Рефи Поссибле и РефиНов: Рефинансирајте кредите за власнике кућа са нижим примањима

Ако желите нижу стопу хипотеке, али су вас трошкови унапред или други захтеви навели да оклевате, нове опције рефинансирања од Фанние Мае и Фреддие Мац би могле да вас наведу да се одлучите.

Фанние Мае'с РефиНов и Фреддие Мац'с Рефи Поссибле су развијени посебно да помогну власницима кућа са нижим примањима да уштеде новац на хипотекама.

Основни захтеви за РефиНов и Рефи Могући:

 • Ваша тренутна хипотека мора бити у власништву Фанние Мае или Фреддие Мац.

 • Морате задовољити кредитни резултат, приход, историју плаћања и друге захтјеве зајмопримца.

 • Рефинансирање мора смањити вашу каматну стопу на хипотеку и вашу месечну исплату хипотеке.

Да ли имате стамбени кредит код Фреддие Маца или Фанние Мае?

Да бисте користили ове кредите за рефинансирање, морате већ имати хипотеку која је у власништву Фанние Мае (за РефиНов) или Фреддие Мац (за Рефи Поссибле).

Штреберски савет: Да бисте видели да ли је ваша хипотека у власништву неког од ових предузећа које спонзорише влада, потражите свој зајам на веб-сајтовима Фанние Мае и Фреддие Мац.

Ако ваш тренутни стамбени кредит подржава Федерална стамбена управа или Одељење за борачка питања, не можете да користите РефиНов или Рефи Поссибле, али постоје друге врсте рефинансирања које су вам доступне.

Постоји неколико избора ФХА рефинансирања, укључујући ФХА поједностављено рефинансирање, које има сличан захтев за смањење трошкова. Нема толико избора за рефинансирање ВА, али рефинансирање ВА ИРРРЛ такође може помоћи у смањењу ваших месечних или укупних трошкова хипотеке.

Да бисте сазнали да ли имате ФХА или ВА стамбени зајам, обратите се свом хипотекарном сервисеру или погледајте своје Завршно обелодањивање. У горњем десном углу прве странице за откривање података требало би да видите поље за потврду које означава тип вашег кредита. Ако пише да имате конвенционални зајам, велике су шансе да вашу хипотеку подржава Фреддие Мац или Фанние Мае.

» ВИШЕ: Научите основе рефинансирања хипотеке

Како се квалификовати за Фреддие Мац Рефи Поссибле или Фанние Мае РефиНов

Поред хипотеке која је у власништву Фреддие Маца или Фанние Мае, мораћете да испуните бројне критеријуме да бисте се квалификовали за Рефи Поссибле или РефиНов, укључујући следеће:

 • Приход: Ваш приход не може бити већи од 80% средњег прихода на подручју, са површином заснованом на локацији куће.

 • Кредитни резултат: Морате имати кредитни резултат од најмање 620.

 • Зачин: Морате да имате тренутну хипотеку најмање годину дана, али не више од 10 година.

 • Дуг-приход: Ваш однос дуга и прихода, или ДТИ, мора бити 65% или мање. То значи да мање од 65% вашег месечног укупног прихода (пре опорезивања, а не ваша примања) иде на постојеће дугове, укључујући вашу тренутну хипотеку.

 • Однос кредита и вредности: Ваш однос кредита и вредности, познат и као ЛТВ, је колико дугујете по хипотеци у односу на вредност ваше имовине. Ово не може бити више од 97% за већину некретнина; ако поседујете произведени дом, 95% је максимум.

 • Историја плаћања: Требаће вам солидна евиденција о плаћању хипотеке. Са Фанние Мае, морате да извршите све уплате на време у последњих шест месеци и не више од једне 30-дневне кашњења плаћања у току прошле године. Фреддие Мац тражи све то и да нисте имали делинквенцију од 60 дана или дуже у протеклих 12 месеци.

Имајте на уму да ни РефиНов ни Рефи Поссибле нису рефинансирање готовине. Ако било које рефинансирање резултира вишком средстава, нећете добити више од 250 долара назад. Остатак ће се користити за покривање трошкова затварања или за отплату ваше првобитне хипотеке. Али и једно и друго би требало да вам помогне да смањите месечне отплате хипотеке, надамо се да ћете дугорочно вратити више новца у ваш новчаник.

» ВИШЕ: Погледајте колико бисте могли да уштедите рефинансирањем

Предности нових опција рефинансирања Фреддие Мац и Фанние Мае

И Фанние Мае РефиНов и Фреддие Мац Рефи Поссибле нуде неколико великих предности које имају за циљ да вам помогну да уштедите новац.

 • Мање месечне исплате хипотеке: Са обе ове опције рефинансирања, ваш зајмодавац мора бити у могућности да смањи вашу месечну уплату хипотеке за најмање 50 УСД и смањи каматну стопу на хипотеку за најмање 0.5%.

 • Кредит за процену: Ако не испуњавате услове за одрицање од процене, ваш зајмодавац ће вам дати кредит до 500 долара за покривање трошкова процене куће.

Све у свему, Федерална агенција за стамбено финансирање (која надгледа Фанние Мае и Фреддие Мац) процењује да би власници кућа који користе ове опције рефинансирања могли да уштеде до 250 долара месечно, у просеку.

Како добити рефинансирање за Фреддие Мац или Фанние Мае

Ако купујете новог зајмодавца или покушавате да рефинансирате код свог првобитног хипотекарног зајмодавца, мораћете да питате да ли су ови кредити доступни. Неки зајмодавци оглашавају ове опције рефинансирања, али други можда и не.

Када се обратите зајмодавцима за рефинансирање да бисте се распитали о стопама, накнадама и другим разматрањима рефинансирања, обавестите кредитног службеника или представника да сте посебно заинтересовани за Рефи Поссибле (ако је ваша тренутна хипотека у власништву Фреддие Мац) или РефиНов ( Фанние Мае).

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here