Поновно процена ваших потреба за животним осигурањем

Куповина животног осигурања вам даје сигурност да знате да би ваша породица могла да настави финансијски ако умрете. Али пазите да не дозволите да вас тај душевни мир заувек уљуљка у осећај самозадовољства. Како се ваш финансијски живот мења, мењаће се и ваше потребе за осигурањем.

Након што купите полису животног осигурања, добра је идеја да поново процените своје покриће сваких неколико година, посебно након великих животних промена, као што су брак, развод или рађање деце.

Ево неких промена које бисте могли да направите након што прегледате своје потребе за животним осигурањем.

Купите више покривености

Можда сте имали више деце, додајући вишегодишње трошкове бриге о деци и образовања које желите да покријете животним осигурањем. Или можда у почетку нисте могли да приуштите сво покриће које вам је било потребно када сте купили полису, а сада можете.

Најочигледнији начин да обезбедите више животног осигурања је да купите другу полису која доприноси вашем постојећем покрићу. Ако су ваше потребе специфичне — као што је покривање година школовања на дечјем колеџу или дужина хипотеке — животно осигурање је права врста животног осигурања.

» УПОРЕДИТЕ: НердВаллет-ов алат за поређење животног осигурања

Ако ваша полиса укључује гарантованог возача осигурања, можда ћете моћи да додате више покрића без проласка кроз нови процес пријаве. Обично вам ова функција омогућава да додате покривеност само у одређеним временима или након великих животних догађаја, као што је рођење детета. Додатна цена ће се заснивати на износу покрића, вашем здравственом стању када сте купили полису и вашем тренутном узрасту.

Промените свог корисника

Повремено прегледајте именовања корисника на животном осигурању и другим финансијским рачунима, посебно након развода или поновног брака. Као власник полисе, имате право да промените корисника животног осигурања у било ком тренутку, а процес је једноставан као попуњавање кратког обрасца. Обратите се компанији за животно осигурање за упутства.

Док размишљате о томе, избегавајте уобичајене грешке као што је именовање малолетног лица као корисника или именовање ваше имовине као корисника. Уместо тога, именујте одраслу особу од поверења. Ево зашто: Друштво за животно осигурање не може дати исплату осигурања малолетнику док се не именује старатељ, што може појести време и новац за адвокатске и судске трошкове. Именовање ваше имовине је лоша идеја јер приходи од полисе тада морају да прођу кроз правни процес заоставштине, који може потрајати месецима или чак годинама.

Претворите трајни живот у стални живот

Већина животних полиса је конвертибилно орочено животно осигурање, што значи да можете да пребаците полису на трајну полису као што је цео живот или универзални живот. Доступна врста трајне животне полисе зависиће од осигуравајућег друштва које је издало термин животно осигурање.

Не морате да конвертујете целу полису. Можете претворити само део, као што је 100.000 долара од 1 милион долара по животној политици.

Проверите своју политику за детаље о томе када можете да извршите конверзију. Рок за конверзију може наступити пре истека политике.

Исплатите трајну животну политику

Ако имате трајно животно осигурање и полиса вам више није потребна, можете је предати за готовинску вредност. Наравно, то ће значити да ваш корисник неће моћи да поднесе захтев за животно осигурање када умрете.

Исплата се узима у обзир само ако:

  • Имате трајну полису животног осигурања. Рок трајања нема новчану вредност.

  • Не треба вам животно осигурање.

  • Држали сте политику довољно дуго да је готовинска вредност имала прилику да се изгради.

  • Прошли сте тачку када бисте осигуравајућем друштву дуговали накнаду за предају за исплату новца. Накнаде за предају се наплаћују ако уновчите у ранијим годинама полисе.

Продајте своју полису животног осигурања

Друга опција ако више не желите своје трајно животно осигурање је да га продате. У доживотном нагодби, трећа страна купује вашу полису по цени која је већа од готовинске вредности и мања од накнаде за смрт. Купац тада плаћа премију и добија накнаду за смрт када ви умрете.

Полису можете продати преко брокера за поравнање животних обавеза или преко компаније за намирење живота која купује полисе. Пре него што направите било какве потезе, разговарајте са финансијским саветником. Често је тешко рећи да ли добијате добар посао, а накнаде за трансакције могу коштати и до 30% поравнања, према Регулаторној управи за финансијску индустрију.

Гледајући унапред

Без обзира да ли сте недавно купили полису или сте купили пре годину дана, не заборавите да периодично прегледате покриће. Ако вам је потребно дугорочно животно осигурање, алатка за поређење животног осигурања НердВаллет-а може вам помоћи да утврдите прави износ и проверите цене.

Слика преко иСтоцк-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here