Објашњено осигурање за изнајмљивање аутомобила

Ако сте изнајмили аутомобил, вероватно сте били упозорени од стране продаваца на шалтеру о могућим последицама одласка без куповине осигурања за изнајмљивање аутомобила њихове компаније. Ставите на лицу места, можда нећете бити сигурни у то шта тачно покривате. И то је оно на шта компаније за изнајмљивање рачунају - заједно са својим провизијама за продају покрића.

Имајте на уму да осигурање за изнајмљивање аутомобила није исто што и покриће надокнаде за изнајмљивање аутомобила, уобичајена опција ауто полисе која покрива трошкове изнајмљивања аутомобила ако се ваше возило поправља као део захтева.

Упоредите осигурање аутомобила

са Поштански број Старост 16-2021-2425-3435-4445-5455-6465+ Тренутни осигуравач Тренутно није осигуран21ст ЦентуриААА ИнсуранцеАллСтатеЕсуранцеФармерс ИнсуранцеГеицоНатионал Генерал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)И. Одличан (720-850) Добар (690-719) Просечан (630-689) Лош (350-629) ИДЕМО

Информације у наставку ће вам помоћи да разумете да ли вам је потребно осигурање за изнајмљивање аутомобила и како да га набавите пре него што стигнете на шалтер за изнајмљивање.

» ВИШЕ: Цитати за осигурање аутомобила: Шта треба да знате

Да ли вам је потребно осигурање за изнајмљивање аутомобила?

Не морате да имате сопствену полису ауто осигурања да бисте изнајмили аутомобил. Међутим, агенције за изнајмљивање обично имају минимално покриће за своја возила, тако да ако доживите несрећу, могли бисте бити одговорни за значајне трошкове.

Друге опције укључују куповину додатног осигурања од компаније за изнајмљивање аутомобила, коришћење кредитне картице за покриће или добијање самосталне политике преко треће стране.

Осигурање за изнајмљивање аутомобила вс. сопствено ауто осигурање

Ево типичних опција осигурања од компанија за изнајмљивање аутомобила, заједно са начином да утврдите да ли већ имате покриће у оквиру сопствене полисе ауто осигурања.

Штреберски савет: Покриће из ваше сопствене политике се примењује када користите изнајмљени аутомобил у личне, непословне сврхе. Правила могу бити другачија за пословну употребу изнајмљеног аутомобила. Проверите код свог осигуравача или послодавца детаље о покрићу када користите изнајмљени аутомобил за посао.

Несреће и крађе аутомобила

На шалтеру: Одрицање од штете од губитка или ЛДВ, такође названо одрицање од штете у случају судара или ЦДВ, ослобађа вас за штету на изнајмљеном возилу или крађу аутомобила. Технички то није осигурање, већ одрицање које каже да компанија за изнајмљивање аутомобила неће доћи за вама.

Ваша политика: Ако имате судар и свеобухватно покриће у оквиру сопствене политике, она ће се генерално проширити на изнајмљени аутомобил све док изнајмљујете унутар У.С. или Канада. Међутим, и даље ћете бити одговорни за одбитак, а подношење захтева на полису ауто осигурања може повећати вашу премију.

Ако немате свеобухватну и нескладну своју редовну полису, или изнајмљујете на локацији на којој ово покриће није на снази, мораћете да платите штету осим ако не купите ЛДВ.

Штету коју наносите другима

На шалтеру: Додатна заштита од одговорности ће платити штету коју нанесете туђим возилима или имовини. Типични лимити се крећу од 300.000 до 1 милион долара. Ако немате ауто осигурање (на пример, ако немате аутомобил), или ако путујете у земљу у којој ваша полиса не нуди покриће, требало би да купите ово.

Ваша сопствена полиса: Ваше сопствено осигурање од одговорности ће вас обично покрити када возите изнајмљене аутомобиле унутар У.С. и Канада. Ако имате минимално покриће одговорности на вашој ауто полиси, можете купити додатну заштиту да бисте повећали своју покривеност.

Повреде за вас

На шалтеру: Лично осигурање од незгоде покрива медицинске трошкове за вас и ваше путнике ако сте укључени у несрећу. Ово укључује хитну помоћ, медицинску негу и бенефиције у случају смрти.

Ваша сопствена политика: Ако имате покриће од личних повреда или медицинских плаћања кроз вашу полису аутомобила, вероватно вам неће требати лично осигурање од незгоде све док изнајмљујете у Сједињеним Државама.С. или Канада. Ваше здравствено осигурање такође може да вас покрије ако боравите у Сједињеним Државама.С. У иностранству вам вероватно није потребно лично осигурање од незгоде ако имате путно здравствено осигурање.

За бенефиције у случају смрти, размислите о куповини полисе животног осигурања. Можете добити понуде животног осигурања на мрежи.

Твоје украдене ствари

На шалтеру: Покриће личних ствари плаћа ваше ствари ако су украдене из изнајмљеног аутомобила, до одређеног износа у доларима.

Ваша сопствена полиса: Полиса осигурања власника куће или изнајмљивача углавном ће покрити вашу имовину ако је украдена, чак и када путујете ван земље. Да бисте поднели захтев за крађу, обично ћете морати да поднесете полицијски извештај и примениће се ваш одбитни износ. Као и код захтева за осигурање аутомобила, подношење имовинског захтева може довести до повећања ваших стопа.

» ВИШЕ: Упоредите осигурање аутомобила

Коришћење ваше кредитне картице за покриће изнајмљених аутомобила

Кредитне картице често пружају покриће за изнајмљене аутомобиле, под претпоставком да сте користили картицу за плаћање најма и да је изнајмљивање на ваше име. Они могу бити посебно корисна опција у иностранству на местима где вас лично ауто осигурање неће покрити.

Аутоматски ћете имати ово покриће ако је укључено у вашу кредитну картицу – нема потребе да зовете или потписујете формуларе. Али то је обично секундарно покриће, што значи да ће се ваша полиса ауто осигурања прво исплатити ако је доступна. НердВаллет је проценио кредитне картице које нуде добро осигурање за изнајмљивање аутомобила.

Ако планирате покриће кредитне картице, позовите издаваоца кредитне картице да потврдите детаље.

» ВИШЕ: Пад осигурања за изнајмљивање аутомобила у иностранству? Знајте ризике

Куповина осигурања за изнајмљивање аутомобила на своју руку

Неке компаније продају самосталне полисе за аутомобиле за изнајмљивање ако не желите да купите осигурање на шалтеру. Генерално, морате да одбијете покриће компаније за изнајмљивање да бисте их користили.

Аллианз Глобал Ассистанце

Аллианз Глобал Ассистанце продаје заштитник од оштећења аутомобила изнајмљених за 11 долара дневно који исплаћује до 75.000 долара за штету и губитак. То је примарно покриће, тако да се исплати пре вашег сопственог ауто осигурања и укључује 24-часовну хитну помоћ.

Бонзах

Бонзах продаје осигурање од 7 долара.99 по дану који исплаћује до 35.000 долара за поправку или замену возила. То је примарно осигурање, тако да се исплаћује пре вашег сопственог осигуравача. Смернице углавном покривају путовања у иностранство, али проверите ситна слова.

Осигурајте мој аутомобил за изнајмљивање

Инсуре Ми Рентал Цар нуди ослобађање од штете која покрива до 100.000 долара штете на вашем изнајмљеном возилу. Можете купити покриће било где од једног дана (почевши од 9 УСД.75) до године. Полиса обезбеђује примарно покриће тако да не морате прво да користите сопствено ауто осигурање. Смернице се такође могу проширити на изнајмљивање ван У.С.

Покривач за изнајмљивање

Покриће за изнајмљивање нуди полисе без одбитка које се рачунају као примарно покриће, тако да не бисте морали прво да поднесете захтев свом ауто осигуравачу. Опције покрића се разликују у зависности од земље. Рентал Цовер не наводи цене на својој веб страници, али тврди да је до 50% јефтинији од пулта за изнајмљивање.

Наравно

Суре нуди осигурање за изнајмљивање аутомобила које покрива до 100.000 долара штете на возилу, плус било коју од ваших ствари у њему. Покривеност такође укључује пробушене гуме и изгубљене кључеве, а понуду можете добити на мрежи на његовој веб страници.

Закључак: Да ли вам је потребно осигурање за изнајмљивање аутомобила?

Можда нећете морати да купујете осигурање компаније за изнајмљивање аутомобила ако:

  • Путујете унутар Сједињених Држава.С. или Канада и ваша сопствена ауто полиса пружа довољно покрића.

  • Ваша кредитна картица нуди осигурање за изнајмљивање аутомобила.

  • Купили сте самосталну покривеност преко посебне компаније.

Можда ћете желети да купите осигурање компаније за изнајмљивање аутомобила ако:

  • Бринете се да ћете морати да платите одбитак или вишу стопу на ауто осигурање ако оштетите аутомобил за изнајмљивање.

  • Немате сопствено ауто осигурање или покриће путем кредитне картице.

  • Путујете у иностранство где вас ваша лична политика за аутомобиле неће покривати.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here