Цитати осигурања закупаца: шта треба да знате

Шта је понуда осигурања закупаца?

Понуда осигурања закупаца је персонализована процена колико ће ваша полиса коштати. Заснован је на факторима као што су где живите, вредност ваших личних ствари и да ли ваш дом има противпожарне аларме или друге безбедносне карактеристике.

Пошто свака осигуравајућа компанија користи јединствену формулу за израчунавање стопа, вреди мало куповати да бисте упоредили понуде осигурања изнајмљивача и пронашли најнижу цену.

» ВИШЕ: Шта је осигурање закупаца и шта оно покрива?

Како добити понуде за осигурање изнајмљивача

Имате неколико опција када будете спремни да купите осигурање изнајмљивача. Без обзира коју одаберете, покушајте да добијете најмање три понуде — све са истим ограничењима покривености и одбитком — како бисте могли да процените која компанија нуди најбољу цену за ваше потребе.

Купујте понуде за осигурање изнајмљивача на мрежи или телефоном

Бројни осигуравачи нуде понуде осигурања изнајмљивача на мрежи. Неки вам омогућавају да купите полису на мрежи, док вас други усмеравају до агента да финализира детаље на телефону пре куповине.

Пошто је осигурање закупаца релативно једноставан производ у поређењу са другим врстама осигурања, лакше је куповати на мрежи. Међутим, већина компанија вам такође дозвољава да прођете кроз цео процес телефоном ако желите.

Радите са агентом за осигурање

Друга опција када тражите процену осигурања закупаца је агент осигурања који ради за једну компанију као што су Аллстате, Стате Фарм или Фармерс Инсуранце. Пошто раде искључиво са једним осигуравачем, ови агенти имају тенденцију да имају детаљно знање о политици те компаније.

Иако неки агенти добијају плату, највећи део њиховог прихода обично долази од провизија и бонуса од продаје, што може бити подстицај за продају скупљих политика. За разлику од независних агената, заробљени агенти не могу вам понудити понуде од више осигуравајућих компанија.

Обратите се независном агенту за осигурање или брокеру

Ако желите да разговарате о опцијама осигурања својих изнајмљивача, а да се не обавезујете на једну компанију, размислите о раду са независним агентом или брокером.

И независни агенти и брокери раде са више осигуравача, тако да могу да отворе ширу мрежу када нуде понуде. Једна кључна разлика између њих је у томе што агенти раде у име осигуравајућих компанија, док брокери раде у ваше име. Многи агенти могу да „везују“ полисе осигурања, што значи да могу да поставе покриће чак и пре издавања формалне полисе; брокери се, у међувремену, пријављују за полисе у ваше име.

И агенти и брокери се плаћају уз провизију, иако брокери могу наплатити додатне накнаде. Пре него што почнете да радите са агентом или брокером, питајте које провизије и накнаде ће важити за њихове услуге.

» ВИШЕ: Могу ли да поделим осигурање изнајмљивача са својим цимером?

Које информације су вам потребне да бисте добили понуду за осигурање изнајмљивача?

Пре него што почнете да купујете понуде за осигурање изнајмљивача на мрежи или телефоном, желећете да имате при руци следеће информације:

  • Основни лични подаци (име, датум рођења, брачни статус и број социјалног осигурања).

  • Адреса за изнајмљивање и датум када ће вам требати покриће за почетак.

  • Приближна вредност ваших личних ствари (користите наш калкулатор испод да бисте то проценили).

  • Број људи који живе са вама.

  • Детаљи о вашем изнајмљивању, укључујући колико је близу ватрогасне станице и да ли има безбедносне функције као што су браве или аларми против провале.

  • Информације о претходном осигурању и потраживањима (будите искрени - осигуравач може сазнати).

Шта улази у понуду осигурања изнајмљивача?

Многи фактори могу утицати на вашу понуду осигурања изнајмљивача, иако их свака осигуравајућа компанија другачије тежи. Најчешћи фактори укључују:

Где живите. Вероватно ћете имати већу премију ако живите у делу земље који је подложан ураганима, шумским пожарима или другим природним катастрофама. Ваш комшилук је такође важан: Станари у насељима са вишим стопама криминала обично плаћају више за осигурање изнајмљивача.

Локална заштита од пожара. Ако се ваш дом налази у близини ватрогасне станице или хидранта, вероватно ћете платити мање за осигурање изнајмљивача него неко на удаљеној локацији.

Заштитне карактеристике. Да ли ваша стамбена зграда има обезбеђење? Да ли ваш дом има аларме против провале, прскалице, детекторе дима или друге заштитне карактеристике? Све ово би вам могло донети попусте на вашу премију јер смањују вероватноћу пожара или крађе.

Твој кредит. Студије су показале корелацију између лошег кредита и веће стопе потраживања, тако да у већини држава људи са ниским кредитним резултатом плаћају више за осигурање изнајмљивача.

Коришћење кредита за одређивање цена за власнике кућа, изнајмљивача, осигурања станова и мобилних кућа није дозвољено у Калифорнији, Мериленду, Масачусетсу или Вашингтону.

» ВИШЕ: Како лош кредит може повећати стопе осигурања ваших изнајмљивача

Ваша ограничења покривености. Један од кључних фактора у сваком цитату осигурања изнајмљивача је колико ствари бисте морали да замените у потенцијалној катастрофи. Једнособни стан опремљен са неколико комада који се сами склапају биће јефтинији за осигурање од велике куће за изнајмљивање пуне антиквитета и високотехнолошке електронике. Виши лимит одговорности такође може допринети скупљој премији.

Твој љубимац. Ваш пас много доприноси вашем домаћинству - а може додати и премију осигурања вашег изнајмљивача. Део одговорности ваше политике изнајмљивача обично вас покрива ако ваш пас уједе некога изван вашег домаћинства, али велики пси или одређене расе могу имати нешто већу премију - или уопште неће бити покривени.

» ВИШЕ: Зашто је вашем псу потребно осигурање од одговорности чак и ако је савршен

Ваш кућни посао. Ако радите од куће, можда ћете морати да додате возача у своју полису изнајмљивача или да купите посебну комерцијалну полису како бисте покрили своју канцеларијску опрему и потенцијалну одговорност за повреду на послу која се догоди у вашем дому.

Ваше претходне тврдње. Ако сте раније поднели било каква потраживања — чак и ако су била код друге компаније — ваш осигуравач може сматрати да сте ризичнији и да вам наплати више.

Одабир праве количине покривености

Стандардна полиса осигурања закупаца генерално укључује три главне врсте покрића. Ево колико да купите.

Покривеност личне имовине

Ово покриће ће се исплатити за замену ваших ствари ако су украдене или уништене услед пожара, урагана или других катастрофа. Да бисте изабрали праву количину покрића, мораћете да знате приближну вредност својих ствари. Калкулатор испод може вам дати брзу процену. Паметно је заокружити на следећи доступни ниво покривености како бисте били сигурни да ћете добити у потпуности надокнаду.

Додатни трошкови живота

Такође познато као „губитак коришћења“, ово покриће ће се исплатити ако треба да живите негде другде док се ваш дом поправља након покривеног захтева. Ово укључује трошкове хотела, оброка у ресторанима и друге трошкове ван ваших нормалних трошкова живота код куће. Покривеност губитка коришћења може се израчунати као проценат лимита ваше личне имовине или као фиксни износ (обично неколико хиљада долара).

Покриће одговорности

Осигурање од одговорности станара плаћа ствари као што су медицински рачуни за посетиоца који се спотакне и падне на ваш тепих, правни трошкови ако вас неко тужи и трошкови поправке ако ваше дете разбије комшији прозор.

Пре него што изаберете ограничење одговорности — опције се обично крећу од 100.000 до 500.000 долара — сабирајте укупну вредност ваше имовине, укључујући возила и уштеђевину, и уверите се да купите довољно обавеза да их покријете како не бисте ризиковали да их изгубите ако се суочите са тужбом.

Како добити најјефтиније могуће осигурање изнајмљивача

Просечна цена осигурања изнајмљивача је 168 долара годишње, или око 14 долара месечно, према анализи курса НердВаллет-а, али можда ћете моћи да добијете нижу цену ако купујете около. Чак и ако пронађете компанију која вам се допада, вреди упоредити цене једном годишње и сваки пут када се преселите да бисте били сигурни да не пропустите бољу понуду.

» ВИШЕ: Најбоље јефтино осигурање за изнајмљиваче

Ево још неколико начина да смањите премију осигурања закупаца:

Повећајте свој одбитак. Ако сте вољни да платите мало више из свог џепа када поднесете захтев, ваша годишња премија ће се смањити. (Само се уверите да ћете имати одбитни износ при руци или доступан.)

Радите на свој кредит. Плаћање рачуна на време и смањење дуга могу вам помоћи да изградите кредит - и да добијете нижу стопу осигурања закупаца.

Пакет полисе осигурања. Осигурајте свој аутомобил и свој најам код исте компаније и често ћете добити попуст.

Додајте безбедносне функције. Инсталирајте протупровални аларм или замолите свог станодавца да стави засун на ваша вањска врата. Не само да ће ове функције помоћи да будете безбедни, већ би вам такође могле уштедети новац на вашој политици изнајмљивача.

Избаците непотребну покривеност. Повремено прегледајте документе о политици како бисте били сигурни да ваша покривеност и даље одговара вашим потребама. На пример, ако сте купили додатно осигурање за музички инструмент који више не поседујете, можете одустати од тог покрића.

» ВИШЕ: 6 разлога да не прескочите осигурање изнајмљивача

Често постављана питања Колико времена је потребно за осигурање изнајмљивача?

Зависи од ваших потреба за покривеношћу и од тога како се одлучите за куповину. Неки осигуравачи могу да вам прођу кроз онлајн понуду за само неколико минута, али ако имате компликовану ситуацију или много питања, пожелећете да уложите мало више времена на телефон са агентом.

Да ли добијање понуде за осигурање изнајмљивача утиче на мој кредит?

Добијање понуда за осигурање изнајмљивача неће променити ваш кредитни резултат. Међутим, лош кредит може повећати стопе осигурања ваших изнајмљивача у већини држава.

Научите како да пријавите своју кирију кредитним бироима.

Зашто су моје квоте осигурања закупаца тако високе?

Ако поседујете много вредних ствари, подносили сте потраживања у прошлости, имате лошу кредитну способност или живите у области високог ризика (као што је приобална држава склона ураганима или суседство са много криминала), ваше квоте осигурања изнајмљивача могу бити већи од очекиваног.

Можете ли добити понуду осигурања закупаца пре потписивања уговора о закупу?

Да - и можда ћете морати ако ваш станодавац захтева доказ о осигурању. Започињање процеса пре него што се уселите даје вам довољно времена за куповину и проналажење најбоље понуде.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here