна историја била разлог зашто вам је одбијен ПЛУС зајам, уверите се да можете приуштити да узмете родитељске кредите. Приватни зајмови ће вероватно имати веће каматне стопе од савезних опција. Можда ће вам требати супотписник за одобрење или нижа каматна стопа.

» ВИШЕ: Кредитни калкулатор Родитељ ПЛУС

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here