За и против продаје ваше куће иБуиер-у

Напомена уредника: Зиллов Гроуп је објавила новембар. 2 да ће затворити своју операцију Зиллов Офферс и смањити своју радну снагу за око 25% у наредних неколико квартала. Одлука је донета након октобра. 18 најава компаније да Зиллов Офферс неће куповати додатне куће до краја 2021.

ИБуиер може да вам помогне да брзо продате своју кућу тако што ће прескочити неке од проблема са поседовањем куће на тржишту и дозволити вам да поставите сопствени временски оквир. Али продаја иБуиер-у — компанији за некретнине која користи технологију за куповину и препродају кућа — није за свакога. Неће се сви домови квалификовати, чак и ако живите у области у којој послују иБуиерс. И док можете бити сигурни да ће продаја проћи јер нема хипотеке, нећете знати да ли сте могли да добијете вишу цену за свој дом од традиционалног купца.

Ево неколико предности и недостатака које треба размотрити пре него што продате свој дом иБуиер-у.

Предности продаје куће иБуиер-у

Погодност

Не морате да припремате свој дом за продају или да га учините доступним потенцијалним купцима може бити велики плус за продавце. "То је нешто на шта је такође тешко поставити доларске вредности, као што је избацивање ваше деце и пса на врата да бисте олакшали кућне изложбе", каже портпарол Опендоор-а. „Није то само коначни износ у доларима који добијате, то је фактор погодности."

Тајминг

На тржишту купаца, потреба за брзом продајом може радити против вас. Ако традиционални купац открије да сте у журби, могао би то искористити као полугу да направи нижу понуду. Али са иБуиер-ом, очекује се да ће процес бити брз. Иако увек можете да затражите нову понуду, иБуиерс почетне понуде обично важе мање од недељу дана.

ИБуиер такође може помоћи у одређивању времена на врућем тржишту некретнина. Ако сте забринути за проналажење новог места, можете одабрати датум затварања који је даље (у зависности од иБуиер-а, може бити удаљен и до 90 дана). Можда ћете такође моћи да изнајмите своју кућу након што је иБуиер купи, чиме ћете добити мало више времена.

Предвидљивост

Са иБуиер-ом, знате тачно када ће се ствари догодити пошто одредите датум затварања и не морате да бринете да ће хипотека пропасти у последњем тренутку. „Људи који се селе широм земље покушавајући да се преселе у продају своје куће, то је скоро немогуће“, каже Аманда Пендлетон, менаџер за комуникације за Зиллов. Са иБуиер-ом ћете тачно знати када да унајмите селидбе.

» ВИШЕ: Начини да брзо продате своју кућу

Недостаци продаје куће иБуиер-у

Квалификације

Не само да морате да будете на тржишту на којем послују иБуиери, већ такође морате да имате дом какав траже. Куће којима су потребне опсежне поправке су нестале, али и куће вишег ранга, куће које су веома прилагођене и већина старијих домова.

„Свако тржиште има свој скуп параметара“, каже Тајлер Хиксон, директор партнерства и стратегије за некретнине у Опендоор-у. „Шта год да је типичан дом за то тржиште, типичан дом је онај који можемо да сервисирамо." Уопштено говорећи, куће, станови и градске куће које су релативно нове највероватније ће одговарати моделу иБуиер-а.

Опортунитетни трошак

Пошто су иБуиери још увек релативно нови, тешко је доћи до чврстих података о томе колико плаћају за куће. Студије имају опречне доказе, при чему су неки открили да су понуде иБуиер-а близу тржишне вредности, а други показују веће недостатке.

И Зиллов Офферс и Опендоор наглашавају да нуде „фер тржишне цене“ засноване и на компјутерским алгоритмима и на људској анализи (иБуиерс имају стварне чизме на терену на тржиштима на којима послују). Али пошто имате посла са сценаријем шта ако, не можете заиста знати да ли бисте добили бољу цену продајом куће на традиционалан начин.

Поправке

Након што сте пристали на понуду иБуиер-а, иБуиер врши процену (ово је слично, али није исто као, кућна инспекција). Процена је дизајнирана да открије ствари које би иБуиер могао да поправи или замени да би продао вашу кућу.

Иако можете преговарати да сами обавите поправке, то можда није опција ако сте у журби да се преселите. Ако иБуиер уради поправке, трошкови ће бити одбијени од онога што вам плаћају, што значи да би процена на крају могла да однесе велики залогај од ваше оригиналне понуде.

Одмеравање предности и недостатака продаје иБуиер-у

Утврђивање да ли ваша имовина одговара квалификацијама иБуиер-а је прва, неопходна препрека. Ако јесте, а ви сте радознали да ли да предузмете следећи корак, имајте на уму да ће вам многи иБуиери дати понуду без потребе за обавезом. Можда ћете моћи да тражите понуде од више од једног иБуиер-а, у зависности од тога где живите.

иБуиери генерално дају понуде са ограниченим временом (обично ћете имати мање од недељу дана да их прихватите), али када видите стварни број може да вас подстакне да кренете напред. С друге стране, могло би вам скренути руку ка традиционалним путем и тражењу агента за листинг.

У сваком случају, мораћете да одлучите шта вам више вреди. Не желите да се бавите припремом своје куће за продају и да ваш распоред ради око приказивања? иБуиер би могао бити прави за вас. Више сте забринути за максимизирање вашег профита? Добити агента паметног продавца и обавити традиционалну продају може бити боља опклада.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here