Рефинансирање аутомобила: које су предности и недостаци?

Предности рефинансирања вашег кредита за аутомобил могу укључивати смањење месечне уплате за аутомобил, смањење камате коју плаћате или скраћивање рока кредита.

Недостаци рефинансирања ауто кредита могу укључивати накнаде, додатну камату ако продужите рок или уновчите капитал, и ризик да дугујете више него што аутомобил вреди.

Ево предности и недостатака које треба размотрити.

Предности рефинансирања кредита за аутомобил

Можете платити мање камата

Ако сте имали лош или никакав кредит када сте купили аутомобил и ваш кредит се од тада побољшао, могли бисте да се квалификујете за нижу камату. Ово је посебно тачно ако сте редовно плаћали на време током шест до 12 месеци. Такође, каматне стопе су генерално можда пале, или сте можда прихватили вишу стопу него што сте могли да се квалификујете да бисте добили бољу понуду за сам аутомобил.

Без обзира на ситуацију, ако можете да смањите тренутну стопу зајма за 1% или више, могли бисте уштедети довољно на камати током трајања кредита да би се рефинансирање исплатило.

Можете смањити месечну уплату

Рефинансирање може смањити месечну уплату аутомобила која је превелика за ваш буџет. Ниже плаћање може ослободити средства за отплату других дугова са вишим стопама. Такође вам може помоћи у периодима финансијских потешкоћа, попут наглог пада прихода.

Рефинансирање на нижу каматну стопу ће донекле смањити вашу исплату и може вам помоћи да избегнете заостајање у плаћању. Али да бисте видели значајно смањење плаћања, мораћете да продужите рок зајма, што ће вероватно значити да плаћате више камате током трајања кредита.

Можете отплатити кредит раније

Ако сте имали повећање прихода од куповине аутомобила, могли бисте размислити о рефинансирању кредита за аутомобил на краћи рок и нижој каматној стопи да бисте га отплатили раније. Наравно, могли бисте ићи путем додатног плаћања на тренутну уплату за аутомобил, али рефинансирање би могло помоћи да се више тих долара усмери на главницу, уштедећи још више.

Можете искористити капитал у свом аутомобилу

Ако вам треба готовина, можда ћете моћи да позајмите кредитом за рефинансирање у готовини користећи власнички капитал вашег аутомобила (вредност вашег аутомобила минус износ који дугујете на њему). Дакле, ако ваш аутомобил вреди 20.000 долара и имате још 10.000 долара да платите зајам, могли бисте да добијете зајам за рефинансирање за 15.000 долара и узмете 5.000 долара у готовини. Постоје ограничења и неки недостаци повезани са рефинансирањем готовине, тако да можете ићи овим путем само у хитним финансијским случајевима или ако имате стратешки план за коришћење новца за отплату дуга по већој стопи.

Недостаци рефинансирања кредита за аутомобил

Већина зајмопримаца који рефинансирају платиће мање камате, неће плаћати накнаде и брже ће се извући из дугова – али ти резултати нису загарантовани.

Могли бисте платити више у камати

Ако рефинансирате на дужи рок зајма да бисте смањили плаћање, можда ћете заправо платити више због додатних месеци камате које плаћате. Чак ни смањена стопа можда неће надокнадити трошкове наставка плаћања камате још годину или две.

Можда ћете морати да платите таксе

Питајте свог тренутног зајмодавца да ли ћете дуговати казну за превремену отплату зајма раније. Ваша држава може наплатити накнаде за поновну регистрацију вашег аутомобила или пренос власништва. И ваш зајмодавац за рефинансирање би могао имати накнаде за пријаву, иако већина нема. Упоредите своје укупне накнаде са износом који ћете уштедети од рефинансирања.

Могао би да се окренеш наопачке

Рефинансирање ради продужења рока или узимање готовине из свог капитала могло би да доведе до тога да дугујете више од онога што ваш аутомобил вреди, што се назива наопако на вашем кредиту. Ако одлучите да продате или тргујете својим аутомобилом, морали бисте да платите зајмодавцу разлику која би могла износити хиљаде долара.

Како да процените да ли је рефинансирање вашег аутомобила добра идеја за вас

  1. Имајте јасан циљ. Да ли желите да смањите месечну уплату, добијете готовину за хитне случајеве или отплатите кредит раније? Знати шта желите да постигнете може вам помоћи када се пријавите за рефинансирање и текуће бројеве.

  2. Добијте понуде за кредите за рефинансирање. Купујте неколико зајмодаваца за рефинансирање да бисте сазнали за коју каматну стопу ћете се квалификовати под различитим условима.

  3. Покрени бројеве. Користите наш калкулатор за рефинансирање ауто кредита да упоредите свој тренутни ауто кредит са могућностима зајма за рефинансирање и видите како ће то утицати на вашу месечну уплату. Такође можете видети колико ће рефинансирање коштати или уштедети укупно, укључујући камату.

Увек је добра идеја унапред одмерити предности и недостатке рефинансирања вашег аутомобила. Чак и ако је ваш циљ једноставно да добијете готовину за хитне случајеве, ипак би требало да прочитате ситна слова и знате укупне трошкове на које се обавезујете.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here