Објашњени лимити повлачења штедног рачуна и Уредба Д Федералних резерви

Штедни рачуни су лако место за скривање готовине, али савезно правило под називом Уредба Д користи се за ограничавање одређених врста повлачења - познатих као погодне трансакције - на највише шест месечно. То се променило у априлу 2020. када су Федералне резерве објавиле да уклањају захтев да банке примењују ограничење. Међутим, банке и кредитне уније генерално су задржале ограничења.

Уредба Д и зашто је она важна

Савезно правило, такође познато као Рег Д, био је начин да се осигура да банке имају одговарајућу количину резерви при руци. Примјењује се на штедне рачуне и рачуне на тржишту новца и подстиче људе да их користе онако како су намијењени: да уштеде новац. Али због економског утицаја пандемије коронавируса 2020. године, Фед је ублажио ово правило како би корисницима олакшао приступ свом новцу.

Које трансакције могу бити ограничене према Рег Д?

Ове врсте трансакција повлачења за штедне рачуне и рачуне тржишта новца потпадају под правило:

 • Онлине трансфери, било унутар исте институције или у другу.

 • Трансфери започети преко телефона.

 • Прекорачење се преноси на чек. (Сазнајте како да избегнете накнаде за прекорачење.)

 • Трансакције извршене чековном или дебитном картицом. (Неки рачуни на тржишту новца имају ограничене функције писања чекова и задужења. Сазнајте више о овим производима у НердВаллет-овом приручнику за рачун тржишта новца.)

 • Аутоматски или преауторизовани трансфери, као што су плаћања рачуна или понављајућа повлачења.

Које трансакције се не примењују на ограничење повлачења на штедном рачуну?

Следеће се не сматрају погодним трансакцијама према Уредби Д:

 • Исплата или трансфер на банкоматима.

 • Трансакције извршене лично у банци.

 • Исплата извршена телефоном ако је чек послат депоненту (уместо електронским преносом на други рачун).

Проверите код своје банке. Иако Рег Д изузима ове врсте трансакција из ограничења од шест повлачења, неке институције наплаћују казне за све прекомерне трансакције, укључујући оне извршене лично и на банкоматима.

Упоредите најбоље штедне рачуне Изаберите једно од најбољих места за скривање новца. Откријте најбоље налоге

Шта ако пређем границу?

Последице зависе од ваше финансијске институције. Можда ће вам бити наплаћена накнада за ограничење повлачења или накнада за прекомерно коришћење, која се обично креће од 5 до 10 долара по трансакцији. Неке банке привремено враћају ове накнаде како би помогле клијентима током пандемије. Други уопште не наплаћују претеране накнаде за повлачење.

Уопштено говорећи, вреди куповати за штедни рачун са ниским или без накнаде који вас неће замарати за трансакције. Али и даље ћете желети да водите рачуна о броју трансфера које направите. Ако има превише прекомерних повлачења, финансијске институције задржавају право да конвертују штедни рачун у текући рачун или га чак затворе.

» Тражите алтернативе за проверу? Погледајте најбоље текуће рачуне НердВаллет-а.

Шта ако ми затреба готовина након што достигнем лимит?

Ако треба да приступите средствима са свог штедног рачуна након што достигнете ограничење од шест трансакција, покушајте да користите један од метода које нису ограничене Рег Д. То укључује коришћење банкомата, подизање новца лично у филијали или слање чека поштом. Али прочитајте ситно писмо ваше банке, јер као што је горе наведено, неки ће наплаћивати свако прекомерно подизање.

Како максимизирати уштеде

Избегавање прекомерног повлачења и свих повезаних накнада је важан део максимизирања ваше уштеде. Такође ћете желети да зарадите најбољу могућу стопу. Просечна национална каматна стопа на штедни рачун је 0.06% АПИ. Али неке институције, посебно онлајн банке, плаћају много више од тога. Ако ставите штедњу на рачун са високом каматом, ваш новац може брже расти.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

[Назад на врх

Брзи савети за избегавање накнада које се односе на Рег Д

Ако сте кажњени зато што сте прешли ограничење или желите да будете сигурни да га никада нећете достићи, имајте на уму ове савете:

 • Повежите све аутоматске трансфере, као што је плаћање рачуна, са својим текућим рачуном уместо штедње. Чековни рачуни не ограничавају број повлачења.

 • Ако сте достигли лимит трансакције и морате да извршите још један трансфер или повлачење са свог штедног рачуна, урадите то на банкомату или лично у банци.

 • Покушајте да избегнете трансфере прекорачења, који се могу рачунати испод ограничења од шест трансакција. Подесите упозорења о ниском салду на свом текућем рачуну и ограничите потрошњу ако вам стање падне на нулу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here