Задовољавајући академски напредак: шта је то, како се жалити

Да би и даље испуњавали услове за федералну финансијску помоћ — грантове, фондове за рад и студије и студентске кредите — студенти морају да испуне одређене стандарде у учионици. Говорећи о финансијској помоћи, ти стандарди се називају задовољавајући академски напредак. Ево прегледа САП-а и како да уложите жалбу ако не испуњавате потребне стандарде.

» ВИШЕ: Шта да радите ако изгубите финансијску помоћ

Оно што је задовољавајући академски напредак?

Да би испунили САП стандарде и испунили услове за федералну финансијску помоћ, студенти обично морају да ураде све од следећег:

  • Одржавајте одређени просек оцена

  • Попуните одређени проценат покушаја кредита

  • Напредујте ка завршетку студија у одређеном временском оквиру

Свака школа поставља сопствену задовољавајућу политику академског напретка, али обично ученици морају да одржавају најмање Ц просек и да буду у току да заврше свој програм унутар 150% дужине програма, према Приручнику за помоћ студентима Савезне федерације за 2016-17. Неке школе имају САП калкулаторе који вам помажу у одређивању темпа. Обратите се канцеларији за финансијску помоћ ваше школе да бисте сазнали специфичне захтеве које треба да испуните.

Шта се дешава ако не постигнете задовољавајући академски напредак?

Ако не постигнете задовољавајући академски напредак, школа вам може дати упозорење о новчаној помоћи. И даље ћете добијати финансијску помоћ током периода упозорења, који обично траје један академски мандат. Ако не стигнете до краја периода упозорења, ваша савезна финансијска помоћ ће бити суспендована.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Како апеловати на задовољавајући академски напредак

Ако изгубите право на савезну финансијску помоћ јер нисте испунили САП стандарде ваше школе, можете се жалити ако школа то дозволи. Ваша школа може прихватити вашу жалбу ако сте искусили једну од следећих ситуација:

  • Ви или члан уже породице имате озбиљну болест или повреду

  • Смрт рођака

  • Друге посебне околности, као што су насиље у породици или породични проблеми

У својој жалби објасните зашто нисте постигли задовољавајући академски напредак и наведите примере шта радите да бисте сустигли заостатак. Укључите копије свих релевантних докумената, као што су белешка лекара или некролог.

Ево примера жалбеног писма САП-а:

Слика љубазношћу Универзитета Ваине Стате, Канцеларије за финансијску помоћ студената

Шта се дешава након што поднесете задовољавајућу жалбу за академски напредак

Ако ваша жалба буде успешна, бићете стављени на условну казну за финансијску помоћ и и даље ћете испуњавати услове за савезну финансијску помоћ. Током пробног периода, ваша школа може захтевати од вас да имате академски план за повратак на прави пут.

Ако ваша жалба не буде успешна, ваша финансијска помоћ ће бити суспендована док не испуните САП стандарде. Контактирајте школску канцеларију за финансијску помоћ да бисте разумели шта треба да урадите да бисте постигли задовољавајући академски напредак и своје опције за плаћање факултета у међувремену. Можда ћете моћи да добијете приватни студентски зајам, али неки приватни зајмодавци такође захтевају да студенти остварују задовољавајући академски напредак.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here