Радиссон Ревардс се дели на 2 програма и обезвређује своју листу награда“,

Од јуна 2021., ваше чланство у Радиссон Ревардс програму лојалности и ваша могућност да искористите наградне ноћи у више од 1.500 Радиссон објеката су се променили на два начина.

Прво, програм лојалности се поделио на два: Радиссон Ревардс Америцас и Радиссон Ревардс. Друго, табела награда је промењена са седам категорија на пет.

Ево шта треба да знате о овим променама.

Честа питања о промени програма Радиссон Ревардс

Који су нови програми Радиссон Ревардс?

Сада постоје два програма: Радиссон Ревардс Америцас и Радиссон Ревардс. Радиссон Ревардс Америцас покрива некретнине у Сједињеним Државама.С., Канада, Латинска Америка и Кариби. Радиссон Ревардс обухвата некретнине у Европи, на Блиском истоку, у Азији и Пацифику и Африци.

 • Да бисте се уписали у Радиссон Ревардс Америцас, идите на веб локацију Америцас.

 • Да бисте се придружили Радиссон Ревардс-у, посетите сајт Радиссон Хотелс.

Ако сте У.С.-који се аутоматски уписује у Радиссон Ревардс Америцас, морате се пријавити за Радиссон Ревардс да бисте зарадили или искористили бодове на преко 550 објеката у Европи, Африци, Азији и Пацифику и на Блиском истоку.

Као члан Радиссон Ревардс Америцас, зарадићете до 35 поена по долару потрошеном на боравак у објектима који учествују. Бодови које зарадите у хотелима у Америци ће ићи на ваш рачун Радиссон Ревардс Америцас. Када се пријавите за други програм, Радиссон Ревардс, бодови које зарадите боравећи на имањима у Европи, Блиском истоку, Африци и Азијско-пацифичком океану ће ићи на ваш налог са тим програмом.

Штреберски савет: Можете лако да преносите бодове између програма све док су ваше име и имејлови исти на оба налога.

Ако имате поене са једним програмом, али желите да их искористите са другим програмом, то можете лако да урадите, до 1 милион поена истовремено и до 5 милиона поена годишње или 25 трансакција (шта год се прво догоди). Пренос поена на бази 1:1, и иако нема накнаде за трансфер, трансферима може потрајати до 24 сата да се пошаљу на налог примаоца.

Ваши поени неће истећи све док постоји активност на вашем налогу једном у 24 месеца. Можете да зарадите или искористите поене да бисте одржали свој налог активним, али пренос поена се такође рачуна као активност која ресетује 24-месечни сат за било који програм.

» Сазнајте више: Зашто су оба програма Радиссон Ревардс потцењена

Зашто се Радиссон Ревардс дели на 2 програма?

У 2018, Радисонова матична компанија је продата кинеској компанији коју контролише влада Шангаја. Да се ​​придржавам У.С. правила приватности, компанија је морала да се раздвоји на две компаније како би заштитила информације потрошача.

Прописи су захтевали да Радиссон има одвојене веб странице, канале друштвених медија, апликације и програме лојалности, што је довело до поделе на два Радиссон програма.

Како ова промена утиче на брендове Радиссон?

У комбинацији, Радиссонови програми награђивања имају око 1.200 објеката широм света где можете зарадити бодове, распоређене међу девет брендова у распону од економског до луксузног.

Отприлике половина хотелских локација је у новом програму Радиссон Ревардс Америцас, док ће друга половина остати у застарелом програму лојалности хотела.

Радиссон Ревардс

Радиссон награђује Америке

Број хотела

550+.

600+.

Регије света

 • Европа.

 • Асиа Пацифиц.

 • средњи Исток.

 • Африка.

 • Северна Америка.

 • Централна Америка.

 • Јужна Америка.

 • Кариби.

Постоји осам брендова доступних у оба Радиссон програма лојалности.

 • Радиссон Цоллецтион.

 • Радиссон Блу.

 • Радиссон.

 • Радиссон Ред.

 • Радиссон Индивидуалс.

 • Парк Плаза.

 • Парк Инн.

 • Цоунтри Инн & Суитес.

Девети бренд, Призеотел, послује само у Европи. Чланови Радиссон Ревардс могу зарадити и искористити поене на њеним локацијама.

Шта ће се десити са мојим постојећим салдом Радиссон бодова?

Неће бити промена у вашем билансу Радиссон поена; ваши постојећи бодови ће остати са програмом који вам је додељен на основу адресе у вашем профилу.

Радисон тренутно има паузу на истеку бодова до краја 2021, тако да ваши поени неће истећи пре краја године. Осим ако се политика не продужи, примењиваће се стандардна политика која захтева поене свака 24 месеца.

Како ово утиче на награде за моју Радиссон кредитну картицу?

Ако имате Радиссон Ревардс кредитну картицу од У.С. Банка, бодови које зарадите ће ићи на ваш рачун Радиссон Ревардс Америцас.

» Сазнајте више: Коју Радиссон кредитну картицу да изаберем?

Ажурирања графикона награда

Како се мења графикон награда Радиссон Ревардс?

Радисон је такође променио своју листу награда. Уместо поделе имовине у седам категорија, ревидирани графикон има само пет. Износи откупа ће се повећавати у корацима од 15.000 поена, почевши од искоришћавања у категорији 1 од 15.000 поена по ноћи и до максимума од 75.000 поена по ноћи за коришћење категорије 5.

Стандардне и премиум листе награда су скоро идентичне и за Радиссон Ревардс и Радиссон Ревардс Америцас. Међутим, различите врсте соба имају различите вредности бодова у сваком програму. Наслеђени програм Радиссон Ревардс нуди награду за „породичну собу“ која кошта 25% више поена од стандардне собе. Радиссон Ревардс Америцас нуди попусте као РевардСавер собе, доступне за 33% мање поена од стандардних соба.

Табела награда Радиссон Ревардс Америцас

Када правите наградне резервације у хотелима у Сједињеним Државама.С., Канада, Латинска Америка и Кариби, искористићете поене Радиссон Ревардс Америцас. Да бисте резервисали награду у овим регионима, мораћете да одете на сајт Радиссон Америца.

Након преласка са седам хотелских категорија на пет, хотели Радиссон Америцас су сада углавном концентрисани у категоријама 1, 2 и 3.

Категорије

Број хотела старе категорије (потребни бодови)

Број хотела нове категорије (потребни су бодови)

1

7 (9.000 поена).

101 (15.000 поена).

2

45 (15.000 поена).

374 (30.000 поена).

3

320 (28.000 поена).

101 (45.000 поена).

4

177 (38.000 поена).

29 (60.000 поена).

5

50 (44.000 поена).

10 (70.000 поена).

6

7 (50.000 поена).

-

7

6 (70.000 поена).

-

Н/А

3 (н/а).

-

Укупно

615.

615.

Због промене, стопа откупа улазнице је 15.000 поена уместо досадашњих 9.000 за хотеле категорије 1. Међутим, сада постоји 101 хотел који захтева 15.000 поена (Категорија 1) у поређењу са само 52 хотела (Категорије 1 и 2) на претходном графикону, што указује да су чак и хотели који су раније били у категорији 3 и изнад прешли у категорију 1.

Сада постоји 475 хотела који коштају 30.000 поена по ноћењу или мање (категорије 1 и 2) у поређењу са само 372 хотела раније, што поново показује да су хотели из претходне категорије 4 (38.000 поена по ноћи) и више прешли у нове категорије 1 и 2 (испод 30.000).

На вишем крају, сада је 10 хотела који коштају 75.000 поена по ноћи, а ова стопа је виша од било које претходне. Боравак у овим објектима коштаће вас више него што бисте раније платили у било којој категорији.

Из укупне перспективе, од 615 објеката Радиссон Ревардс Америцас, постоји 179 хотела који су сада јефтинији, 396 који су поскупели и 40 који су остали непромењени. Иако је све у свему ово девалвација, 36% хотела је или појефтинило или је остало непромењено. Да ли је промена девалвација за вас у великој мери зависи од тога у ком објекту одлучите да останете.

Табела награда Радиссон Ревардс

Када резервишете наградна ноћења у хотелима у Европи, на Блиском истоку, у Африци и Азији и Пацифику, искористићете Радиссон Ревардс бодове. Да бисте резервисали хотел у овим регионима, идите на сајт Радиссон хотела. 

Оба Радиссон програма: Дистрибуција категорија хотела

Пошто Радиссон није пружио анализу који хотели (у програму Радиссон Ревардс) су променили категорије, тешко је рећи да ли је и Радиссон Ревардс програм обезвређен. Међутим, ово је дистрибуција нових категорија у оба програма.

Категорије

Радисон награђује Америку

Радиссон Ревардс

1

101.

158.

2

374.

131.

3

101.

195.

4

29.

53.

5

10.

40.

Укупно

615.

577.

Слично Радиссон Ревардс Америцас, већина некретнина у Радиссон Ревардс програму је концентрисана у категоријама 1, 2 и 3.

Промене на табели поена + готовинске награде

Радиссон'с Поинтс + Цасх опција вам омогућава да резервишете собу користећи комбинацију готовине и поена. Табела Поинтс + Цасх награда је такође промењена са седам категорија на пет. Ако желите да резервишете Поени + исплату готовине, мораћете да платите готовином поред следећег броја поена. Табела је иста за оба програма.

Категорије

Потребни бодови (стари графикон)

Потребни бодови (нови графикон)

1

5,000.

5,000.

2

5,000.

10.000.

3

5,000.

15.000.

4

10.000.

20.000.

5

15.000.

25.000.

6

15.000.

-

7

20.000.

-

Опција Поени + готовина може бити згодна ако немате довољно поена за собу, али није увек добра вредност. Радисон поени вреде 0.По 6 центи, тако да бисте требали тежити откупима који нуде 0.6 центи по боду или више.

Које кораке треба да предузму тренутни чланови Радиссон Ревардс-а?

Ако путујете само у свом матичном региону

Не морате ништа да радите да бисте наставили да зарађујете Радиссон поене на боравцима у вашем региону. Ваш налог ће аутоматски бити пребачен на један или други програм на основу адресе у вашем профилу. Наставићете да зарађујете поене у хотелима који учествују у том региону.

Ако путујете ван свог региона

Да бисте зарадили или искористили бодове у хотелима ван вашег региона, морате да креирате нови налог у другом Радиссон програму лојалности.

Путници са седиштем у Америци треба да се пријаве у радиссондотелс.цом, док путници који бораве у Европи, Африци, Азији и Пацифику или на Блиском истоку треба да се пријаве на радиссонхотелсамерицас.цом.

Добићете нови члански број када се пријавите. Не заборавите да користите исто име и адресу е-поште на оба налога тако да можете лако да преносите поене напред и назад између два програма.

Ако имате елитни статус са Радиссон Ревардс

Након што креирате свој нови налог, позовите корисничку подршку и затражите подударање статуса. Добићете аутоматско подударање вашег застарелог елитног статуса Радиссон Ревардс.

Ако имате постојећу резервацију

Радиссонова табела награда се такође мења, што значи да је могуће да је цена поена ваших постојећих резервација опала. Прегледајте своје резервације да бисте видели да ли можете да уштедите бодове на предстојећем путовању.

Док сте закључани по нижој цени на скупљим резервацијама, можете отказати и поново резервисати путовање у хотелима који су појефтинили. Алтернативно, можете да позовете корисничку подршку и затражите од њих да вам рефундирају разлику.

2 Радиссон програма који могу да раде за вас

Радиссон Ревардс дели свој програм лојалности на два дела. Ако живите у Америци или на Карибима, ваш постојећи налог ће аутоматски постати налог Радиссон Ревардс Америцас. Међутим, мораћете да се региструјете за нови налог Радиссон Ревардс да бисте зарадили или искористили бодове у хотелима у Европи, Блиском истоку, Африци и Азијско-пацифичком региону.

Иако табела награда на први поглед изгледа као девалвација, још увек можете да извучете вредност из некретнина чије су цене ноћних поена смањене или остале непромењене.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here