С&П 500 ЕТФ-ови: истражите своје опције пре улагања

Бафетово резоновање? Дугорочно, невероватно је тешко саставити портфолио који надмашује С&П 500, који је дао просечне годишње приносе од око 10% у периоду од скоро 90 година. Штавише, куповина С&П 500 ЕТФ-а (фонда којим се тргује на берзи) је једноставан начин за инвеститоре да купе велики део тржишта за релативно малу цену. (Ново у овоме? Сазнајте више о ЕТФ-овима.)

Инвеститори јасно виде привлачност: три ЕТФ-а који прате учинак С&П 500 су међу четири највећа фонда на свету.

Али како одабрати С&П 500 ЕТФ? Иако еени, меени, мини, мое могу бити један приступ, постоје неке разлике које треба да знате пре него што направите избор.

» Сазнајте више: Које компаније су у С&П 500?

СПИ, ВОО и ИВВ: 3 С&П 500 ЕТФ-а

Ако тражите С&П 500 ЕТФ-ове, можда ћете наићи на десетине фондова. Само зато што је С&П 500 у називу фонда не мора да значи да прати индекс као целину. Уместо тога, многи од ових ЕТФ-ова прате подкомпоненте, рецимо акције вредности или раста, унутар ширег индекса.

Али нећете морати да пролазите кроз гомилу опција да бисте се одлучили за ЕТФ који прати перформансе С&П 500 индекса у целини. Постоје само три, са следећим трговачким ознакама: СПИ, ИВВ и ВОО. Највећи, СПИ, случајно је најстарији, најмлађи, ВОО, ускоро ће сносити најјефтиније накнаде за управљање, а онај у средини, ИВВ, има највишу трговинску цену.

Овај графикон сумира неке кључне разлике међу овим ЕТФ-овима:

СПДР С&П 500 ЕТФ

иСхарес Цоре С&П 500 ЕТФ

Вангуард С&П 500 ЕТФ

Компанија

Стате Стреет Глобал Адвисорс

БлацкРоцк

Вангуард

Симбол ознаке

СПИ

ИВВ

ВОО

Почетак

јануара 1993. године

маја 2000

септембра 2010

Укупна актива*

$260.9 милијарди

$181.9 милијарди

$132.6 милијарди

Однос трошкова

0.0945%

0.04%

0.04% тренутно; 0.03% ефективно средином 2019

Распон цена од 52 недеље*

218 долара.26 – 339 долара.08

$220.28 – 340 долара.63

$200.55 – 311 долара.59

*Сви подаци актуелни на дан 20.05.2020.

Који је С&П 500 ЕТФ најбољи?

Три С&П 500 ЕТФ-а су прилично слична у два важна аспекта: Нећете имати проблема да пронађете ове ЕТФ-ове код већине брокера на мрежи, а они су веома ликвидни, што значи да их је лако купити и продати на било ком месту дан.

Нисмо овде да бирамо победника – прави фонд за вас је лична одлука – али постоје неке нијансе које бисте можда желели да узмете у обзир:

  • Односи трошкова. ВОО ЕТФ ће се ускоро похвалити најнижим накнадама за управљање, око једне трећине СПИ ЕТФ-а. Док је разлика између 0.03%, 0.04% и 0.Однос трошкова од 0945% може изгледати тривијално, такве накнаде се заиста могу сабрати. За сваких уложених 10.000 долара, ове накнаде су 3, 4 и 9 долара.45 годишње. Затим узмите у обзир разлику на вишим билансима,  као што је 100.000 УСД.

  • Трошкови трговања. Многи од најбољих брокера за улагање у ЕТФ нуде стотине ЕТФ-ова без провизије, али специфична листа фондова варира од брокера до брокера. На срећу, већина великих брокерских кућа више не наплаћује провизије на ЕТФ, акције или трговине опцијама захваљујући октобарском рату цена.

  • Цена. Постоји мала разлика у цени по којој сваки фонд тренутно тргује. Ово не би требало нужно да буде одлучујући фактор, али може утицати на то колико акција можете купити у било ком тренутку. На њиховом недавном ниском нивоу, на пример, могли сте да купите 23 деонице ВОО ЕТФ-а наспрам 21 деонице ИВВ ЕТФ-а.

  • Принос и повратак. Постоје мале разлике између ових фондова иако сви прате исти индекс. Ове разлике се углавном односе на принос и принос. Према подацима из Морнингстара, ИВВ ЕТФ тренутно има највећи 12-месечни принос (приход остварен од камата и дивиденди). У међувремену, ВОО ЕТФ тренутно има највећи петогодишњи повраћај цене (финансијска добит од инвестиције), иако једва. Иако су ове статистике интересантне за приметити, не би требало да заснивате никакву одлуку о улагању само на прошлом учинку.

» Повезано: 25 ЕТФ-ова са високим учинком са високим учинком 

» Погледајте пуну листу наших најбољих брокера за ЕТФ инвеститоре

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Треба ти само један

За неке људе, копање по детаљима је пола забаве од улагања. За друге, све су то ситнице. Будите сигурни, не можете погрешити ни са једним од ових средстава. Сва три ЕТФ-а имају коефицијент трошкова нижи од просека и нуде једноставан начин да се купи део У.С. Берза.

Могли бисте бити у искушењу да купите сва три ЕТФ-а, али само један ће учинити трик. Нећете добити никакве додатне предности диверзификације (што значи мешавину различитих средстава) јер сва три фонда прате истих 500 компанија. Штавише, можда ћете везати новац који би могао бити боље уложен негде другде.

Сазнајте више о секторским ЕТФ-овима:

  • Како одабрати праве биотехнолошке ЕТФ-ове за вас

  • Зашто златни ЕТФ-ови имају рекордну годину

  • ЕТФ-ови марихуане: на смоту или у диму?

  • Инвестирајте у иностранству? Погледајте кинеске ЕТФ-ове

Шта је следеће?

Без обзира који С&П 500 ЕТФ на крају изаберете, овај фонд би требало да служи као основа у вашем портфељу. Нисам сигуран у шта следеће уложити? Наш водич о томе како да направите добар инвестициони портфолио нуди неколико савета.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here