Отплата дуга медицинске школе: 5 стратегија за докторе

Отплата дуга медицинског факултета може бити горка пилула. Као становник, вероватно не зарађујете довољно да извршите пуну месечну отплату студентског кредита. Као лекар који присуствује, вероватно се суочавате са стањем које износи хиљаде долара више него што је било када сте дипломирали.

Ових пет стратегија могу помоћи да се отплате кредита за медицинске школе мало олакшају.

1. Плаћајте током боравка

Зајмови за медицинске школе прикупљају камату док сте у школи и обично се отплаћују шест месеци након што дипломирате.

Могуће је одложити исплату студентског кредита током боравка или стипендије, али ће вас то коштати. Камата се акумулира током периода одлагања и одлагања, повећавајући ваш укупни биланс.

На пример, паузирање плаћања на три године на 201.490 долара — просечни дуг медицинског факултета у разреду 2019 — би додало око 37.779 долара на ваш баланс, под претпоставком да имате 6.25% просечне каматне стопе, за то време није плаћао камату и није имао субвенционисане кредите.

Да бисте уштедели на камати, извршите барем делимична плаћања током боравка и користите одлагање и одлагање само као последње средство. Ако не можете да приуштите пуну исплату током боравка, пријавите се за план отплате заснован на приходу.

» ВИШЕ: Како отплатити 100.000$+ студентских кредита

2. Пређите на отплату засновану на приходу

План отплате заснован на приходима је најбоља опција за становнике који не могу приуштити да изврше пуна плаћања.

Постоје четири савезна плана заснована на приходима који ограничавају месечна плаћања процентом вашег прихода, продужавају период отплате на 20 или 25 година и опраштају сваки износ који остане након периода отплате. Многи лекари бирају Паи Ас Иоу Еарн (ПАИЕ) или Ревидед Паи Ас Иоу Еарн (РЕПАИЕ) када отплаћују дуг медицинског факултета.

» ВИШЕ: ПАИЕ вс. Отплата студентских кредита: Како одабрати

Месечне уплате могу бити знатно ниже на плану заснованом на приходу: са годишњим приходом од 57.191 долара — просечном стипендијом за становнике прве године у 2019, према Асоцијацији америчких медицинских колеџа — дуговали бисте 320 долара месечно ако није имао издржаваних лица.

Недостатак отплате засноване на приходу је то што ваша месечна уплата можда неће покрити све камате које настају, што значи да се ваш укупни салдо кредита може повећати. РЕПАИЕ ово компензује својом јединственом, делимичном субвенцијом камате којом се одриче половине неплаћене камате.

Уплате ће се повећавати како се ваш приход повећава, што значи да можете прерасти отплату засновану на приходу како ваша каријера напредује. На РЕПАИЕ, на пример, ваша месечна уплата би могла да буде већа него што би била на стандардном, федералном 10-годишњем плану отплате.

3. Тражите опрост зајма

Постоји неколико програма опроста зајма у медицинским школама, укључујући опрост зајма у јавној служби, доступних лекарима који су вољни да раде у јавном сектору или у областима са недостатком услуга током одређеног временског периода. Опрост зајма може бити добра опција ако су ваши циљеви у каријери усклађени са једним од захтева овог програма.

У зависности од тога да ли имате савезне или приватне студентске зајмове, можда ћете моћи да комбинујете опрост зајма за лекаре са другом стратегијом отплате како бисте максимизирали износ који вам је опроштено.

4. Рефинансирајте да бисте уштедели на камати

Рефинансирање студентског кредита је вероватно најбоља опција за докторе који агресивно отплаћују дуг медицинских факултета. Ако можете да добијете нижу стопу, могли бисте да уштедите хиљаде долара камата током трајања вашег кредита.

Лекари су обично идеални кандидати у очима зајмодаваца за рефинансирање студентског кредита. Квалификовање за најниже стопе захтева одличан кредит и висок приход у односу на ваш дуг. Можда ћете желети да рефинансирате зајмове за медицинске школе током или након боравка, или обоје.

Ако рефинансирате током боравка, можда ћете моћи да платите само 100 долара месечно. Међутим, те ниске месечне уплате неће бити довољне да покрију камату како она нараста, што значи да ће се ваше стање повећати.

Пре рефинансирања — било као резидент или као полазник — уверите се да вам је пријатно да одустанете од приступа опросту зајма у јавној служби и отплати на основу прихода. Рефинансирани зајмови не испуњавају услове за те савезне програме.

Колико би вас рефинансирање могло уштедети?

5. Живите као становник - чак и када нисте

Након година образовања и обуке, коначно ћете пожњети приходе своје каријере када постанете лекар који присуствује. Али ако можете да живите као становник још неколико година, имаћете више новца да посветите штедњи, улагању и отплати дуга медицинског факултета.

Можда ћете желети да извршите додатна плаћања да бисте се брже решили кредита за медицинске школе. Али пре него што то учините, фокусирајте се на друге финансијске приоритете, укључујући:

  • Успостављање фонда за хитне случајеве од најмање 500 долара, али идеално довољно да покрије три до шест месеци животних трошкова.

  • Улагање у пензиони фонд, барем довољно да добијете 401(к) подударање вашег послодавца.

  • Отплата дуга са високим каматама попут кредитних картица.

Колико времена је потребно да се отплати дуг медицинског факултета?

Ваша стратегија отплате ће одредити колико дуго је потребно да се отплати дуг медицинског факултета. На пример, тражење опроста зајма за јавне услуге значиће 10 година отплате, док планови засновани на приходима могу трајати и до 25 година.

Никада не постоји никаква казна за превремено отплату студентских кредита, а многи лекари одлучују да агресивно отплаћују свој дуг на медицинском факултету.

Према истраживању агенције Веатхерби Хеалтхцаре из 2019. године, 35% лекара је отплатило своје кредите за мање од пет година. То су урадили путем стратегија попут додатних плаћања и рефинансирања студентских кредита. Од лекара који су још имали кредите, већина је очекивала да ће требати најмање 10 година да се отплати.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here