Ровер вс. Ваг: Која је апликација боља за зарађивање?

За љубитеље кућних љубимаца, плаћање за дружење са крзненим пријатељима може звучати као сан. Али то је заправо врло реална могућност. Ако имате лично или професионално искуство у бризи о животињама, лако можете зарадити новац као шетач или чувар паса.

Ровер и Ваг, две популарне апликације за седење кућних љубимаца и за шетање паса, могу брзо да вас повежу са плаћеним свиркама. Услуге имају сличне захтеве и нуде флексибилне распореде, али се њихови детаљи плаћања и могућности неге разликују. Ево шта можете очекивати са Ровером и Вагом.

(Напомена: На услуге могу утицати ограничења ЦОВИД-19 у неким областима.)

Зарађивање новца са Ровером

Ровер је онлајн тржиште за негу кућних љубимаца. Платформа нуди могућности да зарадите новац као независни извођач кроз шетњу паса, смештај кућних љубимаца, дневни боравак за псе, чување куће и услуге свраћања.

Како Ровер ради?

Прво морате да креирате профил преко Ровер веб локације или апликације. Ово укључује додавање основних контакт информација, фотографије, ваших услуга и цена. Морате да преузмете апликацију Ровер ако планирате да обезбедите сврат-ин посете, дневни боравак за псе или услуге шетања паса.

Ви ћете подесити подешавања, као што су времена када сте доступни и које величине паса вам одговара да радите. Затим унесите своје искуство, додајте фотографије и изјаве, урадите Роверов квиз и поднесите проверу прошлости. Провера прошлости може коштати малу накнаду, у зависности од тога које услуге нудите. Већина профила се одобрава у року од пет до 10 радних дана.

Када се апликација одобри, власници кућних љубимаца могу да виде ваш профил и доступност, контактирају вас и резервишу услуге преко Ровера.

Који су захтеви за Ровер?

Да бисте постали шетач паса или пружали друге услуге на Роверу, морате:

  • Имајте 18 година или више и живите у области у којој Ровер послује.

  • Попуните свој профил и прођите проверу прошлости.

  • Имајте најновију верзију апликације Ровер (потребно за већину услуга).

  • Живите у резиденцији која дозвољава кућне љубимце (ако планирате да бринете о псима у свом дому).

Обратите се локалној управи за додатне захтеве.

Колико Ровер плаћа?

Можете зарадити до 1.000 долара месечно, према веб локацији Ровера. Износ који зарадите зависи од услуге (или услуга) коју пружате и колико често радите. Они који нуде смештај за псе или мачке преко ноћи могу зарадити дупло више од оних који не могу да седе, кажу у компанији. Такође можете зарадити напојнице.

Цена игра кључну улогу. Ровер вам омогућава да поставите сопствену цену, али узима 20% накнаде за услугу од сваке резервације.

Како добити плату на Роверу

Ваша средства су доступна за повлачење два дана након завршетка услуге са Ровером. Можете бирати између два начина плаћања: ПаиПал или чек. Са ПаиПал-ом, нема накнада, а средства ћете добити брзо (обично у року од једног до четири дана). За исплату путем чека је потребно до пет радних дана за обраду и до 20 дана да стигне. Осим тога, платићете накнаду од 5 долара.

Започните са Ровером: Андроид, иОС 

Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Зарађивање новца са Вагом

Ваг је још једна платформа за шетњу паса, спуштање, седење кућних љубимаца и свирке за укрцавање. Такође можете бити плаћени за обуку кућних љубимаца. Ваг неговатељи раде као независни извођачи, а не запослени.

Како Ваг функционише?

Попуните апликацију на мрежи или у апликацији Ваг да бисте започели. Слично Роверу, апликација укључује креирање профила, дељење информација о вашем претходном искуству са псима, полагање квиза у трајању од 20 до 30 минута о безбедности и бризи за псе и пролазак провере прошлости. Ваг наплаћује 29 долара.95 накнада за обраду пријаве.

Ваг захтева од вас да добијете подршку од пријатеља, породице или других који могу да гарантују за ваше искуство. Компанија каже да прво даје приоритет кандидатима са највише препорука, што значи да што више укључите, процес ће вероватно бити бржи. Обрада захтева у просеку траје 14 дана.

Након што ваша пријава буде одобрена, мораћете да подесите налог на платформи за плаћање Стрипе. Ово укључује унос података о вашем банковном рачуну или дебитној картици, у зависности од тога како желите да будете плаћени. Тада можете почети да се бавите послом. Власници кућних љубимаца постављају резервације са временима, датумима и упутствима. Власници ће вас или изабрати посебно за пружање неге, или ће вас Ваг препоручити, у зависности од врсте тражене услуге. Добићете обавештење и можете потврдити путем апликације.

» ВИШЕ: 7 најбољих апликација за зараду

Који су захтеви за Ваг?

Пре него што поднесете пријаву, проверите да ли испуњавате услове за Ваг. Морате да:

  • Будите старији од 18 година и законски овлашћени за рад у Сједињеним Државама.

  • Живите у граду у којем Ваг послује.

  • Положите безбедносни квиз и проверу прошлости.

  • Живите у резиденцији која дозвољава кућне љубимце (ако планирате да укрцате псе у свом дому).

  • Имајте претходно искуство у обуци и завршите процену, ако желите да резервишете послове за обуку.

  • Након одобрења, преузмите апликацију Ваг Валкер на иПхоне или Андроид телефон. Ово се разликује од обичне Ваг апликације која се налази у Апп Сторе и Гоогле Плаи продавници.

Колико Ваг плаћа?

Зарада варира у зависности од фактора као што су услуге које нудите, цене које сте поставили и дужина времена у коме пружате негу. Просечна плата за 30-минутну шетњу је 12 долара плус напојница, наводи Ваг. Основна плаћа за седење или смештај кућних љубимаца је 26 долара по ноћи. Можете бити додатно плаћени ако власник има више од једног пса или захтева понављајуће шетње, а ви ћете добити 100% свих савета које зарадите.

Али овде је изазов: Ваг узима 40% смањења ваше исплате. То је дупло више од Роверове накнаде.

Како добити плату на Ваг-у

Ваг-ов недељни платни период траје од уторка до понедељка. Уплате се исплаћују на ваш банковни рачун повезан са Стрипе-ом сваког петка. Можете да будете плаћени брже користећи функцију Инстант Паи, која одмах шаље ваш новац на дебитну картицу повезану са Стрипе-ом уз накнаду од 3% или најмање 1 УСД.99.

Започните са Ваг-ом: Андроид, иОС

Ровер вс. Ваг: Коју апликацију за шетњу паса да одаберем?

Ровер и Ваг имају исте услуге, са неколико изузетака. Обоје вам омогућавају да ходате, седите или укрцавате кућне љубимце за новац. Али можете да водите дневни боравак за псе само преко Ровера и мораћете да користите Вага да бисте радили као тренер.

Тражите посао који је доступан преко било које апликације? Ровер би могао бити прави пут. Апликацијама је потребно мање времена — у просеку — да буду одобрене, тако да можете раније да почнете да радите. Уз Ровер, такође ћете задржати више новца који зарадите; његова провизија од 20% је знатно нижа од Вагове накнаде од 40%.

Запамтите, радићете као независни извођач, а не као запослени, за коју год компанију коју одаберете. То значи да нећете примати бенефиције при запошљавању, као што је осигурање, нити вам се порез на приход аутоматски задржава. Размислите о овим трошковима пре него што се пријавите за рад у гиг економији.

Шта је следеће?

Погледајте преглед ваших прихода и трошкова. 

Научите како да радите повремене послове у ТаскРаббит-у. 

Погледајте 5 правих послова од куће.

___________________________________

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here