Врхунска провера: шта је ту за вас?

Основни текући рачун може бити суштински део вашег финансијског живота. Али ако имате средства да се квалификујете за премијум верзију провере — и повезане предности — можда има смисла да надоградите. Ево прегледа ових налога и начина на који могу да раде за вас.

Шта је премиум провера?

Премијум текући рачуни — који се такође називају главни текући рачуни — награђују оно што се зове банкарство односа, у којем један пружалац финансијских услуга испуњава низ потреба клијената: провјеравање и штедњу; кредитне картице; инвестиције; и стамбени, ауто и лични кредити.

Ови односи користе провајдерима јер могу да држе већи део богатства својих купаца. Зато се одричу накнада и нуде друге подстицаје ако ваш комбиновани баланс достигне одређени ниво.

Које су предности премијум провере?

Ако се квалификујете за премиум налог, можда ћете бити награђени нижим накнадама и погодностима управљања већином својих финансијских потреба на једном месту.

Погодности које треба тражити приликом куповине једног од ових налога такође могу укључивати снижене стопе хипотеке и смањене трошкове затварања, али обавезно сазнајте колика ће бити стопа. Можда ћете моћи да пронађете нижу стопу од другог зајмодавца. Погодности такође могу да обухватају посебне услуге за клијенте као што су бесплатни финансијски савети, одбачене накнаде за рачун, попусти на друге финансијске производе и ниске накнаде за међународне путнике, укључујући бесплатне или јефтине банковне трансфере и без накнада за мењање валута.

Како да се квалификујем за премиум текући рачун?

Обично је потребно комбиновано стање од најмање 10.000 УСД на било ком од ваших повезаних рачуна у банци да бисте испунили услове за главни текући рачун.

На основу процене врхунских текућих рачуна понуђених у пет највећих банака у земљи, ево шта можете очекивати ако се квалификујете за један од ових рачуна.

Банка (кликните на назив банке да прочитате рецензију НердВаллет-а)

Провера налога

Мјесечна накнада

Захтеви за одрицање од накнаде или испуњавање услова за налог

потера

Цхасе Премиер Плус Цхецкинг℠

$25

 • 15.000 долара на повезаним Цхасе налозима

 • Повезана прва хипотека уписана у ауто паи

потера

Цхасе Саппхире Банкинг℠

$25

 • 75.000 долара на повезаним Цхасе налозима

 • Банк оф Америца

  Адвантаге Релатионсхип

  $25

 • 10.000 долара на повезаним рачунима Банк оф Америца или Меррилл Линцх

 • Банк оф Америца

  Префериране награде

  Није наведена накнада

  • 20.000 долара на рачунима Банк оф Америца или Меррилл Линцх

  Цитибанк

  Цитиголд

  Није наведена накнада

 • 200.000 долара на повезаним Цити депозитним, пензионим и инвестиционим рачунима

 • Веллс Фарго

  Портфолио

  $30

  • 25.000 долара у комбинованим банкарским депозитима

  • 50.000 долара или више на повезаним банковним, брокерским и кредитним рачунима (може се рачунати до 10% хипотекарног стања)

  У.С. банка

  Платинум Цхецкинг

  $24.95

  • 25.000 долара у депозитима, инвестицијама и кредитним билансима

  » Хибрид у тренду: Погледајте наше најбоље изборе за рачуне за управљање готовином

  Неке додатне функције премиум текућих налога

  Висок минимални салдо. Захтеви за минимално стање за ове рачуне обично су прилично високи, обично преко 10.000 долара. Банк оф Америца Адвантаге Релатионсхип захтева стање од 10.000 долара да би се избегла месечна накнада, најнижа међу банкама које смо упоредили.

  Накнаде за банкомат. Можда ћете моћи да добијете надокнаду накнада за банкомат помоћу свог премиум текућег рачуна. Цитиголд рачун Цитибанке, на пример, нуди неограничене накнаде за накнаде за банкомат који нису Цитибанк, плус друге бесплатне.

  Каматна стопа. Неки премиум текући рачуни плаћају камату. Са Веллс Фарго портфолио налога, на пример, можете да добијете годишњи процентуални принос од 0.01%. Међутим, ако сте жељни да зарадите камату, можда ћете желети да размислите о отварању рачуна за провјеру награда или рачуна за штедњу на мрежи са високим приносом.

  Да ли су главни текући рачуни вредни тога?

  Обично не препоручујемо да држите много новца на текућем рачуну када би могао да заради веће камате негде другде. Али са позитивне стране, ови рачуни уопште не захтевају од вас да одржавате висок баланс на текућем рачуну – може се држати на рачуну за пензионисање, штедном рачуну или хипотеци.

  За неке људе, главни рачуни за проверу могу да буду паметан избор.

  Оставите Коментар

  Please enter your comment!
  Please enter your name here