Лични зајам вс. Кредит за аутомобил: у чему је разлика?

Лични зајмови могу платити скоро све, док се кредити за аутомобиле користе посебно за финансирање куповине новог или половних аутомобила. Пошто су лични кредити необезбеђени, обично имају веће стопе од ауто кредита, које обезбеђује ваше возило.

Лични зајмови су најбољи за велике, једнократне трошкове као што су консолидација дуга или пројекти побољшања куће. Можете да користите лични зајам за финансирање новог или половних аутомобила, али аутомобилски зајам је вероватно ваша најјефтинија опција.

Упоредите личне зајмове вс. ауто кредити за финансирање аутомобила

Износи кредита, годишње процентуалне стопе и друге карактеристике кредита варирају између личних и ауто кредита. Ова табела разлаже разлике.

Лични кредити

Ауто кредити

Типичан износ кредита

$1,000 - $40,000

$5,000 - $100,000

Типичан АПР распон

6 - 36%

3 - 20%

Типичан рок отплате

3 - 5 година

2 - 6 година

Осигурано

Не

Да, вашим возилом

Учешће

Не

Може бити потребно

Почети

Упоредите личне зајмове Упоредите ауто кредите

Када су ауто кредити најбољи: Ауто кредити су најјефтинији начин за већину људи да финансирају ново или половно возило. Неки зајмодавци и дилери могу понудити финансирање без учешћа, али ћете добити нижу стопу на свој зајам ако је дате.

Кредити за рефинансирање аутомобила се обично користе за куповину лизинга аутомобила. Такође можете да се квалификујете за нижу стопу кроз рефинансирање ако сте плаћали на време за свој ауто кредит годину дана или дуже и ваш кредит се побољшао.

Када су лични зајмови најбољи: Лични кредити најбоље функционишу за зајмопримце који не желе да уплате аванс на возило и који би узели вишу стопу у замену за необезбеђена средства.

За разлику од ауто зајма, зајмодавац неће ставити заложно право на ваш аутомобил када добијете лични зајам, тако да ћете имати своје власништво ако планирате да га продате пре него што отплатите аутомобил.

Тарифе

Годишње процентуалне стопе на личне зајмове су обично веће од стопа за ауто кредите јер зајмодавац преузима већи ризик дозвољавајући вам да позајмите без задужења вашег возила.

Код кредита за аутомобиле, тип возила које купујете такође утиче на вашу стопу - кредити за половне аутомобиле често имају веће АПР од оних за нове аутомобиле.

Код обе врсте кредита, ваш кредитни профил, приход и постојећи дугови утичу на стопу коју добијате. Зајмопримци са добрим до одличним кредитима (690 или више на ФИЦО скали), сталним приходом и мало постојећег дуга квалификују се за најниже стопе. Упоредите необезбеђене личне зајмове да бисте видели стопе од више зајмодаваца.

Услови

Услови отплате личних кредита и ауто кредита зависе од зајмодавца. Неки зајмодавци нуде личну позајмицу од једне до седам година, али је чешће од три до пет година. Кредити за аутомобиле могу имати рок од две до шест година; међутим, купци обично бирају рокове између пет и седам година.

У оба случаја, дужи рокови отплате значе да ћете плаћати више камате током трајања кредита. За ауто кредите, НердВаллет препоручује да задржите рок отплате на 60 месеци или мање.

» ВИШЕ: Израчунајте своје месечне отплате ауто кредита

Добијање личног кредита вс. ауто кредит

Кораци за добијање личних и ауто кредита су слични и укључују следеће кораке:

  • Проверите свој кредит. Прегледајте свој кредитни резултат и своје кредитне извештаје да ли има грешака пре него што се пријавите. Свој кредитни извештај можете проверити на годишњем кредитном извештају.цом. Неке банке и компаније за финансијске услуге, попут НердВаллет-а, нуде бесплатан кредитни резултат. Познавање вашег кредитног резултата ће вам помоћи да одредите стопу за коју се можете квалификовати.

  • Упоредите зајмодавце. Пре него што кренете даље са ауто кредитом или личним кредитом, упоредите стопе, услове и карактеристике кредита. Израчунајте месечне уплате за лични зајам или ауто зајам да бисте утврдили шта можете да приуштите.

  • Претходно се квалификујте или добијете претходно одобрење. Претквалификација за лични зајам ће вам омогућити да видите коју стопу и износ кредита зајмодавац може да вам понуди без утицаја на ваш кредитни резултат. Можете да се унапред квалификујете са НердВаллет-ом да бисте видели стопе од више онлајн зајмодаваца одједном. Претквалификација је доступна и преко неких ауто кредитора. Други нуде претходно одобрење, што захтева тешко повлачење кредита, али може довести до стопе која је ближа вашој коначној понуди.

  • Финализирајте своју понуду. Пажљиво прочитајте свој уговор о личном или ауто кредиту пре него што прихватите понуду да бисте били сигурни да разумете услове.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here