Отплата зајма за родитељ ПЛУС: 5 опција којима се може управљати“,

Студентски кредити нису ограничени на студенте. Родитељи често помажу својој деци да покрију трошкове факултета тако што се задужују - често у савезним кредитима за родитеље ПЛУС са високим каматама.

Најбоља опција отплате кредита за родитеље ПЛУС је она која одговара финансијској ситуацији и циљевима ваше породице, као што је брза отплата кредита, плаћање које се може управљати или испуњавање услова за опрост зајма.

Ево стратегија отплате зајма родитеља ПЛУС које треба размотрити.

Како брзо отплатити родитељски ПЛУС кредит

Рефинансирајте на нижу каматну стопу

Ако желите да брзо отплатите ПЛУС зајмове за родитеље, рефинансирање на нижу каматну стопу може вам помоћи да се брже ослободите дугова и уштедите новац од камата. Можете рефинансирати родитељске ПЛУС кредите на своје име, или дете може преузети ПЛУС зајам тако што ће га рефинансирати на своје име.

Да бисте се квалификовали, генерално вам је потребан добар кредит и довољан приход да комфорно приуштите све своје трошкове и отплату дугова — укључујући становање, студентске зајмове и кредитне картице. Рефинансирање није добра опција за зајмопримце који траже опрост студентског кредита или морају да изврше плаћања на основу својих прихода. Изгубит ћете ове федералне бенефиције рефинансирањем код приватног зајмодавца.

Користите овај калкулатор да процените колико бисте могли да уштедите рефинансирањем ПЛУС кредита родитеља:

Пратите стандардни план отплате

Ако се не квалификујете за рефинансирање или опрост кредита, плаћање по стандардном, 10-годишњем савезном плану отплате ће најбрже отплатити родитељске ПЛУС зајмове и уштедети вам највише новца. Да бисте се још брже ослободили дугова, извршите додатне уплате студентског зајма у односу на главницу.

Како смањити отплату кредита родитеља ПЛУС

Родитељ ПЛУС консолидација кредита

Обједињавање кредита за родитеље ПЛУС дугорочно вам неће уштедети новац, али може смањити ваше месечне уплате. Такође је неопходно за приступ другим опцијама отплате кредита родитеља ПЛУС, као што су план отплате заснован на приходима и опрост кредита.

Када консолидујете родитељске ПЛУС зајмове, они постају федерални директни консолидациони зајам. Можете да се консолидујете чак и ако имате само један родитељ ПЛУС зајам.

Имаћете 10 до 30 година да отплатите консолидовани зајам, у зависности од стања зајма. На дужем распореду отплате, имаћете ниже месечне уплате, али и плаћати више камата током времена.

» ВИШЕ: Која је разлика између консолидације и рефинансирања?

Условна отплата прихода

Отплата у зависности од прихода смањује вашу месечну исплату савезног студентског зајма на 20% вашег прихода или на износ који бисте платили по фиксном 12-годишњем распореду отплате, шта год је мање. Такође нуди опроштај након 25 година ако још увек плаћате у то време.

Отплата условљена прихода је једини план отплате заснован на приходу који родитељ ПЛУС кредита може користити. Да бисте испунили услове, прво морате да консолидујете своје родитељске ПЛУС зајмове.

Пребаците се на условну отплату прихода само ако не можете да приуштите плаћања по стандардном 10-годишњем савезном плану отплате. Приликом отплате условљеног прихода, платићете више камате и од вас ће се тражити да платите порез на приход на било који износ који вам је опроштен.

» ВИШЕ: Не могу да платим родитељске ПЛУС кредите? 4 начина да се вратите на прави пут

Како пренети родитељски ПЛУС кредит на студента

Рефинансирање код приватног зајмодавца

Родитељи и ученици често деле одговорност за отплату ПЛУС кредита родитеља. Али законски, родитељ дугује.

Ако желите да пренесете родитељске ПЛУС зајмове на име ученика, једина опција је рефинансирање код приватног зајмодавца. Не дозвољавају сви зајмодавци за рефинансирање ово, али неки то дозвољавају. Да би се квалификовао, студент мора да има добар кредит - резултат у средини 600-их или више - и низак однос дуга према приходу, што значи да има довољно прихода да покрије своје трошкове и отплату дуга.

Како добити опрост зајма од родитеља ПЛУС

Опрост зајма јавних служби

Најбољи начин да добијете опрост зајма од родитеља ПЛУС је путем Опроста зајма у јавној служби.

Опрост зајмова за јавне услуге је савезни програм који опрашта зајмове непрофитним и државним запосленима након што уплате 120 месечних плаћања или 10 година. За разлику од отплате по основу прихода, опроштени износ неће бити опорезован.

Уверите се да у потпуности разумете како да добијете опрост зајма за јавне услуге пре него што га почнете, јер програм има веома специфична правила и захтеве. На пример, родитељ мора да ради за квалификованог послодавца да би добио опрост за родитељске ПЛУС зајмове; запослење ученика није битно.

Ако желите да се бавите ПСЛФ-ом, консолидујте зајмове својих родитеља ПЛУС да бисте прешли на план отплате условљене прихода. У супротном, можда вам неће остати салдо након 120 уплата за опрост.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here