Изаберите пословну кредитну картицу у 5 једноставних корака

1. Познајте основе пословних кредитних картица

Прво, важно је бити свестан неких основа пословних кредитних картица. На пример:

  • Пословне кредитне картице треба користити само за пословне трошкове. Не стављајте никакву личну потрошњу на своју пословну кредитну картицу.

  • Заштите Закона о ЦАРД-у се не примењују на пословне кредитне картице. Због тога је посебно важно да своје рачуне плаћате на време и у потпуности.

  • Пословне кредитне картице често долазе са вишим кредитним лимитима од личних кредитних картица, што је корисно ако морате да обавите много куповина сваког месеца.

  • У већини случајева, моћи ћете да издајете кредитне картице својим запосленима и појединачно пратите њихову потрошњу.

  • У већини случајева, пословне кредитне картице захтевају да дате личну гаранцију. То значи да обећавате да ћете платити своје стање сопственим средствима ако ваш пословни приход неће покрити трошкове.

Ово су само основе. Доношење информисане одлуке о кредитној картици за ваше пословање ослања се на поседовање јаке базе знања, па обавезно прочитајте нешто дубље ако је потребно.

ПРОГРАМ ЗАШТИТЕ ПЛАТЕ Да ли је вашем малом предузећу потребна помоћ због Цовид-19? Сазнајте више о новим ЈПП кредитима. Сазнајте више

2. Прегледајте трошкове вашег предузећа

Прегледање ваших књига за последњих шест месеци и идентификовање ваша два или три највећа оперативна трошка пружа вам прозор у врсту награда које бисте требали да тражите на својој пословној кредитној картици. Затим почните да тражите кредитну картицу која пружа велике награде у овим категоријама.

3. Испитајте „животни стил“ вашег предузећа

Осим гледања на то где ваша компанија троши свој новац, одабир правог програма награђивања такође захтева да узмете у обзир „животни стил вашег предузећа“.”

Да бисте започели, поставите себи неколико питања:

  • Да ли мој посао захтева од мене и/или мојих запослених много путовања на даљину? Ако је тако, картица која вам омогућава да искористите награде за летове и хотеле је вероватно добар избор.

  • Да ли ме мој посао често држи за воланом? Ако је тако, картица која нуди добре награде за бензин би могла бити само карта.

  • Да ли често морам да забављам клијенте у баровима или ресторанима? Ако јесте, вероватно је на реду картица која нуди добре награде за потрошњу у ресторанима.

4. Одмерите предности и недостатке плаћања годишње накнаде

Награде не би требало да буду ваша једина брига када бирате пословну кредитну картицу – такође ћете морати да размислите о трошковима. Мислимо да не треба аутоматски да дисквалификујете картице које наплаћују годишњу накнаду. Ево зашто: Пошто често долазе са вишим стопама награда и вишим бонусима за регистрацију, то значи да је преплаћивање накнаде понекад вредно труда.

Кључни закључак овде је да урадите математику. Узмите у обзир годишњу потрошњу вашег предузећа и стопе награда за картице које разматрате. То је добар начин да отворите више опција за картице, или алтернативно, елиминишете неколико.

5. Узмите у обзир додатне предности

До сада сте вероватно сузили одлуку на само неколико карата. Да бисте довршили свој избор, паметно је размислити о додатним погодностима које нуде ваши главни кандидати. Понекад ове додатне погодности заиста натерају карту да пева.

На пример, ако требате да обавите велику куповину за своје пословање и нисте сигурни како да га финансирате, одабир кредитне картице која нуди уводну понуду од 0% годишње може бити прави начин. Или, ако проводите доста времена на аеродромима, добијање картице која омогућава приступ салону може учинити ваша путовања удобнијим.

Ово можда нису ваши главни приоритети при избору картице, али би вам могли олакшати доношење коначне одлуке.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here