Претходно квалификовани вс. Унапред одобрено: у чему је разлика?

Претквалификација и претходно одобрење звуче слично, али обично само једно — претходно одобрење — ће вас ставити испред конкуренције за куповину куће.

Добијте претходно одобрење за хипотеку

Шта је претквалификација за хипотеку?

Генерално у фази претквалификације, описујете свој кредит, дуг, приход и имовину, иако се процеси пријаве разликују од зајмодавца. На основу ове укупне финансијске слике, зајмодавац процењује колико бисте могли да позајмите. Неки зајмодавци ће такође извршити проверу кредитне способности. Можете се унапред квалификовати телефоном, онлајн или лично.

Преквалификација може вам дати осећај ваше финансијске спремности и упознати вас са различитим опцијама хипотеке. Често је то добар корак за купце који први пут купују куће који само тестирају воду и нису спремни да ускоче.

» ВИШЕ: Користите НердВаллет-ов калкулатор за претквалификацију за хипотеку

Шта је претходно одобрење хипотеке?

Претходно одобрење хипотеке подиже процес на следећи ниво. Претходно одобрење захтева да доставите доказ о вашој финансијској историји и стабилности. Зајмодавац ће проверити ваш приход, запослење, имовину и дугове и провериће ваш кредитни извештај.

Обезбедите информације у облику В-2, извештаја о тренутној плати, резимеа ваше имовине и укупних месечних трошкова, а ако већ поседујете некретнину, копију хипотеке и полисе осигурања куће.

» ВИШЕ: Погледајте документе потребне за претходно одобрење хипотеке

Ако испуните услове, добићете писмо претходног одобрења, које наводи износ и врсту хипотеке коју је зајмодавац спреман да понуди, заједно са условима. Можете показати писмо продавцима и њиховим агентима за некретнине када дајете понуде за куће.

Понуда пре одобрења није гаранција, али показује да сте озбиљан купац, што вам може дати предност на конкурентном тржишту.

Прескочите претквалификацију и добијте претходно одобрење?

Не морате да се претходно квалификујете. Ако знате да сте финансијски спремни за куповину и желите да почнете да купујете од куће, можете прескочити претквалификацију и пријавити се за претходно одобрење.

» ВИШЕ: Сазнајте како да добијете претходно одобрење за хипотеку

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here