ЈПП је нестало, али помоћ владе за мала предузећа није

Програм заштите плата савезне владе обезбедио је власницима малих предузећа нешто мање од 800 милијарди долара помоћи за ЦОВИД-19, према У.С. Администрација за мала предузећа.

ЈПП је закључено 31. маја, али како предузећа напредују у процесу опоравка, можда ће пронаћи сталну потребу за приступачним финансирањем. Ево неких опција владиног финансирања које су још увек доступне - и како их добити.

Зајмови у случају катастрофе у вези са економским повредама ЦОВИД-19

Ако је ваше предузеће изгубило новац као резултат пандемије, можда испуњавате услове за кредит у случају економских повреда изазваних ЦОВИД-19. СБА може издати ове кредите до децембра. 31. ове године, или до истека средстава, шта пре.

Нове измене програма повећале су максимални расположиви износ зајма са 500.000 долара на 2 милиона долара, продужиле период одлагања плаћања на 24 месеца за све зајмове и прошириле коришћење средстава да би укључиле плаћање нефедералног и савезног дуга.

ЦОВИД-19 ЕИДЛ финансира директно СБА - али за разлику од зајмова за ЈПП, они се не могу опростити.

Међутим, предузећа у заједницама са ниским приходима могу бити квалификована за ЦОВИД-19 ЕИДЛ аванс до 15.000 УСД који не треба да се отплаћује. Власници предузећа могу добити аванс без добијања кредита.

Можете се пријавити за ЦОВИД-19 ЕИДЛ бесплатно користећи СБА-ов онлајн портал — и ако ваше предузеће испуњава услове за аванс, СБА ће вам се обратити директно да поднесете пријаву.

СБА 7(А) Кредити

Иако нису јединствени за ублажавање пандемије, СБА 7(а) зајмови могу понудити дугорочно приступачно финансирање квалификованим предузећима.

Недавна ажурирања програма зајма 7(а) одустала су од накнаде за унапред гаранцију за кредите испод 350.000 долара, на снази до септембра 2022. Максимални износ финансирања за СБА Екпресс зајам — који нуди брже време обраде од стандардних зајмова 7(а) — такође је трајно постављен на 500.000 долара, у односу на износ пре пандемије од 350.000 долара.

Међутим, са било којом врстом СБА 7(а) зајма, вероватно ће вам требати добар кредит, јак приход и неколико година пословања да бисте се квалификовали.

Изазов са којим се неке компаније суочавају је немогућност да покажу историјски ток готовине због ефеката пандемије, рекла је Јоди Ратхбун-Бриггс, виши потпредседник и главни службеник за кредитирање у Греилоцк Федерал Цредит Унион у Питтсфиелду, Массацхусеттс, путем е-поште.

„Зајмопримци би требало да имају добро осмишљене планове опоравка и темељне разговоре са својим банкаром у вези са тим плановима“, рекла је она.

СБА нуди алатку Лендер Матцх на својој веб страници за повезивање потенцијалних зајмопримаца са зајмодавцима у року од два радна дана. Такође можете контактирати локалну банку у вашој заједници или ону са којом имате постојећи однос да видите да ли нуди СБА 7(а) кредите.

Програми локалних зајмова и грантова

Државе и градови настављају да спроводе сопствене програме помоћи за ЦОВИД-19, као и да уводе нове. Град Чикаго, на пример, недавно је најавио покретање Програма помоћи креативним радницима у Чикагу, који је доделио 2 долара.3 милиона за помоћ уметницима и креативним радницима који су изгубили приход због пандемије.

Слично томе, Калифорнијски фонд за обнову дао је зајмове за више од 700 малих предузећа - ау септембру је најавио додавање 56 долара.5 милиона расположивог капитала. Програм нуди зајмове са ниском каматом предузећима која испуњавају услове широм државе, дистрибуирајући их кроз мрежу зајмодаваца у заједници.

Генерално, зајмодавци у заједници као што су финансијске институције за развој заједнице, или ЦДФИ, могу бити одлична опција за приступачно финансирање, посебно за традиционално недовољно услужна предузећа, као што су она која послују у областима са ниским приходима, предузећа у власништву мањина или предузећа у власништву жена.

Вриједно је погледати ЦДФИ и из географског и из секторског угла, каже Рендел Лич, извршни директор Бенефициал Стате Банк, ЦДФИ са локацијама у Калифорнији, Орегону и Вашингтону. Ако сте, на пример, продавница природне хране, постоји велика шанса да ћете пронаћи ЦДФИ који је фокусиран на то, каже он.

Власници предузећа могу да претражују веб странице државне или градске владе и да се обрате локалним представницима или индустријским групама како би пронашли програме грантова и зајмова у својој области за које би могли да се квалификују. Да бисте пронашли ЦДФИ-је у свом региону или оне који би могли бити релевантни за ваш пословни сектор, можете прегледати званичну листу сертификованих ЦДФИ-ја на У.С. Веб страница Фонда финансијских институција за развој заједнице Министарства трезора.

Организације као што су СЦОРЕ и локални центри за развој малих предузећа такође нуде приступ бесплатним ресурсима за опоравак и могу помоћи власницима предузећа да идентификују потенцијалне могућности финансирања.

Не заборавите на ППП опрост

Одобрено је преко 11 милиона ЈПП кредита, а од окт. 3, отприлике 7.Поднесено је 5 милиона захтјева за опрост кредита за ЈПП, наводи СБА.

Опрост зајма неће понудити вашем предузећу додатно финансирање. Али то ће осигурати да новац који већ имате можете ставити на трошкове, а не на плаћања зајма за ЈПП. Ако сте добили зајам за ЈПП, имате рок до датума доспећа зајма да се пријавите за опрост.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here