Савети за уштеду за почетнике, стручњаке и све између“,

Незапосленост је, међутим, и даље повишена, а онима који су изгубили приход можда је теже да штеде. У сваком случају, важно је имати план штедње.

Без обзира да ли сте пуни готовине, нисте сигурни како да уштедите новац или негде између, ево шта сада можете предузети да бисте максимизирали своју уштеду:

  • Нисам сигуран како да сачуваш

  • Штедите мало по мало

  • Већ штедите, спремни за максимизирање

Нисам сигуран како да сачуваш

Ако вам је у последње време било тешко да уштедите новац, испробајте ове савете да бисте ојачали свој крајњи резултат:

Откажите високе банкарске накнаде и друге непотребне трошкове. „Предузећа врше финансијске ревизије за своје трошкове. Зашто не извршите личну ревизију за себе како бисте смањили потрошњу?” каже Мајкл Фогут, оснивач финансијске саветодавне фирме Фогут Финанциал Гроуп у Брајтону, Мичиген.

Ако имате банковни рачун који наплаћује месечну накнаду од 5 долара, то значи до 60 долара сваке године. Размислите о преласку на бесплатан налог. Постоје опције у многим врхунским онлајн банкама.

Други пример: Рецимо да сте се пријавили за услугу стриминга на почетку пандемије јер сте углавном били код куће. Али сада, ако не гледате толико ТВ, могли бисте да прекинете услугу да бисте уштедели новац, каже Фогут.

Одмерите опције за повећање готовине. Размислите о преузимању посла са скраћеним радним временом – раст броја радних места се повећава и постоји притисак на послодавце да повећају плате – или продају неискоришћене ствари да би прикупили новац. За помоћ око великих трошкова, као што су кирија и медицински рачуни, обратите се организацијама у заједници. Владин веб-сајт САД.гов/хелп-витх-биллс је добро место за проналажење ресурса. Чак и привремена повећања готовине могу вам помоћи да ослободите дугове и да вам дају простор за креирање плана штедње.

Назад на врх

Штедите мало по мало

Можда сте у могућности да повремено уштедите, али бисте желели да уштедите више. Ако већ користите претходне савете, испробајте ове радње:

Отворите штедни рачун са високим приносом. Просечна каматна стопа на штедњу је ниска 0.06% АПИ, али постоје и други рачуни који плаћају много пута више. Са штедним рачуном високе стопе, ваши депозити зарађују више новца док су безбедно паркирани на банковном рачуну који подржава савезна држава.

Подесите аутоматске трансфере на штедњу. Преместите новац са текућег рачуна на уштеђевину пре него што добијете прилику да га потрошите – на пример, сваког дана исплате. Ако сте у могућности да пребаците само 25 долара у штедњу сваке две недеље, сакупили бисте 650 долара до овог времена следеће године.

Банка бонус новац. Одлучите сада да уштедите додатни новац који добијете, као што је новчани поклон за рођендан, повраћај пореза или стимулативни новац који вам није потребан одмах за трошкове.

Назад на врх

Већ штедите, спремни за максимизирање

Већ имате план штедње и тражите начине да максимално искористите свој новац? Ако користите претходне савете, ево како да учините да ваш новац више ради:

Поново процените циљеве потрошње. Можда имате део своје уштеђевине намењене за велику карту. Али за неке људе, пандемија је редефинисала оно што им је важно. Пре него што уновчите, размислите да ли ваши претходни циљеви одговарају вашим тренутним потребама.

Економски услови такође могу доћи у обзир. Алиса Џонс, инвеститор у некретнине и власница малог предузећа у Валпараису, Индијана, и њен супруг првобитно су издвојили новац за куповину новог дома почетком 2021. Али она каже да су одлучили да остану на месту када су видели како је инвентар стамбених објеката тесан и како цене грађевинарства расту у тој области.

Уместо да се преселимо, „одлучили смо да рефинансирамо наш тренутни стамбени зајам и зајам за земљиште за ниже камате“, каже Џонс. Она додаје да им је то омогућило да „смање наше месечне трошкове и да могу да уложе више новца у штедњу.”

Максимизирајте свој фонд за хитне случајеве. Стручњаци препоручују да се за хитне случајеве издвоји најмање три до шест месеци штедње. Ако имате нешто уштеђевине, али нисте достигли ту ознаку, наставите да се искључите док не постигнете свој циљ. Ако је ваш фонд за хитне случајеве у потпуности финансиран, можете се фокусирати на дугорочне финансијске циљеве.

Проверите рачуне за награде. Размислите да више искористите своју потрошњу користећи текуће рачуне и кредитне картице које нуде погодности или промотивне понуде. Најбољи рачуни за провјеру награда, на примјер, зарађују камату, нуде поврат новца на потрошњу и могу чак понудити једнократни бонус за регистрацију.

Најбоље стратегије штедње могу изгледати другачије за људе у различитим финансијским ситуацијама, али најважнији корак за свакога је да предузме акцију. Без обзира на то одакле почнете, дјелујте сада и можете се ставити у позицију да повећате уштеде ове године и касније.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here