Кредити за реновирање проширују ваше могућности куповине куће

Једно решење је проширити претрагу на фиксер-упперс. Уз хипотеку за реновирање, можете добити један стамбени кредит који комбинује куповну цену са трошковима побољшања.

Нема довољно приступачних домова

Почетне куће су ретке, било да су нове или половне. Већина добитака у стамбеном инвентару остварена је у луксузним кућама, наводи Реалтор.цом.

Пад почетних новоградњи је снажан: 36% кућа изграђених 2000. имало је мање од 1.800 квадратних стопа; у 2017., 22% јесте, према Харвардском Заједничком центру за стамбене студије.

Што се тиче постојећих домова, препродаје кућа које коштају 100.000 до 250.000 долара су смањене 1.9% у октобру, у поређењу са годином раније, према Националној асоцијацији посредника за некретнине. Потражња постоји: чак и са падом, куће у том ценовном рангу износиле су 40.2% од продаје.

Суочени са недостатком приступачних домова, има смисла размислити о куповини и поправљању станова који су застарели или им је потребна поправка.

Три главне врсте зајмова за реновирање су ФХА 203(к) зајам, осигуран од стране Федералне управе за стамбена питања, зајам ХомеСтиле, за који гарантује Фанние Мае и зајам ЦХОИЦЕРеноватион, за који гарантује Фреддие Мац. Сва три покривају већину побољшања у кући, било великих или мањих.

„У суштини, сваку врсту поправке која се може урадити на некретнини, ми то радимо“, каже Бред Мекмулен, потпредседник за реновирање за ПримеЛендинг, националног хипотекарног зајмодавца који ставља нагласак на кредите за реновирање.

» ВИШЕ: Сазнајте колико куће можете приуштити

Кредити за реновирање отварају више врата

И ФХА 203(к) и ХомеСтиле се могу користити за структурална и козметичка реновирања. Код оба типа кредита, радови на реновирању могу почети одмах након затварања.

ФХА-ов 203(к) зајам је само за примарну пребивалиште. Захтева минимални кредитни резултат од 500 са учешћем од најмање 10%; кредитни резултат од 580 или више омогућава учешће од 3.5%. Ови кредити се не могу користити за посао који ФХА сматра луксузом, као што је инсталирање базена.

Постоје две врсте 203(к) кредита: ограничени и стандардни. Ограничено је за реновације које коштају 35.000 долара или мање које не захтевају велике структуралне радове. Стандард је за пројекте вредне више од 35.000 долара или који укључују велике структуралне радове.

Стандардни зајам из 203(к) захтева ХУД консултанта, који помаже власнику куће да тражи и анализира понуде и надгледа инспекцију рада. Консултанти су често извођачи радова, архитекте или инспектори, каже МцМуллен. ХУД има алат за тражење консултаната.

ХомеСтиле кредит Фанние Мае може се користити за куповину и поправку примарне резиденције, друге куће или инвестиционе некретнине. Захтева минимални кредитни резултат од 620. Минимално учешће је 3% или 5%, у зависности од тога да ли је у кући станују власници и да ли је зајмопримац први пут купац куће или има низак до умерен приход.

ХомеСтиле зајмови имају неколико ограничења у погледу побољшања, осим што „треба да буду трајно причвршћени за некретнину (било за стан или земљиште)“, према смерницама Фанние Мае. То значи да ХомеСтиле може платити за додавање базена.

» ВИШЕ: Додаци и недостаци 203(к) и ХомеСтиле кредита

Замке на које треба обратити пажњу

Најчешћи проблем је немогућност добијања детаљних процена трошкова, каже МцМуллен. Да бисте спречили прекорачење трошкова, уверите се да су процене специфичне за материјале и да укључују трошкове инспекција, дозволе и накнаде за консултанте (ако је примењиво).

Још једна замка: претерано побољшање дома. Ако свака кућа у блоку има једну етажу и три спаваће собе, можда би била лоша идеја да додате другу спрат са две спаваће собе. Дом се више неће уклапати у комшилук и биће тешко добити тачну процену вредности куће после реновирања због недостатка сличних кућа у близини.

Почетак

Након што пронађете кућу коју желите, изаберите зајмодавца, одлучите о врсти кредита и унајмите ХУД консултанта. Затим, уз саветовање консултанта, добијте процене од извођача радова. Вашем зајмодавцу ће бити потребне копије процена.

Радови на реновирању могу почети одмах након што затворите кредит. Када се побољшања заврше, имаћете свој дом онаквим какав желите — раније него што сте мислили да је могуће.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Више од НердВаллета

  • ФХА позајмица: Шта треба да знате

  • Израчунајте своју ФХА хипотеку

  • Пронађите најбоље ФХА хипотекарне зајмодавце

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here