Рефинансирање стопа и рокова: Замените своју хипотеку за бољи модел

Стопа и рок рефинансирања је побољшање кредита. Замените своју стару хипотеку за нову која вас (надамо се) оставља у бољој финансијској позицији.

Можда ћете моћи да постигнете један или више циљева уз стопу и рок рефинансирања, као што су:

  • Смањење ваше месечне уплате.

  • Смањење износа камате које плаћате на дужи рок.

  • Изградите капитал у свом дому и брже га отплатите.

  • Промена врсте кредита који имате, са подесивог на хипотеку са фиксном каматном стопом или ФХА у конвенционални зајам, на пример.

  • Укидање хипотекарног осигурања.

Када размотрити стопу и рок рефинансирања

Неколико ситуација би вас могло навести да размислите о стопи и термину рефинансирања. Хипотекарне стопе које се крећу знатно ниже могу бити једна од њих. Приближавање хипотеке са подесивом каматном стопом, крај њене почетне гаранције са фиксном каматном стопом могао би бити још један.

Други сценарији који могу представљати одличну прилику да рефинансирате свој стамбени кредит по бољој стопи или другачијем термину укључују:

Када се ваш кредитни резултат побољша или почнете да зарађујете више новца

Са вишим кредитним резултатом него када сте затворили тренутни зајам, можда ћете зарадити нижу стопу хипотеке. Или, ако се ваша зарада повећа, можете одлучити да скратите рок кредита да бисте брже отплатили хипотеку.

Када се тачка рентабилности поклопи са вашим плановима

Узмите у обзир време које ће вам требати да надокнадите трошкове рефинансирања колико дуго намеравате да останете у свом дому. То одређује вашу тачку рентабилности за рефинансирање. Ако ваша тачка рентабилности добро спада у ваше планове за боравак овде, рефи би могао имати смисла.

„Неки зајмопримци такође траже рефинансирање по стопи и роковима када покушавају да време отплате хипотеке са пензионисањем.”

Када имате најмање 20% капитала у свом дому

Осигурање хипотеке је накнада коју плаћате да бисте заштитили интерес зајмодавца у вашем стамбеном кредиту. У многим случајевима, хипотекарно осигурање се може елиминисати када имате 20% капитала, а рефинансирање је један од начина да се то оствари.

Неки зајмопримци такође траже рефинансирање по стопи и роковима када покушавају да исплату хипотеке темпирају са пензионисањем, каже Цхристопхер Саилус, потпредседник ВаФд банке у Сијетлу.

» ВИШЕ: Када рефинансирати хипотеку

Стопа и термин вс. готовинско рефинансирање

Примарна разлика између стопе и терминске рефи и рефинансирања готовине, осим новца који имате у џепу, је следећа: Стопа и рок рефи одржава или смањује ваш тренутни износ стамбеног дуга. Рефи за исплату готовине, где узимате део капитала из свог дома, повећава ваш дуг.

Међутим,  можете извући нешто готовине из стопе и ороченог рефинансирања, а да се то не сматра рефи за исплату готовине. Генерално, то је 2% вредности кредита или 2.000 долара, шта год је мање, каже Саилус.

„Не морате имати више од 2.000 долара да вам се врате на затварању да бисте задржали кредит као стопу и рок за рефинансирање“, додаје Деррицк Страусс, менаџер огранка Планет Хоме Лендинг у Денверу.

„Можете да урачунате своје трошкове затварања и депозите – они се не рачунају у ограничење од 2.000 долара. Ограничење од 2.000 долара је само новац који добијете при затварању."

Када се исплати рефинансирање по нижој стопи?

Штраус предлаже да урадите мало математике да видите да ли је рефи прави за вас.

"Да бисте видели своју уштеђевину, упоредите цену свих месечних уплата које су вам преостале за ваш тренутни стамбени кредит са свим месечним уплатама за нови кредит. Обавезно додајте трошкове за рефинансирање када збројите своје нове трошкове зајма“, каже Штраус.

» ВИШЕ: Израчунајте своју потенцијалну уштеду за рефинансирање

Смернице и трошкови рефинансирања по стопи и роковима

Саилус каже да уз оно што се зове „цене на нивоу кредита“, зајмопримци са односом кредита и вредности од 65% или мање добијају најбоље понуде. Међутим, зајмодавци могу одобрити зајмове за рефинансирање зајмопримцима са до 80% зајма у односу на вредност, понекад чак и до 95%, додаје он.

Минимални кредитни резултат од 620 преферирају зајмодавци са стопом и роком рефинансирања, иако нижи резултати нису увек дисквалификовани, каже Саилус.

Колики су трошкови рефинансирања по стопи и роковима? Можете платити 2% -5% у трошковима затварања за рефинансирање. То је још један добар разлог да купите неколико зајмодаваца да видите ко нуди најбољу комбинацију хипотекарних стопа и ниских накнада.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here