СБА 504 Зајмови: Која предузећа се квалификују и како се пријавити

СБА 504 зајмови нуде приступачно финансирање за велику опрему или куповину некретнина. Са својим ниским каматним стопама, дугим роковима и релативно малим учешћем, 504 кредити су идеална опција за власнике малих предузећа који желе да изврше велике куповине — ако могу да се квалификују и приуште себи да чекају на финансирање.

Као и већина државних зајмова за мала предузећа, зајмови СБА 504 имају строге захтеве и дуг процес пријаве. Затварање може потрајати неколико месеци.

Ево како функционишу СБА 504 кредити, ко се квалификује и како се пријавити.

Шта је СБА 504 кредит?

СБА 504 кредити, такође познати као ЦДЦ/504 кредити, су зајмови за мала предузећа које нуде сертификоване развојне компаније и које подржава савезна влада. СБА 504 кредити су један од три основна У.С. Програми зајмова администрације за мала предузећа, који такође укључују 7(а) кредите и микрокредите.

СБА 504 кредити пружају дугорочно финансирање (до 25 година) за велике пословне куповине као што су некретнине или машине. Зајмови су обично ограничени на 5 милиона долара, али неки пројекти се могу квалификовати за до 5 долара.5 милиона.

Финансирање за сваки 504 кредит долази са три места:

 • Сертификована развојна компанија (40%).

 • Банка или кредитна унија (50%).

 • Власник малог предузећа узима кредит (10%). Под одређеним околностима, власници предузећа ће можда морати да уложе чак 20%.

СБА 504 каматне стопе, накнаде и услови отплате

Дужина трајања

10, 20 или 25 година, у зависности од кредита.

Каматне стопе

Стопе су везане за петогодишњи и десетогодишњи У.С. Трезорске записе и обично су око 3% финансираног износа.

Накнаде

Накнаде обично укључују СБА, ЦДЦ и накнаде банке или кредитне уније, које се разликују. Ове накнаде су укључене у укупан износ кредита, тако да је једини авансни трошак власника предузећа уплата од 10%.

Ко се може квалификовати за СБА 504 зајам?

Зајмопримци морају да испуне опште услове за добијање кредита СБА, као и критеријуме специфичне за програм зајма 504.

Захтеви за кредит СБА 504 укључују:

 • Профитно пословање које послује у Сједињеним Државама.

 • Нето вредност мања од 15 милиона долара.

 • Просечан нето приход мањи од 5 милиона долара за две године пре подношења пријаве.

Општи захтеви за СБА кредит укључују:

 • Упознајте СБА дефиницију малог предузећа.

 • Не касни ни по једном државном зајму, укључујући савезне студентске зајмове.

 • Јак лични кредит.

» ВИШЕ: 5 разлога због којих можда не испуњавате услове СБА зајма

Непрофитне организације, компаније за животно осигурање, верске институције, приватни клубови и предузећа која се првенствено баве позајмљивањем, лобирањем или легалним коцкањем не могу да добију СБА 504 зајам.

За шта се може користити кредит СБА 504?

Кредит од 504 може се користити за куповину основних средстава која „промовишу раст пословања и отварање нових радних места“, према СБА. Ова имовина може укључивати нову зграду, опрему или машине.

Такође можете користити кредит 504 за изградњу или надоградњу објеката, укључујући комуналне услуге, улице или паркинге.

За разлику од зајмова са општијим роком, зајам 504 се не може користити као обртни капитал или за куповину залиха, отплату или рефинансирање дуга или улагање у некретнине за изнајмљивање.

Следећи кораци за добијање СБА кредита: 

 • Да ли ће се ваше предузеће квалификовати? Сазнајте више о захтевима за СБА кредит.

 • Погледајте тренутне СБА стопе зајма.

 • Упоредите најбоље СБА зајмодавце НердВаллет-а у 2021.

Како добити СБА 504 кредит?

Да бисте добили СБА 504 зајам, мораћете да пронађете сертификовану развојну компанију. Ове непрофитне организације за економски развој ће обрадити вашу пријаву, координирати ваше финансирање и предати пакет кредита СБА. Можете пронаћи листу ЦДЦ-а на веб страници СБА.

Када идентификујете ЦДЦ, биће вам потребни следећи документи да бисте се пријавили за СБА 504 кредит:

 • Пореске пријаве предузећа и физичких лица за последње три године.

 • Пословни и лични финансијски извештаји.

 • Бизнис план.

 • Обавезе и потраживања.

 • Процене извођача (за грађевинске кредите).

 • Трошковна документација (за кредите опреме).

Ова листа није коначна, а ЦДЦ и банка са којом радите могу захтевати додатну документацију за обраду вашег захтева за кредит 504.

Ако је ваша пријава одобрена, зајмовима СБА 504 обично је потребно један до два месеца да се затворе. Али затварање може потрајати дуже за веће и сложеније куповине.

Алтернативе зајму СБА 504

СБА 504 кредити су одличан избор за финансирање великих побољшања објеката или куповине опреме, али немају смисла за сваког власника предузећа.

 • Ако вам је потребно брже финансирање: СБА Екпресс кредити нуде брже време одобравања од 504 кредита, али имају ниже максимуме задуживања (само 500.000 УСД). Ако вам тај износ није довољан, размислите о другим брзим пословним зајмовима, као што је пословна кредитна линија.

 • Ако се ваши трошкови не квалификују: Не можете користити зајам 504 за обртна средства или куповину залиха. СБА 7(а) зајам би се могао боље уклопити у тим случајевима, под условом да испуните услове подобности.

 • Ако ваше предузеће не може да се квалификује: Интернет зајмодавци су обично мање строги у погледу подобности од зајмова које подржава држава. Ови зајмодавци нуде неколико опција на основу ваших пословних потреба, укључујући финансирање опреме, пословне ауто кредите и зајмове за комерцијалне некретнине.

Често постављана питања Која је разлика између СБА 504 и СБА 7(а) кредита?

Постоје две кључне разлике између СБА 504 и СБА 7(а) зајмова: како се могу користити и како се финансирају.

СБА 7(а) кредити се могу користити за широк спектар трошкова, укључујући обртна средства, куповину залиха или опреме и рефинансирање пословног дуга. СБА 504 кредити су, с друге стране, намењени за куповину или надоградњу велике опреме или објеката. Не можете користити СБА 504 зајам за обртна средства или залихе.

За разлику од СБА 7(а) зајмова, које финансира банка или кредитна унија, финансирање зајма СБА 504 долази из три извора: сертификоване развојне компаније (40%), банке или кредитне уније (50%) и малих -власник предузећа који узима кредит (10%). Под одређеним околностима, власници предузећа ће можда морати да уложе чак 20%.

Колико времена је потребно да добијете СБА 504 кредит?

Обично је потребно неколико месеци од тренутка када поднесете захтев за СБА 504 кредит до тренутка када се ваш зајам финансира. Тај временски оквир може да се протеже и до шест месеци за сложеније пројекте, као што је куповина некретнина.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here