СБА експресни кредити: шта су и како се квалификовати

СБА Екпресс зајмови су део У.С. Програм зајма 7(а) Управе за мала предузећа. Тренутно можете узети до 1 милион долара у овим зајмовима за мала предузећа од зајмодаваца који учествују као орочени зајам или кредитну линију.

Као и други СБА кредити, експресни кредити су одличан избор за финансирање јер нуде конкурентне каматне стопе и флексибилне услове. Ако вам треба мање од милион долара, можете испунити критеријуме подобности СБА и желите брзо финансирање, размислите о пријави за експрес зајам.

Шта је СБА Екпресс зајам?

СБА Екпресс зајам је владин зајам за мала предузећа који нуде банке и други одобрени зајмодавци. Ево кључних детаља:

 • Износ позајмице. Максимални СБА Екпресс кредити су привремено повећани са 350.000 долара на милион долара. После септ. 30. 2021. тај максимум ће бити трајно смањен на 500.000 долара.

 • Каматна стопа. Зајмодавци одређују сопствене стопе СБА кредита, али не могу да пређу горњу границу коју је поставила влада. За експрес зајмове од 50.000 долара или мање, стопе не могу бити веће од тренутне главне стопе плус 6.5%; то је прост плус 4.5% за кредите изнад 50.000 долара. Та ограничења постављају максималне СБА Екпресс кредитне стопе између 7.75% и 9.75% од овог писања.

 • Рок отплате. Услови експресне отплате кредита зависе од врсте финансирања коју одаберете и начина на који га користите. Орочени кредити могу трајати до 10 година, иако се куповине некретнина могу продужити на 25 година. За револвинг СБА Екпресс кредитне линије, отплата је обично до седам година, али се може продужити када прво добијете зајам.

 • Накнаде. СБА експресне накнаде за зајам се ослобађају до септембра. 30. 2021. Обично плаћате једнократну накнаду за гаранцију на основу величине кредита. Ове накнаде се крећу од 2% до 3% износа који влада гарантује ако експрес зајам не дође до кашњења. Мала предузећа у власништву ветерана не наплаћују гаранције на експрес кредите.

 • Време одобрења. Као што назив имплицира, СБА има за циљ да брзо обради експрес зајмове: каже да ће апликације које је одобрио зајмодавац добити одговор у року од 36 сати.

» ВИШЕ: Брзи пословни зајмови: Најбољи кредитори за брзи новац

СБА такође нуди Екпорт Екпресс кредите само за извознике. Ови зајмови имају максимум задуживања од 500.000 долара и још брже време одговора од 24 сата.

СБА Екпресс бридге кредити су раније били доступни малим предузећима у подручјима проглашеним за природне катастрофе. Овај пилот програм је завршен 13. марта 2021.

Захтеви за СБА Екпресс кредит

Ваше предузеће мора да испуни следеће услове да би СБА одобрио експрес зајам:

 • Упознајте СБА-ову дефиницију малог предузећа.

 • Будите профитно предузеће које послује у Сједињеним Државама или на њиховим територијама.

 • Имајте разуман власнички капитал за улагање.

 • Већ сте уложили финансијска средства, као што су лична средства, у посао.

Такође ћете морати да испуните финансијске захтеве појединачног зајмодавца. Они могу да варирају, али минимални ФИЦО резултат од 650, снажан годишњи приход и најмање две године пословања ће вероватно бити потребни да бисте добили експрес зајам. Такође ћете можда морати да ставите колатерал да бисте позајмили више од 25.000 долара.

» ВИШЕ: 5 разлога због којих можда не испуњавате услове СБА зајма

СБА Експресни зајам вс. 7(а) зајам

Експресни кредити имају исте основне услове подобности као и кредити из 7(а) и можете их користити за обртна средства, финансирање опреме, рефинансирање дуга и друге пословне потребе. Али експресни зајмови се разликују од зајмова из 7(а) на следеће начине:

 • Максимум задуживања је мањи. Док су максимуми зајма СБА Екпресс повећани на милион долара до септембра. 30. 2021., то је још увек мање од 5 милиона долара које ћете можда моћи да позајмите уз зајам од 7(а).

 • Стопе могу бити веће. И експрес кредит и 7(а) кредитне стопе су везане за основну стопу. Али износ који зајмодавац може да наплати изнад те стопе већи је за експрес зајмове него за кредите 7(а). Максимална стопа 7(а) је тренутно 8% у односу на 9.75% за експрес зајам.

 • Одлуке се доносе брже. Одобрење зајма са федералном подршком може потрајати. СБА убрзава овај временски оквир за експрес зајмове, пружајући једноставнији процес за зајмодавце и одговоре у року од 36 сати, у поређењу са 5 до 10 радних дана за 7(а) зајмове.

 • Мањи део кредита је загарантован. Ако не платите СБА зајам, влада ће исплатити зајмодавцу до 85% неотплаћеног дуга за кредите из 7(а). Ова гаранција обично износи 50% за експрес кредите, али је повећана на 75% до септембра. 30. 2021. за експрес зајмове од 350.000 долара или мање.

Како добити СБА Екпресс кредит

Експресни зајмови су доступни преко одобрених зајмодаваца као што су Цхасе и Цитизенс Банк. Мораћете да се пријавите директно код финансијске институције која учествује да бисте добили СБА Екпресс зајам.

Најбољи зајмодавац за СБА Екпресс кредит биће онај који вам нуди најнижу камату. Купујте – и упоредите више врста кредита за мала предузећа – да бисте пронашли оно што одговара вашој компанији.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here