Помоћ на путу: где добити, шта питати

Никада не успева – скоро сте на следећем састанку када вам понестане бензина или вам пукне гума. Помоћ на путу може вам помоћи у обе ситуације. Можда већ имате услугу, бесплатно.

Покривеност помоћи на путу помаже возачима када не могу да врате аутомобил на пут. Без обзира да ли сте изгубили кључ од аутомобила, остали без горива или вам је потребно да се ваш аутомобил вуче, план помоћи на путу може да вас извуче из више од једне ванредне ситуације.

» ВИШЕ: Цитати за осигурање аутомобила: Шта треба да знате

Шта покрива помоћ на путу?

Услуге на путу варирају у зависности од компаније, али често укључују:

 • Вуча.

 • Замена пробушене гуме.

 • Испорука горива.

 • Браварске услуге.

 • Батерија јумп-старт.

 • Витлање, које вуче аутомобил ланцем или конопцем ако је заглављен у снегу, леду или блату.

Са планом помоћи на путу, обично плаћате месечну или годишњу накнаду за покриће. Затим, када вам затреба помоћ, можете добити услуге без додатних трошкова или са попустом.

Друга опција је плаћање по инциденту за покривање пута. Уместо да плаћате сваког месеца без обзира да ли користите услугу или не, можете платити када (и ако) вам затреба помоћ.

Избор плана помоћи на путу

Помоћ на путу може бити доступна преко:

 • Компанија за осигурање аутомобила.

 • Чланство у ААА или другој организацији.

 • Произвођач аутомобила.

 • Провајдер мобилних телефона.

 • Компанија за кредитне картице.

Неке опције су скупље од других, али не заснивајте своју одлуку искључиво на цени. Сви планови помоћи на путу нису исти, па обавезно поставите ова питања:

Колико кошта овај план и шта укључује? Постоје ли додатне накнаде?

Помоћ на путу може коштати од 5 до више од 100 долара годишње - или може бити бесплатна повластица од компаније за кредитне картице или произвођача нових аутомобила.

Можда ћете имати додатне трошкове изнад ове основне цене за одређене услуге. На пример, ваш план може да покрива испоруку горива, али захтева да платите гас. Неке смернице такође ограничавају број сати ручног рада или колико миља аутомобил може да се одвуче пре него што вам се наплати додатна накнада.

Колико захтева за услугу можете имати сваке године?

Неколико полиса дозвољава неограничене позиве за услуге, али многе ће покрити само четири потраживања годишње. Након тога, обично и даље можете добити помоћ тако што ћете платити додатну накнаду. Али ако имате превише захтева, неке компаније вам можда неће понудити покриће помоћи на путу у будућности.

Да ли сте покривени ако нисте у свом аутомобилу? 

Док осигуравајућа друштва и произвођачи аутомобила углавном пружају услуге засноване на аутомобилу, организације за чланство као што је ААА покривају појединца. То значи да можете да позовете помоћ ако се аутомобил вашег пријатеља поквари док сте ви на путу.

Да ли се политика проширује и на друге?

Чланске организације вам обично дозвољавају да додате чланове домаћинства уз додатну накнаду. Неки планови преко компанија за мобилне телефоне пружају покривеност на основу тога ко има регистровани уређај. На пример, ако ваш пријатељ позајми ваш уписани мобилни телефон и треба му помоћ на путу, инцидент ће бити покривен чак и ако нисте тамо.

Да ли ће потраживања за услугу утицати на ваше стопе осигурања аутомобила?

Ако купите покриће за помоћ на путу преко своје компаније за осигурање аутомобила, превелика потраживања могу утицати на ваше стопе. Све док користите план само за повремене хитне случајеве, вероватно нећете видети да се ваше стопе повећавају. Али портпароли Стате Фарма и фармера напомињу да би велики број захтева за хитне случајеве могао бити означен као ризик и изазвати повећање стопе.

Ваше стопе осигурања аутомобила неће бити погођене ако користите помоћ на путу из другог извора, као што је ААА или компанија за кредитне картице.

» ВИШЕ: Упоредите цене осигурања аутомобила

Где добити помоћ на путу

Ако желите да купите план помоћи на путу, добро размислите где желите да га купите. У наставку смо детаљно описали неколико опција како бисмо вам помогли да одредите који је метод најбољи за вас.

Компанија за осигурање аутомобила

Осигуравајућа друштва углавном нуде помоћ на путу као опционо покриће, али она може бити доступна само ако купите свеобухватно осигурање и осигурање од судара. Неки планови, попут државне помоћи на путу, имају неограничену покривеност услугама, док други могу платити само четири инцидента годишње.

Иако сви осигуравачи не нуде помоћ на путу, многи то чине, укључујући:

 • Аллстате: Можете додати помоћ на путу у своју полису осигурања почевши од 25 долара годишње по аутомобилу. Ако немате Аллстате политику или више волите чланство које укључује додатне услуге, можете бирати између две, у распону од 79 до 139 долара годишње. У зависности од нивоа чланства, политика укључује три до пет сервисних позива годишње. Ако не желите да се посветите плану, Аллстате има опцију плаћања по употреби почевши од 119 долара по вучи.

 • Ерие: Покриће кошта око 5 долара годишње по аутомобилу и доступно је само ако имате свеобухватно осигурање или осигурање од судара. Предности укључују вучу до најближе сервисне гараже, плус 20 миља.

 • Пољопривредници: Трошкови покрића варирају у зависности од државе и политике, без постављеног ограничења за број сервисних позива. Погодности укључују вучу до 150 долара.

 • Геицо: Помоћ на путу почиње од 14 долара годишње по аутомобилу, укључујући услуге закључавања до 100 долара.

 • Прогресивна: Покривеност укључује погодности као што су услуге шлеповања било где у кругу од 15 миља или до најближег сервиса.

 • Државна фарма: Помоћ на путу кошта око 8 долара годишње по аутомобилу, без ограничења на позиве хитне службе. Државна фарма такође нуди покривеност са плаћањем по инциденту.

ААА и друге организације чланице

Организације за чланство могу бити скупље од других опција помоћи на путу, али долазе са погодностима које обично нећете наћи у другим врстама планова. Са организацијом као што је ААА или Беттер Ворлд Цлуб, можете да добијете бенефиције на путу за хитне случајеве и погодности као што су помоћ при резервацији путовања и попусти на хотеле, изнајмљивање аутомобила и карте за кино.

И ААА и Беттер Ворлд Цлуб нуде различите нивое чланства. Беттер Ворлд Цлуб, који се фокусира на еколошке вредности, кошта 58 долара.95 годишње за основни план и 97 долара.95 за премиум план. Трошкови ААА чланства се разликују у зависности од нивоа и локације, али цене могу да се крећу од око 50 долара до више од 165 долара годишње.

Ови планови често укључују четири сервисна позива годишње, али се могу разликовати у зависности од компаније и нивоа чланства. Обе компаније вам омогућавају да додате људе који живе у вашем домаћинству уз додатну накнаду.

ААА и Беттер Ворлд Цлуб нису једине чланске организације које укључују помоћ на путу. На пример, ако поседујете рекреативно возило и више бринете о попустима за камповање него о путовању, Гоод Сам Цлуб, који се брине за власнике камп-приколица, би могао бити бољи за вас. Гоод Сам нуди само аутоматско покриће по цени од 49 долара.95 годишње, а пакети за аутомобиле и РВ у распону од 64 долара.95 до 119 долара.95.

Произвођач аутомобила

Можда већ имате бесплатну помоћ на путу ако сте недавно купили ново возило. Неки произвођачи аутомобила га аутоматски укључују када купите нови аутомобил. Покривеност је обично ограничена на одређени број година или миља. Ево неколико примера.

Аутомобилска компанија

Помоћ на путу

Форд

Бесплатно, до 60.000 миља или пет година

Генерал Моторс

Већина возила може добити три месеца бесплатне ОнСтар покрића, што укључује помоћ на путу

Хиундаи

Бесплатна помоћ на путу првих пет година

Тоиота

Бесплатно покриће прве две године, са неограниченом километражом

Волксваген

Бесплатно прве три године или 36.000 миља. Сертификована половна возила добијају две године бесплатног покрића када оригинално покриће истекне или када се сертификовано половна возила прода

Компанија за мобилне телефоне

Неке компаније за мобилне телефоне, укључујући Веризон и АТ&Т, такође обезбеђују покривеност путевима у хитним случајевима.

Веризон план кошта 3 долара месечно по телефонској линији за четири захтева годишње. Максимална корист по инциденту варира у зависности од пружене услуге. На пример, витло је обезбеђено до ограничења услуге од 100 УСД. Ако сте Веризон купац, али немате план за хитне случајеве на путу, платићете 89 УСД.95 по инциденту.

АТ&Т наплаћује 2 долара.99 месечно за покриће, а први месец је бесплатан. Ограничени сте на четири сервисна догађаја годишње, до максималне користи од 75 долара по инциденту.

Обе компаније пружају помоћ на путу преко Сигнатуре Мотор Цлуб-а, подружнице Аллстате-а, и дозвољавају свакоме да користи ову услугу ако има регистровани уређај са собом у тренутку потребе.

Компанија за кредитне картице

Ако имате Мастерцард или Виса кредитну картицу, можда већ имате приступ помоћи на путу. Неке од ових картица пружају покриће плаћања по инциденту, што значи да ћете плаћати сваки пут када користите услугу, али вам неће бити наплаћено ништа ако никада не користите ову погодност. Не постоји месечна или годишња накнада за ову врсту помоћи на путу, иако може постојати годишња накнада за саму кредитну картицу.

Виса и Мастерцард нуде отпрему на путу по различитим ценама у зависности од одређене картице коју имате. На пример, Виса Сигнатуре кредитне картице обично наплаћују 69 долара.95 по инциденту, без ограничења колико пута га користите.

Да ли вам је потребна помоћ на путу?

Да ли желите да купите план помоћи на путу је лични избор. Ако возите само на кратким раздаљинама или имате покривеност аутоматски преко произвођача аутомобила или компаније за издавање кредитних картица, можда не желите да тражите додатну заштиту. А ако једва користите помоћ на путу, можда ће вам бити пријатно да плаћате из џепа у тим ретким приликама.

Ипак, у зависности од ваше ситуације, план путне службе за хитне случајеве може вам помоћи да ублажите анксиозност и уштедите новац на дуге стазе. Можда би се исплатило ако:

 • Имајте предстојеће путовање.

 • Желите додатне погодности које чланска организација нуди.

 • Имајте дуго путовање.

 • Имати старији ауто.

 • Преферирајте погодност покривености.

 • Нису упознати са сервисним гаражама или аутомеханичарима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here