Паицом вс. Паицхек Флек: Паицхек Флек побеђује

Паицхек Флек и Паицом су оба етаблирани брендови који нуде комбиноване функције обрачуна плата и људских ресурса за мала предузећа у облаку. Паицхек Флек је у целини бољи избор због своје способности да се прилагоди вашем пословању и да се неприметно интегрише са популарним рачуноводственим софтвером као што је КуицкБоокс Онлине.

Паицом је идеалан за средња предузећа која желе низ ХР функција обједињене у један софтверски пакет.

Одлучујући фактори

Паицхек Флек

Паицом

Цена

На основу цитата (Напомена: Паицхек Го кошта 39 УСД месечно плус 5 УСД по раднику месечно).

На основу цитата.

Боље за

Мала предузећа која желе да се њихов платни списак и софтвер за људске ресурсе повећавају заједно са њима.

Већа предузећа са напредним платним списковима и потребама за људским ресурсима.

Пореска пријава и плаћања

Добро. Федералне, државне и локалне пореске пријаве се обрачунавају, подносе и плаћају у ваше име. Ограничење плате доступно је само са Флек Ентерприсе-ом вишег нивоа.

Одлично. Бави се подношењем и плаћањем федералних, државних и локалних пореза. Такође има функцију администрације комплетне услуге украса.

Способност управљања бенефицијама запослених

Добро. Нуди услуге администрације бенефиција, као и услуге професионалних организација послодаваца (ПЕО), као што су интерни планови за пензионисање и планови здравственог осигурања.

У реду. Паицом има решење за администрацију бенефиција, али не нуди интерне погодности. Омогућава управљање услугама бенефиција трећих страна.

Приступ запослених порталу

Добро. Запослени могу да виде своје платне листове и пореске документе и да примају уплате путем директног депозита, чека или припејд картице. Имају приступ мобилној апликацији.

Одлично. Запослени могу да управљају временским картицама, трошковима, бенефицијама, као и да прегледају платне листове пре дана исплате преко портала за запослене. Приступ мобилној апликацији.

Подршка

Одлично. Подршка је доступна путем телефона, ћаскања или е-поште, 24/7. Такође укључује специјализованог стручњака за обрачун плата.

Добро. Добро оцењена корисничка подршка путем телефона, према сајтовима за преглед на мрежи. Приступ специјализованом специјалисту. Већа предузећа имају помоћ на лицу места за подешавање.

Лакоћа коришћења

Добро. Подешавање платног списка може бити дуготрајно. Контролна табла за обрачун плата је прилагодљива и релативно лака за навигацију.

У реду. Подешавање платног списка се врши уз помоћ представника продаје или стручњака. Кориснички интерфејс је застарео и може бити тешко за навигацију, према онлајн рецензијама.

» ВИШЕ: НердВаллет-ов најбољи софтвер за обрачун плата за мала предузећа

Зашто је Паицхек Флек бољи избор

Паицхек Флек и Паицом нуде основне функције обрачуна плата, као и пакет ХР функција које подржавају „управљање људским капиталом“, као што су регрутовање, управљање и развој ваших запослених. Ниједна компанија не објављује цене на мрежи; морате разговарати са представником продаје да бисте добили прилагођену понуду за ваше пословање.

Све у свему, Паицхек Флек вуче напред због своје скалабилности и могућности интеграције.

Прилагодљивост

Паицхек Флек је дизајниран да се прилагоди вашем пословању. Нуди два нивоа, Селецт и Ентерприсе, који вам омогућавају да додате више услуга и функција прилагођених величини и сложености вашег пословања. Флек Селецт је намењен предузећима са до 49 запослених, док је Флек Ентерприсе намењен онима са преко 50 запослених.

Ако имате мало предузеће са шачицом запослених, можда вам неће требати много у погледу ХР функција. Цена коју ћете цитирати зависиће од функција које одаберете и од тога шта је вашем предузећу потребно. Како ваша компанија расте, можете додати функције и прилагодити свој Паицхек Флек пакет у складу са тим.

Поређења ради, Паицом-ове ХР функције су опсежне, али нуди само један план. Иако ово може изгледати згодно, то може бити недостатак за мања предузећа. На пример, малој компанији од 10 запослених можда неће бити потребне све робусне могућности Паицом-а. Уместо тога, основни платни списак и ХР алати ће бити довољни. Ово може створити виши ниво сложености и вишу цену за мала предузећа којима је потребан само делић онога што Паицом нуди.

Интегратионс

Паицхек Флек се интегрише са популарним рачуноводственим софтвером као што су КуицкБоокс Онлине и Ксеро. Такође нуди интеграције са ХР платформама, системима на продајним местима и другим врстама пословног софтвера.

Паицом, са друге стране, има функције за руковање свим аспектима вашег платног списка и потреба за људским ресурсима, али не подржава директну интеграцију са рачуноводством или другим врстама пословног софтвера. Морате да користите апликацију треће стране да повежете свој постојећи софтвер са Паицом-ом. Ово може бити незгодно ако тражите решење за платни списак или ХР које ће се неприметно интегрисати са вашим постојећим софтвером.

Зашто бисте можда желели Паицом уместо тога

Све-у-једном софтвер за људске ресурсе

Паицом се наплаћује као продавница на једном месту за све ваше потребе за платним списковима и људским ресурсима. Производ покрива пет области: обрачун зарада, управљање временом и радом, управљање људским ресурсима, стицање талената и управљање талентима. За предузеће средње величине које жели поједностављене ХР функције на једној платформи, Паицом је и даље добар избор.

Робустан портал за запослене

Паицом-ов портал за запослене је испред Паицхек Флек-а. Паицом омогућава запосленима да управљају неколико задатака и на десктопу и преко мобилне апликације преко свог портала за запослене, укључујући упис у бенефиције и подношење трошкова. Запослени могу да попуне В-4 и И-9 обрасце и да постављају питања која се аутоматски усмеравају одговарајућој особи у вашој компанији преко апликације. У јулу 2021. године, Паицом је представио функцију под називом Беттер Емплоиее Трансацтион Интерфаце (брендирана “Бети”) која омогућава запосленима да виде своје плате пре дана исплате како би проверили њихову тачност. Ово је карактеристика јединствена за Паицом.

На Паицхек Флек-овом порталу за запослене, запослени могу приступити својим пореским документима, платити и обављати друге основне задатке.

Други добављачи софтвера за обрачун плата које треба размотрити

Густо и АДП су два популарна провајдера платних спискова и људских ресурса који такође могу послужити вашем малом предузећу.

Густо

Густо је једноставна за коришћење, скалабилна платформа за обрачун плата и људских ресурса. За разлику од Паицом, АДП и Паицхек Флек, компанија је транспарентна у вези са ценама. Густо нуди три нивоа плана - Цоре, Цомплете и Цонциерге - почевши од 39 УСД месечно плус 6 УСД по особи месечно.

Густо Паиролл

Купујте одмах

на сајту Густа

Предности: Густо вам омогућава да аутоматизујете платне и људске задатке, а такође нуди интеграције са многим популарним добављачима софтвера за рачуноводство, продајно место и управљање трошковима, укључујући КуицкБоокс Онлине, Цловер и Екпенсифи. Густо такође има добро оцењену корисничку подршку путем телефона или ћаскања.

Против: Густо нема мобилну апликацију за послодавце или запослене за управљање платним списковима и ХР услугама. Компанија такође не нуди услуге здравствених бенефиција у свим државама.

АДП

Од највећих компанија за обрачун плата, АДП је најстарија и најчешће коришћена у Сједињеним Државама.С. Као и Паицом и Паицхек Флек, компанија нуди само цене засноване на квотама, осим свог најнижег Ессентиал плана, који кошта 59 УСД месечно плус 4 УСД по особи месечно. АДП такође има више планова који се могу прилагодити вашем пословању.

РУН Поверед би АДП®

Купујте одмах

на сајту АДП-а

Предности: АДП нуди још већу скалабилност од Паицхек Флек-а. Има четири нивоа планова под брендом РУН Поверед би АДП, који је усмерен на предузећа са мање од 50 запослених. За компаније са преко 50 запослених, АДП нуди производ под називом Воркфорце Нов. Чак и најнижи ниво Ессентиал план укључује свеобухватну листу функција за управљање вашим платним списком и потребама људских ресурса. АДП-ова корисничка услуга је добра и пружа мобилну апликацију за послодавце и запослене.

Против: Морате платити додатну накнаду за додатке уз сваки план.

» ВИШЕ: 25 најбољих апликација за мала предузећа

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here