РедфинНов: Шта треба знати

РедфинНов је иБуиер који купује квалификоване домове у више од 20 градских области, пружајући власницима кућа погодност продаје без навођења својих домова на продају.

» ВИШЕ: Шта је иБуиер?

Шта је РедфинНов?

Када РедфинНов купи кућу, продавац добија готовину, а затим РедфинНов брине о поправкама. Након тога, кућа се продаје преко Редфина, матичне компаније.

Редфин је дисконтна агенција за некретнине основана 2006. Компанија је покренула подружницу РедфинНов 2017. у јужној Калифорнији и проширила се на тржишта широм земље.

У другом кварталу 2021, Редфин је продао 292 куће у власништву РедфинНов-а. Компанија није прецизирала колико је кућа РедфинНов купио.

Када одлучују да ли да продају директно РедфинНов-у, власници кућа морају одвагнути предности и недостатке:

 • Продаја другом иБуиер-у. Сваки иБуиер има своје накнаде и политике.

 • Продаја на конвенционални начин путем листинга код Редфина или другог посредника за некретнине. Ово би могао бити уноснији начин продаје куће, али нема гаранције.

У међувремену, продаја директно РедфинНов-у носи неколико погодности, од којих је већина уобичајена за конкурентне иБуиере:

Нема изложби или отворених кућа

Власници кућа који продају у РедфинНов не морају да сређују своје домове и одлазе да би направили места за изложбе и отворене куће. Ово је била привлачна карактеристика за продавце који желе да избегну странце у својим домовима током пандемије ЦОВИД-19.

Флексибилан датум затварања

Продавци могу изабрати датум затварања 10 до 90 дана након прихватања Редфин готовинске понуде. Флексибилност у планирању олакшава синхронизацију узастопних затварања истог дана: прво за продају тренутног дома, а затим за куповину следећег дома.

Боља конкурентска позиција

Када продавци прихвате готовинску понуду РедфинНов-а, могу дати понуду за усељиву кућу са уверењем да ће имати довољно новца за учешће. И као део понуде у свом следећем дому, они могу означити своју флексибилност у вези са датумом затварања, што им даје конкурентску предност у односу на понуђаче који не могу да прилагоде своје временске рокове.

РедфинНов маркетс

Откако је почео у калифорнијском региону Инланд Емпире почетком 2017. године, РедфинНов се проширио до средине августа 2021. на најмање 21 градско подручје у 11 држава и Вашингтону, Д.Ц., куповина кућа на следећим местима:

 • Аризона: Феникс, Тусон.

 • Калифорнија: Инланд Емпире, Лос Анђелес, Округ Оранџ, Палм Спрингс, Сакраменто, Сан Дијего, Сан Франциско.

 • Колорадо: Денвер.

 • Вашингтон, Д.Ц.

 • Илиноис: Чикаголенд.

 • Мериленд: Балтимор и Д.Ц. метро области (делови округа Ен Арундел, град и округ Балтимор, округ Монтгомери, округ принца Џорџа).

 • Масачусетс: Бостон.

 • Невада: Лас Вегас.

 • Орегон: Портланд.

 • Тексас: Остин, Далас-Форт Ворт, Хјустон, Сан Антонио.

 • Вирџинија: Северна Вирџинија Д.Ц. метро подручје (делови Александрије, округ Арлингтон, округ Ферфакс).

 • Вашингтон: Сијетл.

» ВИШЕ: Како продати свој дом иБуиер-у

Како ради РедфинНов?

Продаја РедфинНов-у је процес у више корака у две фазе: пре инспекције и после инспекције. Коначна цена понуде након прегледа може бити нижа од цене прелиминарне понуде пре инспекције. Можете наставити са инспекцијом након почетне понуде и одбити коначну понуду.

1. Затражите понуду и отпремите фотографије

Унесите своју адресу на главну страницу РедфинНов-а и одговорите на питања о дому. Од вас ће се тражити да отпремите много фотографија — најмање две слике сваке собе из различитих углова, целокупног екстеријера и детаља о површинама и завршним обрадама. Фотографије су за интерну употребу РедфинНов-а и неће бити објављене на мрежи. Добићете почетну индикацију о томе да ли дом испуњава услове.

Добићете одговор у року од неколико дана. Ако дом испуњава услове, добићете прелиминарну цену понуде и процењену накнаду за услугу. Представници РедфинНов-а ће бити доступни да одговоре на питања. Ако прихватите прву понуду, почиње фаза провере.

2. Завршите инспекцију куће

РедфинНов ће унајмити и платити општу инспекцију као и све специјализоване инспекције које могу бити неопходне за ствари као што су систем климатизације и кров. Циљ је да извршите инспекције у року од седам радних дана од вашег прихватања почетне понуде.

3. Размотрите коначну понуду

На основу инспекција, РедфинНов ће проценити трошкове поправки које ће морати да предузме након куповине вашег дома како би га припремио за продају. Он ће те трошкове одузети од понуђене цене. Такође може да прилагоди прелиминарну цену на основу детаљније анализе тржишта.

РедфинНов ће тада дати коначну понуду коју ћете прихватити или одбити. Ви сте одговорни за плаћање трошкова затварања.

4. Затворите посао

Ако прихватите понуду, бирате датум затварања у року од 10 до 90 дана, од понедељка до четвртка. Бићете плаћени на затварању.

Имате флексибилност да изнајмите кућу од РедфинНов након затварања, све док се иселите у року од 90 дана од прихватања понуде. На пример, можете затворити 45 дана након прихватања понуде, а затим изнајмити свој дом од РедфинНов-а на 45 дана. Ово би вам могло помоћи да направите конкурентну понуду за ваш следећи дом јер имате готовину у руци од продаје свог дома.

» САЗНАЈТЕ ВИШЕ: Посетите РедфинНов за више детаља.

РедфинНов накнаде

РедфинНов наводи накнаде за услуге које варирају од 5% до 13%. Редфин каже да се накнада разликује у зависности од стања куће и тржишта.

РедфинНов-ова накнада за услугу је делимично накнада за удобност: продавац не мора да чисти кућу, напушта је ради излагања, одржава отворене куће или ангажује извођаче поправки. Накнада за услугу такође надокнађује трошкове поседовања куће док је на продају — као што су порези на имовину, осигурање и комуналије.

» ВИШЕ: Који су трошкови затварања за продавца куће?

Куповина куће у власништву РедфинНов

Након што РедфинНов купи кућу и поправи је, празна кућа је на листи за продају. Редфинов сајт не наводи да је одређени дом купио РедфинНов. Потенцијални купци могу откључати доступне домове помоћу апликације и обићи их без заказивања.

Како започети са РедфинНов-ом

Да бисте започели процес, унесите своју адресу на главну страницу РедфинНов-а, одговорите на питања и отпремите пуно фотографија. Добићете одговор у року од неколико дана са прелиминарном ценом понуде и накнадом за услугу. Представници РедфинНов-а могу да одговоре на питања.

Ако прихватите прелиминарну понуду, РедфинНов ће заказати инспекције. Компанија их плаћа. Након што РедфинНов одузме процењене трошкове поправки од тржишне вредности куће, представља вам коначну понуду у готовини.

» ВИШЕ: Предности и мане продаје иБуиер-у

Често постављана питања Можете ли преговарати са РедфинНов-ом?

Када примите коначну понуду РедфинНов-а, имате пет дана да је узмете или напустите; цена није предмет преговора. Међутим, можете затражити „ажурирану понуду“ ако верујете да је РедфинНов нешто пропустио.

Ако одлучите да не продајете РедфинНов-у, кућу можете навести на конвенционални начин преко Редфина или другог брокера.

Које врсте домова купује РедфинНов?

Генерално, РедфинНов купује породичне куће, кондоминијуме и градске куће на парцелама величине испод пола хектара, у добром стању, усељене од стране власника или празне. Максимална старост варира у зависности од области метроа.

Не купује домове у заједницама са ограниченим узрастом, произведене куће, резиденције са озбиљним структуралним проблемима или места којима је потребан значајан посао како би била безбедна и погодна за живот. Сви закупци морају напустити имовину до датума затварања.

Да ли је РедфинНов легитиман?

РедфинНов је подружница Редфина, легитимног посредника у промету некретнинама који је у функцији од 2006.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here